Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ärkeängeln Sandalphon – Ses som en slags bro mellan jorden och himlen

2

Ärkeängeln Sandalphon

Ärkeänglar anses vara änglar som har en viss ställning inom hierarkin av alla änglar. Hur många ärkeänglar det finns beror på inom vilken religion som avses. Ärkeänglarna tillhör dock ingen egen religion utan förekommer inom alla möjliga. De har sina egna specialiteter och hjälper vem som helst som är i behov av deras hjälp.

Sandalphon är en av dessa ärkeänglar. Han, då han oftast beskrivs i maskulin form, förekommer inom de judiska och kristna skrifterna. Han förekommer till exempel i Midrash, Talmud och Kabbalah. Han beskrivs bland inom den tidiga judendomen som den längsta av alla änglar. Det sägs att han var så lång att Moses såg hans huvud i tredje himlen när Sandalphon stod med fötterna på jorden. Detta gör att han än idag ses som en slags bro mellan jorden och himlen.

Namnet betyder broder

Namnet Sandalphon betyder broder. Han är Metatrons tvillingbror och tvillingsjäl. Metatron är en annan ärkeängel som betyder närvarons ängel och som hjälper och skyddar barn och unga människor. Sandalphon håller oss förankrade i moder jord medan Metatron istället vägleder oss människor på vår väg mot upplysning. Men de använder samma kraft och visdom.

Bönens ängel

Sandalphon anses vara den som tar emot och samlar ihop böner för att sedan vidarebefordra dem till Gud eller universum. Han levererar även svar på dessa böner till människorna och anses därför vara de besvarade bönernas ängel.

Det är viktigt att komma ihåg att alla böner är lika mycket värda. Det spelar därför ingen roll om du tycker att du har en sådan liten grej och att det inte skulle vara tillräckligt viktigt eller stort för att fråga om. Sandalphon hjälper alla, oavsett hur litet det är som du vill be om. Han kan även hjälpa dig med att du ska tillåta dig själv att ta emot det du önskar dig. Det kan till exempel handla om saker som lycka, pengar eller kärlek eller annat som du upplever att du har svårt att ta emot i ditt liv.

Assisterar Ärkeängeln Michael

Sandalphon assisterar även en annan ärkeängel, Mikael. Detta genom att ta bort rädslor och de negativa effekterna som kan komma av rädslan. Sandalphon kan även på egen hand hjälpa dig med att leva i sanning, leva med integritet och att kunna bemöta andra människor med ett vänligt men bestämt sätt. Han anses även hjälpa till att öka förståelsen för och vikten av gemenskap och samarbete. Han hjälper oss också med att hålla balansen mellan olika saker såsom ljus och mörker eller himmel och jord.

Musikens ängel

Sandalphon anses även vara musikens ängel. Det handlar särskilt om musik som har ett visst syfte. Han hjälper även till att guida och inspirera dig som arbetar med musik. Han kan ge stöd om du till exempel börjat tvivla på din förmåga att spela ett nytt instrument. Genom att spela stämningsfull musik kan du kalla på honom. Men det räcker också med att kalla på honom antingen högt eller tyst i ditt huvud. Och så plötsligt är han där för att hjälpa dig.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

  1. Anne-Lie Larsson den

    🍃🙏🍃…❤…Min finaste skyddsängel ❤….som ledsagar mig genom varje dag…Jag känner dig och lyssnar in dig 🍃❤🍃….Tack för att du finns vid min sida🍃🙏🍃….❤

  2. diskbänk den

    Hej bra inlägg tack så mycket 🙂

Lämna en tanke