Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Chakra

Chakran och dess färger och betydelse:

Chakra är sanskrit och betyder livsenergihjul. Våra 7 största chakran har liksom vår aura olika färger. Färgerna symboliserar olika aspekter och egenskaper i vårt liv.

Inom den mediala världen så använder man sig ofta av chakra systemet i arbetet. Man öppnar upp sina chakran vid kontakten med andevärlden, när man jobbar med healing, kanaliserar eller när man känner och läser av andra människor eller djur. Därför är det bra att lära sig om våra chakran, var de sitter, vilka färger de har och vad de symboliserar.

Obalanser och begränsningar i våra liv brukar visa sig i våra chakran. Genom att känna in energin så får man information om vart de sitter. Energin har då inte ett fritt flöde och man kan uppfatta den som trög, långsam eller nästan obefintlig.

Negativa händelser i livet gör att vi stänger igen våra chakran för att skydda oss. Detta händer ofta när vi har dålig erfarenhet av kärlek, känner otrygghet, vid rädslor eller när vi är sjuka. Vi hindrar då det fria flödet och vår livskraft och livsenergi att flöda i våra kroppar vilket leder till att vi hamnar i obalans.

Man kan även få positiv information via våra chakran. Man kan känna vilka chakran som är mest aktiva och har mest energi och kraft. Det är inom de områdena som det just nu sker utveckling och där vi är som starkast.

När man öppnar upp och arbetar med chakran så kan även bilder, ord och symboler dyka upp. Vi är känsliga för all information och ju mer man arbetar med chakrasystemet ju känsligar blir man och ju lättare blir det att känna och läsa av.

Kron chakra / Hjässchakra – violettshutterstock_76162228
Placering: På fontanellen på hjässan.
Andligheten, healing energi, tillit, tro, kontakten till universum och det Högre jaget. Här sitter den mentala, tankar, kunskap, insikter och förståelse.
Obalans kan innebära bristande andlig kontakt. Koncentrationsproblem och att man har begränsningar med sina ha visioner och förmåga att se framåt.

Tredje ögat chakra / Pannchakra – indigo
Placering: Mellan ögonbrynen och ca1 cm ovanför.
Här finns vår intuition, klärvoajans, kreativitet och vårt undermedvetna. Obalans här ger dålig kontakt med sig själv och förmågan att lyssna inåt och följa din inrevägledning.

Hals chakra – ljusblå
Placering: På struphuvudet.
Halschakrat står för all form av kommunikation och kreativitet. Blå är en healing färg.
När vi har obalans här så brukar det komma ifrån att vi inte har stått upp för oss själv och vad vi tycker eller känner, man kan också ha problem med att sätta gränser mot andra människor.

Hjärt chakra – grön/rosa
Placering: Mitt i mellan brösten.
Hjärtchakrat står för våra relationer, kärlek, gemenskap, känslor, harmoni, balans och medkänsla.
Obalans här kan handla om relationsproblem och att man stängt till om sig och sina känslor.

Solarplexus chakra – gul
Placering:Solaplexus.
Här sitter vår Viljestyrka, livsenergi, livskraft, självförtroende, inspiration och våra sociala kontakter.
Obalans här kan påvisa att vi sätter oss själva främst, maktfixering, låg energinivå, osäkerhet och brister i självförtroendet.

Navel chakra – orange
Placering: Under naveln, ca 3 fingersbredder.
Här finns vår sexualitet, lust, kreativitet, moral, spontanitet, självförtroende, glädje, konstnärlighet och vår ambition.
Obalans här kan visa på låg sexlust och bristande moral. Man håller sig tillbaka och har svårt att få utlopp för sin kreativitet.

Rot chakra – röd / Brun
Placering: Området mellan anus och könsorganet.
Här finns vår rundtrygghet i både hemmet, ekonomin och arbetet. Rotchakrat symboliserar tryggheten och stabiliteten i livet och den fysiska kroppen.

Har man obalans här så kan det visa på osäkerhet i tryggheten och att man sitter fast i gamla mönster. Det kan också finnas tvångsbeteenden, girighet och dålig ork och kraft och ilska.