Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lagen om enhet (oneness) – den 1:a av de 12 universella lagarna

0

Lagen om enhet

Lagen om enhet är den första av de 12 universella lagarna. Av dessa lagar är denna första kanske den allra viktigaste – det är nämligen denna som de övriga elva bygger på. Genom att förstå de 12 lagarna kan du få ett bättre liv på alla sätt och vis. Du kan även få insikt i hur du kan gå tillväga för att nå dina mål i livet.

Detta går lagen om enhet ut på

Lagen om enhet säger att vi alla är sammankopplade. Vi är alla en del av det kollektiva medvetandet. Varje enskild atom i din kropp är på ett eller annat sätt hopkopplad till resten av universum. Det betyder att allt som du gör har en kedjereaktion och påverkar alla andra. Dina handlingar har därmed inte konsekvenser enbart för dig.

Att ta fasta på denna princip och att använda den för att förbättra dig själv är faktiskt ganska enkelt. Allt du behöver göra är att komma ihåg att dina handlingar har betydelse och att de gör skillnad.

Lagen om enhet är alltså en av tolv universella lagar. Det är också en fundamental lag som hjälper oss att förstå allting som sker runt omkring oss. Den ger oss bland annat en förståelse för hur karma fungerar.

Så fungerar lagen i praktiken

När du hjälper någon annan infinner sig en trivsam känsla. Du mår bra av att ha hjälpt den andra personen. Det beror på att ni är sammankopplade – på en andlig nivå är ni en och samma person. När du gör någon annan illa skadar du i själva verket dig själv. Jag är du och du är jag. Vi är alla sammankopplade till en och samma energikälla. Detta är viktigt att förstå för att du ska kunna få en förståelse för de övriga elva universella lagarna.

En av anledningarna till att lagen om enhet är helt grundläggande är att den lägger grunden för alla övriga lagar. De olika lagarna är en slags formel som förklarar hur vårt universum fungerar och hjälper oss att förhålla oss till verkligheten. Denna första lag är verklig och sann oavsett om vi som individer är medvetna om det eller ej.

Allt som existerar är ihopkopplat, oavsett om det är synligt eller ej. Vi är alla bin i en och samma bikupa. Tillsammans är vi en enhet och vi är oskiljbara. Det innebär att det finns en stor kombinerad energi i vårt kollektiva medvetande. Detta medvetande finns inom oss alla.

Så kan du använda lagen om enhet

För att sammanfatta det hela är den första av de tolv universella lagarna lagen om enhet. Den innebär att allt och alla är sammankopplade. Varje sinne, tanke, handling och händelse är på något sätt ihopkopplad till allt annat.

Du kan använda denna lag genom att känna mer för andra individer och förstå att vi alla är en. Du kan till exempel ställa dig själv frågor som denna: “Hur kan jag visa mer medlidande och acceptans gentemot de

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke