Vad är karma och hur fungerar den?

9

Karma

Karma är lagen om orsak och verkan. Att det vi gör mot andra slår tillbaka mot oss själva på både gott och ont, vilken form det tar är upp till oss själva. Det vi sår får vi skörda. Om man sår råg så kan man inte förvänta sig att få skörda vete. Därför är alla våra val oerhört viktiga för slutresultatet av det igångsatta. Även inom new age är karma tänket rejält utbrett idag. Karma betyder lager av skapade orsaker, alltså att det finns en orsak till att vi är där vi är.

Karma är som dominobrickor som man radar upp för att sedan putta omkull, man får en kedjereaktion som innebär att det är den första shutterstock_32832235brickan är den som även fäller den sista. Effekten av karma är densamma, det du startar upp kommer ofrånkomligen leda till ett specifikt slutmål, om du inte bestämmer dig för att bryta kedjan. Karma är konsekvensen av det du satt igång, på gott eller ont och det är lika för alla. Det är upp till dig att agera så din karma ger dig den bästa utdelningen i ditt liv.

Man kan se karmalagen och attraktionslagen som två olika sidor av samma mynt. Precis som attraktionslagen så handlar karmalagen om att det vi sänder ut är det vi får tillbaka. Det är viktigt att man tar ansvar för sitt agerande för karmalagen innebär att vi alla får ta konsekvenserna av vårt agerande. Vi får tillbaka det vi sänder ut i någon form, inte alltid på samma satt som vi gav ut utan det kan komma tillbaka och på ett annat sätt. Men energin är densamma.

Vi kan självklart även påverkas av andra människors karma i stort eller smått. Vår karma är sammankopplad med andras karma, tillsammans så skapar vi kedjereaktioner och händelse mönster. Hur vi personligen hanterar situationen är dock vår karma. Det är viktigt att vi därför tänker på vilka vi släpper in i våra liv och hur vi låter dem påverka oss. I slutändan får var och en ta ansvar för sin egen karma. Ta eget ansvar, låt dig inte dras med i något som du inte vill ta konsekvenserna av efteråt. Det är lätt att man inte ser vad som pågår förrän efteråt.

När det gäller karma så får alla sin del. Ha tillit, även de som har gjort orätt får skörda det de har sått. Även om du inte är på plats när detta sker så ska du ha tillit till att karmalagen fungerar och hittar sin väg. Även de som i någon form har skadat dig får tillbaka det de gjort. Hur detta sker står dock inte alltid dig tills bud att få veta. Och detta för att du inte ska fokusera och lägga din energi på andra utan för din egen karmas bästa lära dig att släppa och ha tillit till att universum tar hand om saken. Det du kanske inte tycker är ett ”straff ” kanske är det för någon annan så därför förstår vi inte alltid karmans verkan.

Ibland tror man att det bästa sättet att få sinnesro är att personligen utkräva hämnd och vedergällning. Man känner att det är vad som krävs för att man ska kunna hamna på rätt kurs igen. Det viktiga är då att tänka på att det är den typen av energi man då bjuder in i sitt liv. Det vi sår är det vi kommer att få skörda, så om vi sår hat så är det den typen av energi vi själva kommer att få skörda. Det är nämligen där vi då lägger vår energi, och de vi ger energi är det som kommer att växa. Släpp ut hat och släpp in kärlek och låt universum ta hand om karman. Ha tillit.

Namaste Vivi

shutterstock_153832022

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

9 kommentarer

  1. Det är dock svårt att känna tillit och tänka positivt när man känner sig orättvist bemött…försöker varje dag men på något vis hamnar jag i negativa tankar🤔

  2. Tror jag har karma med en äldre man..vi känns så lika och nära..men ändå görs det något emellanåt något så vi dras ifrån varandra!?

  3. Anne-Sophie on

    Varför ska vuxna barn bestämma över vem deras pappa ska träffa! Jag är helt ut dömd!!bar en är på väg att lyckas knäcka vårt förhållande!

  4. Jag ska hålla en presentation om karma, har du något tips på vad jag ska säga så att det är så tydligt som möjligt, och tips om upplägg?

Lämna en tanke