Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

7 kännetecken vid ett spirituellt uppvaknande

10

Det finns många kännetecken vid ett spirituellt uppvaknande. Ibland kan det även kallas för ett andligt uppvaknande. Med dessa tecken kan man uppleva att man får symptom på att ens själ börjar vakna upp vilket leder till en ny medvetenhet. Ett spirituellt uppvaknande innebär en process som pågår genom hela människans liv av olika spirituella händelser som sker antingen omedvetet eller medvetet. Nedan följer sju av de kännetecken eller symptom på att man har eller kommer att få ett spirituellt uppvaknande.

 1. Känslovågor i kroppen som sker plötsligt och kommer hastigt.

Vid ett spirituellt uppvaknande kan man uppleva att man får plötsliga känslovågor och att det känns som att man åker på en känslomässig berg- och dalbana. Man kan till exempel uppleva att man gråter för saker som man tidigare har tyckt är småsaker eller att bli arg eller upprörd för att sedan bli glad igen inom loppet av en kort tid. Ofta finns det här ett tryck över hjärttrakten (hjärtchakrat). Rådet är att acceptera känslorna, oavsett vilka de är och när de kommer för att sedan kunna släppa dem. Låt inte känslorna riktas mot någon annan människa. Ett annat råd är att rengöra eller städa sitt förflutna.

 1. En upplevelse av att man är i samklang med årstider, faser och cykler

Man kan uppleva att man är i samklang med årstider, månens faser och de naturliga cyklerna. Detta beror på att man får ett starkare band med Moder Jord.

 1. Förändringar i meditation eller bön

Man kan uppleva att det inte är samma sak som tidigare när man mediterar eller ber, till exempel att man inte har samma upplevelse eller sensationer. Rådet är att ta det lugnt och vänja sig. Eftersom man blir mer spontan och kommunicerar på ett annat sätt, sker därför också nya känslor.

 1. Sovmönstret kan förändras

Ett annat kännetecken är att man kan uppleva att ens sovmönster förändras och man kan uppleva symptom som rastlöshet vid sömngång, att man vaknar flera gånger per natt eller att man upplever en trötthet trots att man sovit. Det så kallade triad-sov-mönstret innebär att man sover i några få timmar för att sedan vakna upp och så vidare. Rådet är att man bör vänja sig vid det förändrade sovmönstret eftersom kroppen kommer att vänja sig. Om man fokuserar tankarna på dagen klarar man sig med mindre antal timmar med sömn. Om du vaknar på natten och inte kan sova kan du passa på att meditera, läsa poesi eller titta på månen.

 1. Upplevelse av mer levande eller starkare drömmar

Man kan uppleva att man får mer levande eller starkare drömmer, ibland så starka och verkliga att man inte vet om det är verklighet eller ej. Man bör inte vara rädd och skynda inte på något eftersom man kommer ihåg det som var viktigt ändå.

 1. Upplevelse av att något farligt är på väg att hända

Känslan av överhängande fara kan göra att man känner en oro men det finns inget att oroa sig över och alla tankar som man har fungerar som böner.

 1. Utbrott av kreativitet

Man kan uppleva att man får så kallade kreativa utbrott. Passa på att skriva ner dessa idéer och bilder eftersom det är andens sätt att tala om hur man kan uppfylla sitt syfte med livet.

Dela.

Om skribenten

10 kommentarer

 1. Laila Sundquist den

  Oj! Det är vad jag får fram just nu!..
  Visst har jag haft saker jag känt och tyckt mig sett genom åren..
  Men det är första gången jag går in här på din sida.. Jag blir mållös helt enkelt.. Nästan tappar andan! Allt om spirituellt uppvaknande! Var ju jag… Har inte förståt!
  Tack! Jag vill skriva mer! Men är helt mållös just nu..Tack! Vivi.✨
  Mvh: Laila..

  • Vivi den

   Härligt. Kram vivi

 2. Ritva örnesved den

  Hej! Har faktist fått starkare drömmar och väldigt levande. Har aldrig trott att jag har förmåga
  att känna något spirituellt. Först i höstas fick jag känningar av detta.
  Kram Ritva

  • Vivi den

   Underbart! Kram vivi

 3. Ann-Christine den

  Har lite problem med förlåtelse. Vet att jag borde förlåta min mamma även för min egen skull.Har brytit kontakten med flera människor för jag anser att jag inte vill leva som de och orkar inte med deras problem.Har jobbat inom psykiatrin i många år förut men känns nu som att jag behöver ta hand om mig själv.

  • Vivi den

   Kram vivi

  • Christian den

   Tack för denna informationen! Vaknar ofta mellan 3-5 har nästan gjort det hela mitt vuxna liv i perioder. Ibland vaknar jag med sån skön vibbe ibland med sån jobbig tyngd i själen. Försöker förstå och känna in. Tid för reflektion, meditation o bön. Ibland är den andligaresan väldigt ensam även fast jag vet att jag aldrig är det.
   Tack för att du finns Viva
   Ljus o kärlek
   Christian

 4. Elizabeth Myrskog den

  Let the truth set you free <3 sender renaste kärlek till er alla / Tsuki (månen)

 5. Jonna den

  Hej,
  En fråga.. Hur kommer det sig att ett uppvaknande här skiljer sig som natt och dag från tex USA?
  Saken i sig är den samma, men jag kan inte relatera till något jag hittar här i Sverige, eller jo visst men väldigt liten del.
  Mitt var hemskt! Kräver ett helt nytt liv för att ens komma ur som aldrig ens nämns här (inte utav er, Sverige överlag). Har därför heller aldrig ens sökt här fören nu enbart utav nyfikenhet.

  • Vivi den

   Hej! Detta är tecken på uppvaknande, den andliga resan kan se olika ut beroende på vad man har att lära. Kram vivi

Lämna en tanke