Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Chakrahealing / Chakrabalansering

0

Chakrabalansering – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje Bloggportal Mediumpodden, Veckans astro/tarot artiklar Chakrahealing chakra

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot bok böcker

Chakrahealing / Chakrabalansering

Öppna upp och balansera dina chakra

Chakrahealing kallas ibland även för chakrabalansering, chakrajustering, chakraöppning eller chakrarengöring. Alla dessa begrepp används för att beskriva en och samma sak: en behandling där någon med hjälp av helande energi försöker balansera dina chakra och öppna upp dom. Detta görs för att dina olika chakra och ditt energisystem ska fungera på ett bättre sätt.

Chakrabalansering

Chakrahealing används alltså för att balansera eller öppna upp dina chakran. Huruvida du väljer att se på saken som att dina chakran är blockerade eller ur balans ärYoga Guidade meditationer och kanaliseringar Spirituellt uppvaknande tredje ögat chakra helt och hållet upp till dig. Oavsett hur man väljer att beskriva det handlar det om att energiflödet i ett visst chakra antingen är begränsat eller att ett chakra är överaktivt. I bägge fallen kommer konsekvensen att vara negativ för dig.

Till exempel kan ett överaktivt chakra leda till att chakrats egenskaper blir alltför dominanta i ditt liv och helt enkelt tar över. Om energin i ett chakra istället är låg kommer du istället uppleva en brist på de egenskaper som är förknippade med chakrat. Bägge dessa scenarier kan ha såväl emotionella som fysiska biverkningar vilka försämrar din hälsa. Därför kan du behöva använda dig av chakrahealing för att öppna upp och balansera dina chakran. Genom att göra detta kan du se till så att energiflödet i varje enskilt chakra är precis lagom – inte för stort och inte för litet.

Chakra

Chakra är energicenter som ligger i kroppen och som direkt påverkar vårt fysiska, mentala och andliga välbefinnande. När dessa energicenter är i obalans kan det orsaka fysisk sjukdom, mentala problem och andliga blockeringar.

Våra chakra finns i hela kroppen och de motsvarar specifika organ, system och känslor. Det finns sju större chakran som ligger i ryggraden, och varje chakra är förknippat med en annan färg, ett element och en kvalitet. När våra chakra är i balans känner vi oss friska, energiska och sammanlänkade. När de är ur balans kan vi uppleva fysiskt och känslomässigt obehag. Genom att lära oss att balansera chakra kan vi frigöra vår inre kraft och återknyta kontakten med vårt sanna jag.

De sju stora chakran är roten (ryggradens bas), sakrala (nedre delen av buken), solarplexus (övre delen av buken), hjärtat (bröstet), halsen (nacken), det tredje ögat (pannan) och kronan (toppen av huvudet). Varje chakra är förknippat med olika färger, element och kvaliteter. Till exempel är rotchakrat förknippat med färgerna rött och svart, elementet jord och kvaliteten jordförbindelse.

Så kan du öppna upp och balansera ett chakra

Det finns flera olika sätt på vilka du kan öppna upp och balansera dina chakra. För att justera din fysiska kropp kan du bland annat använda dig av:

 • yoga
 • andningsövningar

Om du känner att ett eller flera av dina chakra är blockerade och behöver öppnas upp kan du göra detta på något av ovan nämnda vis.

Lås upp din inre kraft: Lär dig att balansera dina chakra med pendel.

Genom att lära dig använda en pendel kan du låsa upp din inre kraft och ta hand om din andliga hälsa. En pendel är ett enkelt verktyg som kan användas för att upptäcka och mäta obalanser i ett chakra, och sedan justera det. Så om du är redo att ta nästa steg mot andlig tillväxt, läs vidare för att lära dig hur du använder enPendel pendel för att låsa upp din inre kraft och balansera dina chakra.

Vad är en pendel och hur fungerar den?

En pendel är ett enkelt verktyg som används för att upptäcka och mäta energibalanser i kroppen. Genom att lära dig använda en pendel kan du låsa upp din inre kraft och ta hand om din andliga hälsa!  Den fungerar genom att förstärka energin i våra chakra och gör det möjligt för användaren att upptäcka eventuella blockeringar eller obalanser. Genom att använda en pendel kan man upptäcka obalanser i chakra och sedan använda pendeln för att ställa om eller balansera energin.

En pendel består vanligtvis av en liten kristall eller metallpendel som är fäst vid en kedja eller ett snöre. Pendeln hålls i handen och användaren fokuserar på den fråga eller det problem som han eller hon vill utforska. Pendeln börjar då röra sig som svar på användarens tankar, vilket ger en visuell representation av energin i kroppen.

Hur man väljer en pendel
När du väljer en pendel för chakrabalansering är det viktigt att välja en som resonerar med din energi. Det finns många olika typer av pendlar tillgängliga, och alla är gjorda av olika material och har en unik energi. Några vanliga material som används för pendlar är kvartskristall, metall och trä. Det är viktigt att välja en pendel som du känner dig mest ansluten till.

