Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

7 knep för att hjälpa din bebis att somna

0

7 knep för att hjälpa din bebis att somnaAlla föräldrar vet hur svårt det kan vara när ens barn inte vill sova. Barnet kan behöva en eller annan tupplur under dagen, och du behöver också dessa stunder. När barnet sover kan du göra sysslor du annars inte hinner med, eller bara koppla av och göra något du gillar.

Även om du inte kan tvinga ditt barn att sova ifall han/hon inte vill, finns det några saker som du kan prova när ditt barn inte finner ro.

1. Vagga

Ett av de bästa sätten för att hjälpa ditt barn somna, är att vagga. Det är en av orsakerna till att nästan varje barnkammare har en vagga. Jag vaggade min dotter och jag njöt av varje sekund. Jag tycker det är en bra möjlighet för barns och förälders anknytning.

2. Vitt brus

Om ditt barn har svårt att somna, kan det vara svårt för hela familjen. Det kanske låter konstigt, men vitt brus kan göra underverk för att lugna ditt barn. Det kan hjälpa ditt barn att bli mer redo för sömn. Jag rekommenderar dig att prova ljud som havsvågor, ljudet av vindsus som rusar mellan träden, och det lugnande ljudet av regn. Mjuk musik kan också vara rogivande för ditt barn.

3. Sömnmönstret

En av anledningarna till att ditt barn har svårt att sova är att han/hon inte har rutin. Det är väldigt bra att ha regelbundna sov-rutiner och vanor för ditt barn. På så sätt kommer ditt barn att sova regelbundet vilket kommer att göra din dag och natt lättare att planera.

4. Bilturer

De flesta familjer som äger bil och har barn, använder bilen som ett sätt att hjälpa sina barn att somna snabbare. Sätt ditt barn i bilen och kör tills barnet somnar. Av egen erfarenhet kan jag säga att det verkligen fungerar. Faktum är att bilturer bidrar till en härlig tupplur för de flesta barn. Dessutom är det en bra tid för dig och din man för att njuta av en rolig åktur.

5. Gungor

Gungor kan ha en underbar effekt för dina barn. Att gunga kan få dem att somna på nolltid. Du kan även låta ditt barn ta en liten tupplur i gungan. Vad du kan tänka på är att du lätt kan störa barnets sömn när du flyttar barnet till hans/hennes spjälsäng.

6. Acceptera verkligheten

Ofta behöver inte barn den sömn föräldrarna tycker att de borde ha. Dessutom är vissa barn inte bra på att vila under dagen, medan andra behöver mer sömn. Om du barnet inte vill eller kan sova, får du helt enkelt acceptera det. Min dotter krävde inte mycket sömn och hon inte sov inte mycket när hon var nyfödd. Om ditt barn inte kräver mycket sömn är det ingenting att oroa sig för. Se bara till att du pratar med barnets läkare.

7. Sova räv

Även om det inte är det mest effektiva sättet att hjälpa ditt barn somna, är detta sätt någonting som kan vara bra att försöka. När du ligger ner med ditt barn, kan du låtsas sova själv och se om det fungerar. När ditt hus är tyst och alla är tysta, kan ditt barn också somna.

Kan du några andra sätt för att hjälpa barn att somna? Känn dig fri att dela med dig i kommentarerna.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke