Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

5 sätt att öva upp din telepatiska förmåga och intuition för att arbeta medialt eller kommunicera med djur

11

5 sätt att öva upp din telepatiska förmåga och intuition för att arbeta medialt eller kommunicera med djur

Det svåra med att lära sig ta emot information när man jobbar medialt eller kommunicerar med djur, är att kunna identifiera vilket som är egna tankar eller vad som faktiskt är information utifrån. Det här är något man måste träna på och underhålla. Ju mer man tränar, desto bättre blir man på att urskilja det som kommer in. Vissa har lättare till sin natur att ta in subtila signaler, men alla som tränar kan lära sig, och precis som Stenmark sa när en reporter utbrast: ”Vilken otrolig tur du har!” och han svarar: ”Ja, visst har jag, och det märkliga är, att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag”.

Hitta ditt sätt att kommunicera

Till att börja med måste man hitta sitt eget sätt att kommunicera. Det här kan verka frustrerande för en del, det vore ju så mycket lättare om det fanns en färdig manual att följa – men tyvärr fungerar det inte så. Vi är alla olika och har också olika förmågor att uppfatta intryck och information från omvärlden. Det finns inget sätt som är rätt eller fel, så rådet är att öppna dina sinnen så mycket som möjligt och bara registrera allt som händer i din kropp. Var inte rädd för att göra fel, det kommer du garanterat att göra mellan varven och framförallt i början, så det kan du sluta upp med att oroa dig för med en gång. Vi kan inte lära oss läsa eller skriva om vi inte tillåter oss att det blir fel några gånger på vägen. Det är så vi lär oss vad som är rätt.

Olika sätt att ta emot information

Du kommer snart att märka att informationen kan komma på olika sätt, och du kommer också märka vilket sätt dom är mest naturligt för dig att använda, i vilket område din känslighet är störst.

Klarhörande – Clairaudience

Har du lättast att uppfatta ord eller tankar kallas detta för klarhörande. Informationen kommer till dig som tankar, antingen som enstaka ord, men du kan också känna det som om du har ett flödande samtal med djuret eller en bortgången på andra sidan, dina guider eller våra änglar via dina tankar. Det svåra här är att lära sig urskilja vad som är just dina tankar, eftersom det är genom tankarna kommunikationen sker.

Klarseende – Clairvoyance

Är din känslighet för klarseende störst uppfattar du bilder, symboler eller ser hela filmer. Ibland har man svårt att förstå vad en symbol eller bild betyder, men man får notera och se om det klarnar senare, eller om djurägaren eller en anhörig vet vad som menas, så ta bara emot utan att värdera. Ser du en symbol från dina guider eller änglar kan det vara en bra idé att googla efter vad den står för.

Klarkännande – Clairsentience

Du kan uppleva känslor, både fysiska fenomen som smärta på ett visst ställe, illamående, yrsel, värme, kyla eller en plötslig stark känsla som glädje, sorg, oro, förvirring osv. Du kan också förnimma en doft eller en smak.

Klarvetande – Claircognizance

Klarvetande kallas det för när man ”bara vet”. Inom sig så har man redan informationen direkt när situationen dyker upp. Man vet åt vilket håll man skall gå, man vet hur man skall göra något utan att ha gjort det tidigare. Man vet om man kan lita på någon eller inte. Informationen kan komma som en idé som man får en stark känsla att följa. Man brukar ofta kalla det för ”magkänsla” i vardagligt tal. Det här kan vara ett av de svåraste sätten att hantera information eftersom den plötsligt bara finns där, man vet att det är rätt man har inget konkret att relatera till eller förankra sin känsla mot. Samtidigt som vi alla känner igen oss i känslan, att följa sin magkänsla – oavsett om vi jobbar medialt eller inte.

Ha inga förutfattade meningar, ta bara emot.

Så, oavsett om du skall jobba med djurkommunikation, medialt arbete eller annan telepatisk kontakt – ha inga förutfattade meningar om hur informationen skall komma, försök bara att nollställa dig och sätt din intention till att ta emot information, och viktigt: förutsätt att du kan det! Notera sedan de intryck som kommer, ord, tankar, känslor, osv. Skriv bara ner dem och analysera senare. Om du förtvivlat sitter och väntar på att ord skall komma, men det bara känns tomt, sluta fokusera på ord, slappna bara av och känn efter hur du känner dig. Svaret kan lika gärna finnas i dina känslor istället för ord!

När du hittat det område som är din styrka är det naturligtvis bra om du övar upp dina färdigheter inom de andra områdena också. Ofta får man en blandning av intryck på alla områden, lite beroende på var den som sänder har sin känslighet också. Vissa djur är väldigt pratsamma medan andra mest skickar känslor t.ex.

Fem sätt att träna upp sin intuition och telepatiska förmåga

Innan du gör en övning är det bra om du gör någon meditation eller avslappningsövning för att stilla dina tankar och vända ditt fokus inåt dig själv.

Gissa bilden?

Den här övningen kan du göra själv eller med en annan person.

Ta fram ett antal olika bilder, det kan vara en kortlek med tarot- eller orakelkort, vykort, fotografier, bilder från ett memory-spel eller liknande.

Om du är själv:

 • Lägg bilderna med baksidan uppåt så att du inte ser motivet.
 • Ta upp en bild och håll i den, fortfarande utan att titta på den, blunda och försök att slappna av och se eller känna vad som dyker upp inom dig.
 • Skriv ner allt som kommer.
 • När du känner att du är klar, vänd på bilden och titta på den och jämför med vad du skrivit.

Tillsammans med en annan person

 • Låt den ena personen ta ett kort
 • Denna skall nu titta på kortet, låt gärna fantasin vandra om det är något speciellt man kommer att tänka på när man ser det, om motivet väcker ett minne t.e.x.
 • Den andra skall nu bara vara mottagare och fånga upp intryck. Är det bilder som den andra ser, är det känslor som kortet väcker? Var bara öppen och fånga intrycken och skriv ner dem.
 • Gå sedan igenom vad man känt, låt gärna personen som tagit emot information börja med att redogöra för vad man skrivit innan man visar kortet.

Gissa färgen?

Den här gör du tillsammans med en annan person.

 • Den ena personen skall tänka på en färg.
 • Tänk sedan på föremål, känslor etc. som du associerar med färgen.
 • Den andre personen tar emot och skriver ner.
 • Jämför sedan. Även om färgen kanske inte är rätt så har man kanske fångat upp en känsla eller ett föremål som man beskriver i en annan färg, men som ändå stämmer.

Snabba svar

Den här övningen är jättebra när man skall lära sig att fånga det första som kommer. Ofta tenderar vi att köra över den där fjäderlätta informationen som kommer direkt, med våra egna tankar som dundrar in och är logiska och värderande någon sekund efteråt. Här behöver man inte bekymra sig över rätt eller fel, här tränar man sig bara på att fånga det första som dyker upp i huvudet. Den här övningen gör man tillsammans med någon.

 • Den ena personen säger ett ord, t.ex. ”blomma”
 • Den andra svarar direkt, utan att tänka, det första som dyker upp i huvudet. Inget är rätt eller fel, är det en blommig tapet du ser så säger du ”tapet”.
 • Fortsätt övningen, även om du skall svara snabbt, så se till att slappna av och inte vara på spänn med skärpt sinne, tvärtom. Luta dig tillbaka med halvslutna ögon och låt ditt undermedvetna göra jobbet.

Skicka känslor

Ännu en parövning där vi övar på vår förmåga att vara klarkännande. Här får båda öva sig, den som sänder måste verkligen bli ett med känslan för att mottagaren skall kunna ta emot den. Det här är en viktig aspekt när vi jobbar med djur. Vi måste mena och känna det vi säger till djuret. Ofta skickar vi dubbla signaler när vi säger en sak men känner en annan, och djuren uppfattar båda.

 • Den ena personen skall tänka på en känsla och verkligen känna känslan i kroppen.
  Säg att du skall gestalta känslan uttråkad. Se för ditt inre hur du sitter på ett urtråkigt möte där du egentligen inte har någon som helst nytta av det som sägs. Saker dras i långbänk i evinnerlighet. Du har tusen saker du hellre skulle vilja göra. Hela ditt inre suckar djupt. Om det ändå kunde hända något roligt… (den här känslan kan ibland förmedlas från hundar som är avlade till att arbeta men bara får vara sällskapshundar utan arbetsuppgift). Det är viktigt att du inte bara tänker på känslan, utan verkligen känner den, som om det vore på riktigt.
 • Den andra personen skall slappna av och känna vilken känsla som dyker upp.
 • Byt sedan roller och öva på att gå in i olika känslor som ni sänder.

Visualisera

En utveckling av den förra övningen ”Skicka känslor” där vi nu skickar både bild och känsla. Här är man också två personer. Det här är ett mycket bra sätt att använda sig av helande och konstruktiva processer när man jobbar med djur eller använda som kraftfulla affirmationer.

 • Den första personen tänker på en bild eller ett skeende. Se det som en film som spelas upp för ditt inre. Känn att du är delaktig i filmen, känns känslan i din kropp, fokusera på bilden och tänk att du har en vit duk att visa den på.
 • Den andra personen skriver ner alla intryck, bilder, symboler, känslor, impulser som dyker upp.
 • Gå sedan igenom och utvärdera.

Kom ihåg att det är ok att göra fel, det är så man lär sig vad som är rätt. Slappna av och ha roligt, då kommer informationen så mycket lättare, spänner man sig och försöker allt man kan tar det ofta stopp.

Lycka till med din utveckling!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

11 kommentarer

 1. Jörgen Jeppsson den

  Att vara älskad. Mina två hundar Hugo och Tage som älskar mej så gränslöst och villkorslöst. Att jag vill utveckla min kommunikation med djur, och att jag vet att dom kommer att hjälpa mej med det…

  Jörgen

 2. izzie den

  Jag och min pojkvän gjorde slut för inte så länge sedan. Vi båda har känslor för varandra kvar men det blev för mycket för honom, han har mycket kring sig och sedan rann bägaren över och då blev det att han gjorde slut med mig, men egentligen kanske det är något annat han ska ändra på. Under den här tiden så har jag såklart mått dåligt men jag har även haft stunder där jag mått bra. Det har varit upp och ner hela tiden. Mina tankar har varit riktade mot honom, och han känns som den rätta för mig. Kan det vara så att jag fångar upp hans känslor? Ibland känns det som om vi blir tillsammans igen och andra stunden känns det kört. Kan det vara han som velar och att jag fångar upp det? Om det är så, kan jag göra något för att komma ett steg närmare, till exempel med meditation och se vad han tänker osv?

  • Vivi den

   Inom andlighet så ska man inte blanda sig in i andras människors val och tankar. kram vivi

 3. L den

  Jag och mitt livs kärlek bröt upp för 6 år sedan. Har försökt glömma och gå vidare. Men han finns i mitt hjärta oavsett vad han gör eller säger. Han besöker mig på natten i mina drömmar när jag minst anar. Jag har sagt till mig själv att jag måste släppa taget om honom. Men mitt hjärta säger något annat. Och hjärtats röst rår jag inte över. Så jag lever på hoppet❤

 4. Eva Agneta den

  I det största formas det minsta och i det minsta rymms också många ting.

 5. Pingback: Slumpen är ingen tillfällighet – ByButeo

 6. Gert Karlsson den

  Du är aldrig ensam, men änglarna talar inte alltid om att de är hos dig.

 7. kevyn den

  hej, det här kanske låter konstigt men jag är tolv år. Andlighet och sinnen för andra sidan har gått i våran släkt och jag tror förmågan har landat i mina händer. Just nu trännar jag på psykometri och det med gissa bilden var ett jätte bra tips. Jag har bara haft fel på 5-7 stycken av 25-30.

  Har du något annat tips om just psykometri?

  • Vivi den

   Hej! Googla på nätet gällande psykometriövningar så dyker det upp. Lycka till! Kram vivi

 8. kevyn den

  Tack för tipset, Vivi!

  Jag har uttvecklat mina andliga förmågor jätte mycket sen jag skrev det där.

  Jag kan se auror och eneriger från olika slags object, jag kan känna av framtiden, läsa tankar om du fattar vad jag menar. Men typ som när man ska skicka en känsla till en vän osv. Tack så jätte mycket för det första tipset om det inte var för dig skulle jag nog inte hålt på med det här just nu.

  Jag har förresten en fråga. Mina “förmågor” har försvagts och jag fattar inte varför.. Iallafall det med psykometri, eller ja.. Endast det-
  Men vet du varför eller hur mitt sinne kan stärkas igen?

  /Mvh Kevyn

  • Vivi den

   Hej! Vad roligt att höra att du har utvecklats. Vi kan ibland under tiden vi utvecklas uppleva att vi tappar förmågor, så är det inte, det jobbar då i det omedvetna. Fortsätt framåt så kommer det tillbaka. Kramar vivi

Lämna en tanke