Hur du använder en pendel för att balansera dina chakran
När du har valt en pendel och renat den är du redo att börja använda den för att balansera dina chakra. Det är viktigt att vara i en avslappnad och bekväm position när du använder pendeln, eftersom detta hjälper dig att fokusera på energin i din kropp.

 • Börja med att fokusera på rotchakrat genom att hålla pendeln över ditt rotchakra, det går även att balansera på distans genom att antingen visualisera rotchakrat, eller använda pendeln över en bild av människokroppen.
 • Be pendeln därefter att visa dig energin i detta område. Pendeln bör börja röra sig som svar på energin i chakrat.
 • Om pendeln rör sig medurs, snabbt och öppnar upp sig genom att den cirkulerar i en vid cirkel så visar det på att chakrat är öppet och balanserat.
 • Om pendeln rör sig moturs, har svårt att cirkulera eller verkar allmänt långsam så tyder det på att chakrat är blockerat och behöver balanseras.

När du har upptäckt en obalans i ett chakra kan du använda pendeln för att justera det.

 • Fokusera på chakrat och be pendeln att börja röra sig medurs. Detta kommer att hjälpa till att rikta om energin i chakrat och få det tillbaka i balans.
 • Du kan i tanken be om att det tillförs mer energi, färg (den färg som tillhör respektive chakra) eller helande.
 • Upprepa denna process för alla chakran tills du har balanserat alla sju. Detta bör ta ungefär 15-20 minuter och kan göras som en del av din vanliga andliga praktik.

Säkerhetstips för pendelanvändning
När du använder en pendel för att balansera dina chakran är det viktigt att komma ihåg några säkerhetstips. För det första är det viktigt att vara i ett avslappnat och bekvämt tillstånd när du använder pendeln. Det är också viktigt att vara uppmärksam på den energi du arbetar med och att inte bli alltför fäst vid resultatet. Slutligen är det viktigt att ta pauser och lyssna på din kropp. Om du vid något tillfälle känner dig överväldigad eller obekväm, sluta använda pendeln och ta en paus.

Rengöring av din pendel
Det finns många sätt att rena en pendel på, bland annat genom att använda salvia rökelse, placera den i månljus eller begrava den i jorden. Det är viktigt att välja den metod som ger mest resonans med dig.

Att lära sig läsa pendelresponser
Att läsa och tolka svaren från en pendel kan vara knepigt till en början.

 • Det är viktigt att ha tålamod och öva regelbundet. Med tid och övning kommer du att bli mer bekant med pendelns olika reaktioner och kunna tolka dem mer exakt.
 • När du lär dig att läsa av pendelns respons är det viktigt att komma ihåg att pendeln bara är ett verktyg. Den ska inte användas för att fatta beslut eller för att diagnostisera fysiska eller psykiska tillstånd.
 • Det viktigt att ha tålamod och ta god tid på sig. Det är också viktigt att vara uppmärksam på den energi du arbetar med och att vara medveten om eventuella känslor som uppstår när du använder pendeln.
 • Slutligen är det viktigt att vara öppen för pendelns reaktioner och att inte bli alltför fäst vid resultaten.

 

Läs vidare för att få reda på vilka yogaställningar som kan öppna upp dina respektive chakran!

Yoga är ett bra sätt att balansera chakran genom chakrahealing

Alla de olika chakran i din kropp kan justeras och balanseras med hjälp av vissa specifika yogaställningar. Till exempel kan du ägna dig åt chakrahealing genom yoga på följande sätt:

 • För kronchakrat: Den yogaställning som lämpar sig bäst för att balansera kronchakrat är död mans position (savasana).
 • För tredje ögat-chakrat: Det tredje ögat kan hjälpa dig att få nya perspektiv på saker och ting. Detta chakra kan du med fördel balansera genom yogaövningar som till exempel stående framåtfällning (uttanasana).
 • För halschakrat: Halschakrat kan du balansera med yogaställningar som plogpositionen (halasana) eller fiskpositionen (matsyasana).
 • För hjärtchakrat: Om ditt hjärtchakra behöver balanseras kan du göra detta med yogaövningar såsom exempelvis kamelen (ustrasana).
 • För solarplexuschakrat: Ditt solarplexuschakra kan du balansera genom övningar såsom båtpositionen (navasana) eller triangeln (utthita trikonasana).
 • För navelchakrat: Om du vill balansera ditt navelchakra kan du göra detta med yogaövningar som stärker din bäckenbotten. Tre bra sådana är: bryggan (urdhva dhanurasana), halv duva (ardha rajakapotasana) och ödlan (utthan pristhasana).
 • För rotchakrat: När du vill balansera rotchakrat bör du använda dig av yogaställningar som kan stärka ditt förhållande med kroppens fundament. Några exempel på sådana är: bergspositionen (tadasana), trädet (vrksasana) och krigarpositionen (virabhadrasana).

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke