Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Hur medial vägledning fungerar

2

Att jobba som medial vägledare är något som väcker många funderingar hos omgivningen. Spåkärring, häxa, flummig eller allmänt konstig är några saker en del kan tycka.

Andra tycker att det är helt naturligt, spännande, en del lite läskigt, många undrar om man går runt och läser deras tankar. Så är det naturligtvis inte! Men det väcker mycket nyfikenhet och många frågor, den saken är klar i alla fall.

Här skall jag ge mig på att försöka förklara hur det fungerar för mig. Det är viktigt att veta att det inte finns ett givet facit för alla, och alla har lika stor rätt till sina upplevelser och sin tolkning, att förneka någon annan dess sanning och upplevelse är bara att ge utrymme för sina egna rädslor. Så varsågoda, här kommer min version!

Alla är mediala

Min sanning är den att vi alla är mediala, i vårt ursprung fanns en naturlig koppling till djur och natur som vi med tiden slipat bort och idag nästan glömt. Nästan i alla fall. Alla djur har den kvar och är alltid lika förundrade över att vi inte förstår varför vi är här och hur saker fungerar och hänger ihop på ett större plan. Precis som de få naturfolk som finns kvar. Djur är naturligt mediala. För den som betvivlar det brukar jag förklara det med påståendet att vi människor går ju ofta på kurs för att lära oss kommunicera med djur. Däremot behöver inga djur gå på någon kurs eller väckas upp på ett eller annat sätt för att kommunicera med oss, de har redan den förmågan. Det är när vi hittar länken, som hela tiden finns där, som kommunikationen sätter fart ordentligt. Oavsett om det är med djur, guider, änglar eller någon annan energiform man förnimmer.

Men oberoende av om vi hittat den länken och är medveten om den eller inte så tar vi emot information från vår omvärld, våra guider och vårt högre jag hela tiden. Sen är det upp till oss hur mycket vi väljer att lyssna på den eller inte och agera utifrån den vägledningen.

När jag jobbar som medial vägledare så kan man säga att jag kopplar upp mig och får info från andras trådar, information som personen behöver för att utvecklas som människa och själ som jag vidarebefordrar från deras guider. Antingen via intuitionen genom att jag bara känner in och får bilder, ord, känslor osv. som beskriver något, eller via tarot- och orakelkort. Använder man kort så blir det ju en kombination av båda, samma kort kan förmedla helt olika saker beroende på vem som frågar och vad frågan är.

Kan man verkligen se in i framtiden?

Både ja och nej är faktiskt mitt svar på den frågan. Nej så tillvrida att det är ingen exakt vetenskap där allt går att bevisa matematiskt, det är inte så det fungerar. Däremot kan man få en prognos, att man ser vilka energier som ligger omkring en situation och i vilken tidsperiod det finns, vilka möjligheter eller utmaningar som ligger framför och få hjälp att se saker i ett större perspektiv, och hitta ett sätt att förstå och förhålla sig till det som händer. Men det är en prognos, precis som med vädret. Vinden kan vända och vädret blir annorlunda än det såg ut att bli. Och samma sak med oss människor. Väven är stor och det är många inblandade som drar i trådarna.

Vi kommer alla från en högre källa, där vi alla är sammankopplade. Syftet med att vara människa och leva här på jorden är att utvecklas, att expandera tillvaron, att skapa. Det som triggar utveckling och skapande är utmaningar. Mellan våra liv här på jorden är vår själ uppe i den högre källan, där gör vi en plan för vad vi skall skapa, utveckla och lära oss nästa gång vi är nere på jorden.

Själsfränder hjälper oss att utvecklas

Och här kommer nu begreppet själsfränder in, ett ord som jag ofta hör missbrukas på ett olyckligt sätt med andemeningen att när jag träffar min själsfrände blir allt rosenrött, alla problem försvinner och jag är konstant lycklig och nöjd med tillvaron. Om man tänker efter så är ju det tvärtemot hela tanken med att vi är här. Vi skall vara lyckliga – ja, men lyckan kommer inte från någon annan person, den kommer inifrån dig själv, och det är dit vi strävar i vår utveckling. Om vi bara var nöjda och livet var helt friktionsfritt för att någon annan curlade banan åt oss hela tiden skulle ju ingen mer utveckling ske.

Så själsfränder är – enligt min egen erfarenhet – personer som man har starka själsliga band med sedan tidigare. Dessa personer kan vara av motsatt eller samma kön, det behöver nödvändigtvis inte vara en kärleksrelation utan det kan vara en vän, en förälder, ett barn, en arbetskamrat osv. Det som kännetecknar själsfränden är att vi bestämt vad vi skall utmana varandra med för att få vår själ att växa. En själsfrände kan ha till uppgift att få dig att se ditt sanna värde, ta fram dina unika egenskaper, men också att sätta gränser och säga nej. Att våga trotsa konventioner, gå din egen väg, bryta mönster. Helt enkelt utmana dina rädslor så att du övervinner dem och mer och mer kan leva direkt från hjärtat, där också lyckan bor. En själsfrände kan tillexempel vara en partner som är missbrukare, och din lärdom i det här livet är att kunna stå upp och säga nej till ett medberoende och lämna personen så att den tvingas ta tag i sitt missbruk, om den är redo för att möta den lärdomen vill säga.

Vissa saker måste man lära sig själv för att utvecklas

Vissa saker är det meningen att man skall ta reda på och lära sig själv för att förstå på sin livsväg, inte genom att någon annan talar om det, det har du själv bestämt som ditt högre jag, och då spelar det ingen roll hur många medium och vägledare du kontaktar för att få svar på din fråga. Du kommer bara att bli förvirrad och tappa fotfästet genom att du inte lever här och nu och har tillit utan istället ger bort din kraft till framtiden eller andra personer och deras tolkningar.

Så för att använda vägledning på ett sunt och konstruktivt sett skall du se det som en meny av möjligheter där du väljer att skapa och utvecklas på bästa sätt. Respektera andra människors fria vilja och ha tillit till att det finns en mening med allt som sker, även om du inte förstår det just nu. Längre fram kan du förstå att det var en mycket viktig del i din utveckling och att du aldrig kommit dit du nu är om det inte hade hänt, även om det kanske var en tung eller svår lärdom då det hände.

Tillit är inte att veta att man får det man vill ha, tillit är att veta att det finns en mening i det som sker, att det finns en plan och att vi alla är den del av något större.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

  1. althea den

    Lite läskigt ibörjan tyckte jag med det mediala när jag började komma i kontakt med den sidan hos mig… samtidigt som det gör mig till den jag är idag

    Namaste ?

  2. Pingback: Vad är medial vägledning? | Inspiration, stöd och intuitiv vägledning för kreativa själar [HSP/Empath]

Lämna en tanke