Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lagen om korrespondens – den 4:e av de 12 universella lagarna

0

Den universella lagen om korrespondens

Det finns tolv universella lagar och det har nu blivit dags för oss att presentera den fjärde. Lagen om korrespondens är kanske inte fullt lika känd som attraktionslagen är. Det betyder dock inte att denna fjärde universella lag inte har en stor betydelse, för det har den!

Som du säkert redan har förstått handlar lagen om korrespondens om kommunikation. Den rör dock inte din kommunikation med andra människor utan snarare om kommunikationen med dig själv. Vi syftar på kommunikationen med ditt inre jag respektive yttre jag samt förhållandet mellan dessa bägge delar, där den ena är en reflektion av den andra.

Så fungerar lagen om korrespondens

Likt de övriga universella lagarna fungerar lagen om korrespondens som ett slags rättesnöre. Med hjälp av denna lag kan du på ett aktivt sätt utforma ditt personliga drömliv. Det finns nämligen en korrespondens mellan den inre världen och den yttre världen. Därmed finns det alltså ett samband mellan vad som sker inuti dig och vad som sker runt omkring dig.

Den yttre världen är med andra ord en direkt avspegling av din inre värld. Vad detta betyder är att om du är olycklig på insidan kommer även den yttre värld som du upplever att vara olycklig. För världen runt omkring dig är alltså inget annat än en spegling av vad som sker på din insida.

Ponera till exempel att du har ett lågt självförtroende och en negativ självbild. Du kanske jämt och ständigt är arg och upprörd. Din yttre verklighet kommer då naturligtvis att vara allt annat än lycklig. Den kommer istället vara olycklig, kaotisk och inte tillfredsställande. Detta är alltså ett resultat av vad som sker inuti dig själv.

Så använder du lagen om korrespondens till din fördel

De tankar och de föreställningar som dyker upp i ditt medvetna manifesteras också omedvetet i den yttre världen. Ditt sinne tar all input precis som den är och börjar sedan att projicera exakt det som du fokuserar på mest, oavsett om det är något bra eller dåligt. Det spelar därför ingen roll om du försöker förändra det yttre om du inte även försöker åstadkomma en förändring på insidan. Din verklighet kommer nämligen oavsett att fortsätta manifestera sig på ett sätt som reflekterar ditt inre tillstånd.

Det är därför som vissa saker i ditt liv upprepas gång efter annan. Detta kommer att fortsätta ske tills dessa att du lär dig din läxa. Om du befinner dig i ett negativt sinnestillstånd och mår dåligt över dig själv och över livet hamnar du i en negativ spiral. Ju värre situationen blir i den yttre världen, desto värre kommer du då även att må över dig själv och dina problem. Detta påverkar i sin tur din yttre verklighet. Så din yttre värld blir kaotisk för att visa dig vad du projicerar tills du lär dig att anpassa dig och att använda lagen om korrespondens till din fördel.

Detta gör du bland annat genom att sluta hitta enskilda anledningar till det som händer dig på olika externa platser. Börja istället med att tita inombords och sök efter svaren i ditt inre jag. Den inre världen är nämligen den plats där du har allra störst makt att påverka. Den yttre världen är som sagt bara en avspegling av din inre värld. Därför är det på insidan som förändringsprocessen bör inledas!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke