Häxsabbaten Mabon 20-23 September – Höstdagsjämning

0

Mabon 20-23 September Höstdagsjämning Mabon 01a

Mabon är ett namnet på en gammal waleisk Gud.  Mörkret börjar växa. Detta är fullbordandet, slutet på skörden.

Förr i tiden betalade arrendatorerna sina skulder till markägarna vid denna tid. Både vår och höstdagsjämning handlar om balans, men nu handlar det om att balansen återupprättas – allting ordnas upp. Förberedelse inför vintern, tid att samla in nötter, rötter och svamp. Äpplet är en stark symbol för denna tid. Mabon är en skördehögtid men inte med samma starka anknytning till solen som Lughnasadh, Stämningen är högtidligare och allvarligare. Detta är fullbordandet, slutet på skörden. Mabon ses även som Vinskörden och Avalons fest.

Vid sista skörden så tackar man för sitt överflöd som inte nödvändigtvis måste handla om naturens gåvor. Detta är en tid för överflöd och att vi skördar i vårt liv för det vi tidigare sått. Om du sår med eftertänksamhet, klokhet och med det bästa för alla och envar i dina tankar under året så är detta din skördetid då du får utdelning på det du tidigare sått. Det kan vara både på gott och ont beroende på hur du hanterat ditt år.

FÄRG: Orange, gulbrun, rödbrun, jordfärger och guld.
SYMBOLER: Äpplen, vinranka, vinet och kransar.
PÅ ALTARET/ DEKORATION: Höstlöv, spannmål, kottar och kastanjer.
RÖKELSE: Äpple, patchouli, salvia, myrra och benzoin.
MAT: Svamp, rotfrukter, succini, bönor, tomater, gryta, plommon, druvor, sylt, mjöd, vin, cider, marmelad, spannmål, majs, bröd, sena sommargrönsaker och paj. BESVÄRJELSER / RITUALER: Sådant vi vill förminska så att det försvinner helt till vintersolståndet (känslor, svartsjuka, stress, neg. känslor). Besvärjelser för att gå in i sig själv. Gå ut och sprida fågelfrön till de vilda fåglarna så att de bringar lycka till mig över vinter.
Att göra vid denna tid: Stöpa ljus. Konservera. Sy varma kläder.

Mabon – Fröritual

Du/ni går ut och sprider frön till fåglarna vilket bringar lycka över vintern.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke