Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Häxa & Magi

Häxa & Magi

Häxa Vivi Linde – Sveriges största mediala portal – Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar, meditationer & kanaliseringar mm.Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot Häxa & Magi –  häxa så utövar man en naturreligion där man även utövar magi – I den tillämpar man gamla kunskaper, visdomar, läror och seder och man vördar och lever i närhet med de olika årstiderna och dess skiftningar och betydelse.

Många firar även de 8 sabbaterna / högtiderna som firats i årtusenden. Flera av dessa högtider har sedan tagits till kyrkan och gjorts om till deras för att människorna skulle glömma sina gamla rötter då vi levde som ett med naturen och såg till himlen, naturen, djuren, oss själva och universum för att få svar.

Våra häxor på Tarotguiderna

Här finner du mer info om Häxeri och magi

Här finner du häxa Wargmåne och hennes tjänster och kurser

Här finner du information om wicca och häx sabbatern

Vivi Lindes bokSabbaterna / högtiderna Då och Nu

I dag kallas den gamla keltiska högtiden Samhain för Alla Helgons dag. Yule som var en gammal anglo-saxisk högtid firades vid vintersolståndet / midvinter och har gjorts om till vårt julfirande i december. Den gamla keltiska högtiden Imbolc har blivit den kristna kyndelsmässodagen. Ostara som är en keltisk / germansk högtid som firas vid vårdagsjämningen blev sedermera påsken.
Man har även tagit bort själva ursprunget ur midsommar firandet som är en gammal anglosaxisk högtid. Även kelternas Beltane har man förvandlat och gjort om till valborg/1 maj.
De två keltiska skördehögtiderna Lughnasad i augusti och Mabon i september vid höstdagjämningen har man helt tagit. Dessa högtider var viktiga inte minst för bönderna som firade när deras skörd var omhändertagen.

Är du en häxa? Testa här!

Olika naturfolk har olika namn på sina utövare, namn man kan stöta på är häxa, nåjd, magiker, völva, medicinman, shaman, mm. Häxa är en person som utövar en naturreligion, firar de åtta olika häxsabbaterna, arbetar med magi – attraktionslagen, är i kontakt med sin själ och oftast siar de i någon form. Häxor förlitar sig på sin intuition, känsla, instinkt, visdom och andlighet.
Häxor är vanliga kvinnor och män som ofta ses som lite ”annorlunda”. De har i alla tider haft ovanliga sysselsättningar eller intressen och många har kunskaper om örter, växter, naturens hjälpmedel och läkande förmågor. De brukar använda sig av magi, attraktionslagen, siande, healande och månens påverkan på oss och förr tog de även hand om barnafödandet.

Lyssna på podden om häxeri

Guden, Gudinnan och moder jord
Som häxa så arbetar man med den gudomliga kraften. Vägledarna som ofta finns med oss är Gudinnan och Guden, en del arbetar dock enbart med Gudinnan, och andra inte med någon av dom utan vänder sig direkt till moder jord. Kopplingen till Moder jord och den kvinnliga energin är stark och det är därifrån man får den huvudsakliga kraften.

Att arbeta med magi
När man arbetar med magi så arbetar man med Attraktionslagen och universums överflöd. Det finns ett överflöd som vi måste tro på, arbeta med och ge energi för att det ska komma till oss. Om vi inte tror att vi kan få det vi i önskar så minskar möjligheten att det kommer till oss, det är den energin som vi skickar ut till universum som vi får tillbaks.
Magi är energiarbete. Det man sänder ut och fokuserar på är det man kommer att dra till sig. Man riktar med magi sin energi mot utsatt mål, ingen tveksamhet eller tvivel ska finnas med. Ju mer fokuserat man riktar sin energi ju tydligare blir det för universum vad vi önskar, universum svarar då på vår energi med samma energi som vår önskan. Universum inte vill något högre än dela med sig av sitt överflöd som tillhör oss alla.
Attraktionslagen innebär att det du sänder är det du attraherar. Tankens kraft är den första och starkaste kraften, allt vi sätter igång startar med en tanke. Tankar är energi som attraherar liknade tankar/energi. Det är energi man använder sig av när man utövar magi, man riktar tankeenergin. Energi söker sig till liknande energi, lika dras till lika. Det man sår får man oåterkalleligen skörda. Magi är att använda viljan och tanken till att åstadkomma förändring. Din vilja är universums lag. Du riktar din energi och önskar – fokuserar – visualiserar – riktar – manifesterar.
När man arbetar med magi så arbetar man på flera nivåer för att åstadkomma förändring. Man tar en andlig kontakt på både vårt fysiska och astrala plan. Allt som sätts igång på det astrala planet kommer förr eller senare alltid att manifestera sig på vårt fysiska plan.
Magi är ett sätt att förhålla sig till universums resurser.

Trefaldighets lagen
Som häxa lyder man under trefaldighetslagen ”Allt ont man gör får man tre gånger tillbaka, och allt gott man gör får man tre gånger tillbaka”. Som häxa är det viktigt att ta ansvar för vad man sänder ut och önskar då man kommer att få ta konsekvenserna av det igångsatta oavsett om det är bra eller dåligt.

Man ska aldrig påverka och önska åt andra då man inte vet hur deras väg är menad. Man kan ställa till problem både för sig själv och andra om man önskar något som inte ligger i deras livsväg. Oftast innebär det en omväg och att det kommer men inte på ett bra sätt och det tar sin tid innan man är tillbaka där man skulle vara från början. Så tänk på att bara för att det verkar och känns rätt för er så behöver det inte vara det rätta i slutändan eller för den personen. Tänk alltid igenom din önskan och se möjliga utgångar och konsekvenser. Därefter bestämmer du om du ska göra din önskan och hur den ska se ut.Häxa och Magi

1. Häxans altare

På altaret så placerar man ut verktyg och symboler för det man ska göra.

Dessa har man alltid på altaret:
Norr, jordelement – Här placerar man ett pentagram eller en skål med sädeslag, gryn, ris eller jord.

Öster, luftelement – Här placerar man en trollstav, svärd, fjäder eller rökelse.

Söder, eldelement – Här placerar man en athame (en tveeggad kniv) eller ett brinnande ljus.

Väster, vattenelement –Här placerar man en bägare eller ett vanligt glas.
(Tänk på att vissa metaller som t.ex. tenn kan bli giftiga så då är det bästa att dricka symboliskt)

Altarduk – Brukar många gånger vara svart eller mörklila med ett pentagram på. Men man kärna olika dukar för de olika sabbaterna eller ritualererna men det är inget krav.

Altarljus = färg efter ceremoni

Vitt ljus för Guden (om du samarbetar med gudar) Svart ljus för Gudinnan (om du samarbetar med gudinnor).

2. Extrautrustning:

Kompass = för att ta ut väderstrecken.

Brännare = Skål/bytta att bränna i (rekommenderas att man har en pincett att hålla pappret med när man bränner).

Något att rena med = smudge, salvia eller saltvatten.

3. Utsmyckning

Smycka ditt altare beroende på vad du gör för ceremoni eller ritual. Man kan naturligtvis även smycka altaret med andra både magiska och personliga saker som man tycker om.

Häxverktyg

Häxkonst är en praxis som går flera århundraden tillbaka i tiden. Även om vissa människor förknippar det med mörk magi och ondska, är sanningen att häxkonst är en fredlig, naturbaserad metod som kan användas för att göra gott. Om du är intresserad av att prova på häxkonstoch att vara häxa finns det många sätt att komma igång. En av de viktigaste sakerna du behöver är en uppsättning verktyg. Dessa verktyg kan användas för en mängd olika ändamål, från att kasta trollformler till att kommunicera med andar. Och även om du kan köpa dem i en butik är det som häxa något speciellt med att göra sina egna verktyg. I den här artikeln visar vi dig hur du kan göra olika häxverktyg hemma.

Introduktion
Häxor har funnits i århundraden, och det finns många olika typer. De kommer från många olika kulturer och bakgrunder. Vissa använder trollformler och förbannelser för att förhäxa människor, medan andra använder sina krafter för att läka och hjälpa människor. Vissa häxor  praktiserar Wicca, en religion som kretsar kring naturen och gudinnan. Många människor förknippar häxkonst med Halloween. Halloween är dock inte den enda tid då häxor är aktiva utan de ägnar sig åt sin praktik året runt. En häxa använder en mängd olika verktyg i sin praktik och här ska vi presentera några. Många av dessa föremål används för att rikta energi och utföra olika trollformler. Andra föremål används för att kommunicera med andar och åkalla elementen och vädersträcken. Verktyg är en viktig del av häxkonsten, och de kan hjälpa dig att utföra dina trollformler och ritualer mer effektivt. Om du är intresserad av häxkonst så finns det många verktyg som du kan tillverka hemma med hjälp av vanliga hushållsartiklar som du kanske redan har. Att göra egna verktyg är ett bra sätt att börja utöva häxkonst.

Häxkvast
En häxkvast har bundits till en stolpe eller ett kvastskaft för att stimulera tillväxten och öka mängden blommor som produceras. En häxkvast kan göras av nästan vilken växt som helst, men den är känd för att användas med rosor. När en häxa placerar sin häxkvastnära en rosenbuske får den blommorna att växa snabbare och producerar då fler blommor. Det här är ett bra trick att prova i början av våren, eftersom det hjälper dig att få en start på din trädgårds- och landskapsarbete. Den bästa tiden för att utföra en trollformel med häxkvast är runt fullmåne, eftersom det hjälper till att dra mer energi till växterna och trädgårdarna runt omkring dig.

Kittel
En kittel är ett viktigt verktyg för varje häxa och inom häxkonsten som används för att hålla drycker, oljor och andra ingredienser som ska användas i trollformler. Många tror att kitteln används för att hålla farliga häxbryggder men de har fel. En kittel är faktiskt en typ av kruka som används för att hålla vätskor, oljor och örter. Det är ett verktyg som har använts i tusentals år och som finns i många olika kulturer. Det finns många olika typer av kokkärl. Du kan göra en kittel hemma med hjälp av en stor gryta, aluminiumfolie och andra verktyg som du kanske har liggande i huset.

Athame
En athame är en rituell tveäggad kniv som används av en häxa för att skära och rista material som örter, trä eller lera. Den används också i vissa besvärjelser för att rikta energi. En athame kan tillverkas av en mängd olika material, men den är oftast gjord av stål eller andra typer av metaller. Du kan köpa en athame från en butik, men om du vill göra din egen athame kan du göra det genom att köpa en kniv och belägga den med olika typer av färg för att få den att se mer rituell ut. Du kan också gravera in specifika symboler på din athame, till exempel ett pentagram, för att hjälpa till att styra energin.

Vägg
En vägg är ett verktyg som används av en häxa för att hjälpa till att fokusera energi. Den kan göras av olika material, till exempel kartong, tyg eller färg. Du kan göra en vägg av kartong genom att klippa ut en rektangel, häfta tyg på kartongen och sedan tejpa fast tyget på väggen. Du kan också måla en vägg för att hjälpa till att styra energin. Det finns många olika stilar av väggar som du kan göra, bland annat den kinesiska väggen och voodoväggen.

Pentagram
Ett måste för varje häxa. En pentagram är en femuddig stjärna som kan ritas på papper, snidas i trä eller göras i lera. Den används för att styra energi och är ett av de viktigaste verktygen inom häxkonsten. Du kan rita ett pentagram på papper med hjälp av en penna, eller du kan rita det på tyg med hjälp av en tygmarkör. Du kan snida ett pentagram i trä, till exempel en gren, eller så kan du skapa ett pentagram i lera genom att kombinera lera med vatten, glitter och andra material.

Kalk / bägare
En kalk är en bägare eller kopp som en häxa använder för att hålla vatten, vin och andra vätskor under besvärjelser. Du kan göra en kalk hemma med hjälp av olika typer av koppar och flaskor. Du kan också dekorera din kalk med färg eller tyg. Det finns många olika stilar av kalkoner, men den vanligaste typen är halvmånekalken, som är en bägare som har en böjd form.

Skuggornas bok (Book of shadows)
En skuggbok är en dagbok för häxor som används för att skriva ner trollformler, ritualer och information som du har lärt dig när du utövar häxkonst. Du kan göra en skuggbok hemma genom att köpa en dagbok eller skissbok och skriva in trollformler, information och andra saker som du har lärt dig när du utövar häxkonst. Du kan också dekorera och utforma din skuggbok för att göra den mer personlig.

Ljus
Ljus är ett viktigt verktyg för en häxa inom häxkonsten. De kan användas för många olika syften, bland annat för att kasta trollformler, hela och skapa en stämning. Det finns många olika typer av ljus, och varje typ har ett annat syfte. När du gör dina egna ljus hemma vill du använda vax som kan smältas och hällas i en form. Bivax och sojavax är två typer av vax som kan användas för detta.

Örter och kryddor
Örter och kryddor är något som en häxa ofta använder och kan användas i en mängd olika trollformler. De kan också användas för att göra oljor och rökelse. De kanHäxa Magi Tarotguiderna användas för att rensa ett utrymme, läka eller skydda dig mot mörk energi. Många häxor har en liten kruka med örter i sitt hem för att använda dem i trollformler och ritualer. Du kan torka örter och förvara dem i burkar eller andra behållare, eller så kan du använda dem färska. Om du är intresserad av att använda örter och kryddor i din häxkonst finns det en mängd olika som du kan välja mellan. En häxa kan använda olika örter och kryddor för olika besvärjelser, och du kan använda dem på olika sätt – vissa kan man göra till rökelse, medan andra kan göras till oljor.

Kristaller och stenar
Kristaller och stenar är ett annat viktigt verktyg för häxor. Det finns många olika typer av kristaller och stenar som du kan använda, och det finns många olika sätt som du kan använda dem på. Du kan använda kristaller och stenar som skydd, för att styra din energi och för att hjälpa dig med dina trollformler. Om du är intresserad av att använda kristaller och stenar i din häxkonst kan du köpa dem i butiker, till exempel metafysiska butiker, eller så kan du hitta dem i naturen. Det finns många olika typer av kristaller och stenar som du kan använda, och alla har olika egenskaper som är användbara i olika situationer. Om du är intresserad av att använda kristaller och stenar i din häxkonst finns det många olika som du kan välja mellan.

Slutsats
Häxkonst är en praktik som går flera århundraden tillbaka i tiden. Och även om vissa människor kanske förknippar det med mörk magi och ondska, är sanningen att häxkonst är en fredlig, naturbaserad praktik som kan användas för det goda. Om du är intresserad av att prova på att verka som häxa så finns det många sätt att komma igång. En av de viktigaste sakerna du behöver är en uppsättning verktyg. Dessa verktyg kan användas för en mängd olika ändamål, från att kasta trollformler till att kommunicera med andar. Och även om du kan köpa dem i en butik är det något speciellt med att göra dina egna verktyg.

Häxans guide till lycka:

Lycka är ett sinnestillstånd som vi alla strävar efter. Men vad innebär det att vara riktigt lycklig? Och hur uppnår vi det? En häxa betraktar lycka ofta som ett magiskt slutmål som vi kastar trollformler och utför ritualer för att uppnå. Men lycka är mer än bara en flyktig känsla av glädje. Det är ett sinnestillstånd som vi kan odla genom våra tankar, ord och handlingar. I den här artikeln ska vi utforska vad lycka är och hur häxor kan uppnå den.

Vad är lycka?
När vi talar om lycka syftar vi faktiskt inte bara på en känsla av glädje eller nöjdhet. Lycka är mer än bara en flyktig känsla av glädje. Det är ett sinnestillstånd som kännetecknas av känslor av tillfredsställelse, uppfyllelse, optimism, tacksamhet och målmedvetenhet. Lycka är också ett val. När vi säger att lycka är ett val menar vi att du kan välja att reagera på situationer med en positiv eller negativ inställning. Du har makten att välja hur du känner dig, även om dina omständigheter är utmanande eller negativa. Du kan välja optimism, tacksamhet och positivt tänkande även när situationen är svår. Lycka handlar också om mer än bara dig själv. Det kan vara en utmaning att vara lycklig när du går igenom en svår tid eftersom du fokuserar på dina utmaningar och svårigheter. Men när du fokuserar på att hjälpa och stödja andra kommer du att märka att dina egna utmaningar blir mer hanterbara.

Vikten av lycka för en häxa
När vi talar om lycka talar vi inte bara om fjärilar och regnbågar. Lycka nämns över 2 000 gånger i Bibeln. Det är också ett mål som nämns i många andra andliga traditioner, till exempel inom häxkonsten. Och det är något som många kulturer runt om i världen har fokuserat på i århundraden. Detta tyder på att strävan efter lycka är en viktig del av livet. Lyckan är viktig eftersom den kan hjälpa oss att leva ett uppfyllt och meningsfullt liv. När vi är lyckliga är det mycket mer sannolikt att vi får ut det mesta av livet. Detta beror på att lycka ger oss styrka, optimism och tacksamhet. Den kan hjälpa oss att övervinna motgångar, vara mer kreativa och mer produktiva. Den kan också hjälpa oss att bygga starkare relationer, vilket är nyckeln till att leva ett lyckligt och uppfyllt liv.

Hur man uppnår lycka
Om du vill uppnå lycka är det viktigt att odla rätt sinnestillstånd. Som häxa försöker man göra det genom att praktisera tacksamhet, positivt tänkande och mindfulness. Tacksamhet, positivt tänkande och mindfulness är nära förknippade med varandra. De är också nära kopplade till bättre psykisk hälsa och välbefinnande. Detta beror på att de hjälper dig att fokusera på det du har, snarare än på det du saknar. Det bästa sättet att odla positivt tänkande är att lägga märke till och känna igen dina negativa tankar och sedan utmana dem. Du kan börja med att skriva ner dina tankar och känslor i en dagbok. Alternativt kan du föra en daglig tacksamhetsdagbok där du skriver ner tre saker som du är tacksam för varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att flytta ditt fokus bort från dina negativa tankar och känslor.

Positivt tänkande
När vi talar om positivt tänkande förespråkar vi inte att du ska leva i ett falskt eller vilseledande sinnestillstånd. Som häxa är det är viktigt att vara realistisk och ärlig mot dig själv. Positivt tänkande innebär helt enkelt att vara öppen för nya möjligheter och vara optimistisk om att du kan få ut det mesta av dem. Om du är pessimistisk kommer du förmodligen att vara mycket selektiv när det gäller nya möjligheter. Istället kommer du att bara ta de möjligheter som du anser vara de bästa för dig. Om du är positiv kommer du att vara öppen för nya möjligheter och optimistisk om att du kan få ut det mesta av dem. Detta beror på att du kommer att vara öppen för möjligheter som du annars kanske skulle avfärda. Och du kommer att vara optimistisk om att du kan få ut det mesta av dem utan att lägga ner för mycket arbete.

Tacksamhet
När vi talar om tacksamhet menar vi inte att du ska vara tacksam för allt. Det finns vissa utmanande omständigheter och erfarenheter i livet som det förmodligen är bättre att inte vara tacksam för. Men det finns också positiva aspekter av livet som många av oss tar för givet. När du till exempel sitter i ett varmt rum en kall vinterdag tänker du förmodligen inte på hur lyckligt lottad du är som har ett varmt ställe att bo på. Detta är något som du borde vara tacksam för. När du övar dig i tacksamhet flyttar du ditt fokus från det du saknar och lägger det på det du har. Detta bidrar till att minska känslor av missnöje eller avund. Det bidrar också till att odla optimism och en positiv inställning. Och det kan hjälpa dig att uppskatta ditt liv och känna dig uppfylld.

Godhetens gärningar
När du utför vänliga handlingar flyttar du ditt fokus från dig själv och lägger det på andra. Detta bidrar till att odla tacksamhet och en positiv inställning. Och det hjälper dig att må bra med dig själv utan att du behöver anstränga dig. Det är därför det är så viktigt för en häxa. Det bästa sättet att utföra vänliga handlingar är att vara öppen för möjligheter att göra det. För att göra detta måste du vara uppmärksam på dina tankar och ord. Du måste också vara uppmärksam på dina handlingar. När du är öppen för möjligheter att göra gott kommer du att lägga märke till dem oftare. Och du kommer att vara mer benägen att utnyttja dem.

Besvärjelser och ritualer för lycka
Som häxa är man ofta inriktad på att kasta trollformler och utföra ritualer för att uppnå vissa resultat. Men trollformler och ritualer är också användbara för att öva positivt tänkande, tacksamhet och mindfulness. I den meningen kan du använda trollformler och ritualer för att hjälpa dig att uppnå större lycka. Magi framställs ofta som något komplicerat som kräver mycket tid och ansträngning. Men detta är inte nödvändigtvis fallet. Om du som häxa vill använda magi för att uppnå lycka kan du använda enkla trollformler och ritualer. De kan hjälpa dig att fokusera på tacksamhet, positivt tänkande och mindfulness. I synnerhet kan du använda trollformler och ritualer för att fokusera på dina affirmationer. När du övar dig på positivt tänkande, tacksamhet eller mindfulness bör du också upprepa positiva affirmationer för dig själv.

En trollformel för att locka till sig lycka

Den här besvärjelsen kan användas för att locka till sig mer lycka i ditt liv. Den är användbar för dem som vill känna mer glädje, optimism, tacksamhet och uppfyllelse. Den här besvärjelsen kan också användas för att locka in fler positiva upplevelser och relationer i ditt liv.

Föremål som behövs:

– En kristall som är i resonans med positiv energi. Detta kan vara vilken kristall som helst med en positiv vibration.
– En bit papper.
Instruktioner:
– Håll din kristall i dina händer och visualisera ett starkt ljus som kommer från den. Detta ljus bör vara mestadels vitt, men med kanske en touch av gult eller rött.
– Visualisera att detta ljus flödar in i din kropp. Det ska börja i dina händer och sedan spridas i hela kroppen.
– Efter att ha visualiserat att detta ljus flödar genom din kropp, visualisera att det flödar ut ur din kropp. Visualisera att detta ljus går in i kristallen.
– Skriv nu ner en specifik intention som du har angående lycka. Du kan till exempel skriva en affirmation som “Jag upplever nu fullheten av glädje, lycka och tillfredsställelse”.
– Vik nu pappersbiten så att det du skrivit ner är dold. Håll det vikta pappret i dina händer och visualisera ljuset från kristallen som flödar in i det.
– Placera kristallen och pappret under din kudde. Alternativt kan du placera dem i en speciell låda. Se till att kristallen och pappret ligger tillräckligt nära varandra.

Skuggornas bok – Book of Shadows

En Book of Shadows, även känd som en grimoire, är en personlig samling av trollformler, ritualer och annan magisk information. Traditionellt skrevs skuggböcker för hand och fördes vidare från generation till generation. Idag skapar ofta en häxa sin egna skuggbok, antingen för hand eller digitalt. Om du är ny i häxkonsten kanske du undrar hur man skapar sin egen Book of Shadows. I den här artikeln ger vi dig några tips om hur du kan komma igång. Vi hjälper dig att bestämma vad som ska ingå i din Book of Shadows och hur du ska organisera den. Vi ger dig också några tips om hur du kan hålla din Book of Shadows säker och privat. En Book of Shadows är en häxas personliga samling av magisk information. Traditionellt sett skrevs skuggböcker för hand och fördes vidare från generation till generation. Idag skapar många häxor sina egna skuggböcker, antingen för hand eller digitalt. Faktum är att många moderna häxor hänvisar till sina skuggböcker som grimoires. En Book of Shadows kan innehålla trollformler, ritualer, örter, symboler, korrespondenser och annan magisk information. Traditionellt sett fördes skuggornas bok vidare från en invigd häxa till en lärlingshäxa. Många moderna häxor skapar dock sina egna skuggböcker. En Book of Shadows kan vara så enkel eller komplicerad som du vill ha den. Du har full kontroll över vad som ska stå i din Book of Shadows. Du kan inkludera så lite eller så mycket som du vill.

Vad som ska ingå i din skuggbok
Innehållet i din Book of Shadows beror på din egen magiska praktik. Nedan finns några exempel på vad du kan vilja ta med i din Book of Shadows.
– Örter: Inkludera örter som används i trollformler, tillsammans med information om deras magiska användningsområden. Se till att notera varje örts magiska egenskaper, var de växer bäst och när de skördas.
– Korrespondenser: Lista korrespondenser för olika magiska symboler och ritualer
– Recept: Inkludera recept på drycker, oljor, rökelse och andra föremål som används vid trollformlering – Ritualer: Skriv ner dina favoritritualer, inklusive information om när och hur de utförs
– Besvärjelser: Inkludera trollformler för olika situationer. Du kanske också vill skapa ett avsnitt för “obesvarade trollformler”, där du antecknar trollformler som inte fungerade som planerat.
– Meditationer / kanaliseringar du gjort där budskap eller information har kommit till dig.
– Drömmar som du kommer ihåg när du vaknar och som du uppfattar som budskap eller information.

Bestäm vilket format din skuggbok ska ha
Det första du måste bestämma när du gör en Book of Shadows är vilket format den ska ha. Du kan skriva din Book of Shadows för hand, skriva in den i en dator eller till och med använda en anteckningsbok eller dagbok. Alla dessa format har fördelar och nackdelar. Att skriva dina trollformler och ritualer för hand har fördelen att det är en mycket taktil och personlig upplevelse. Du kan känna på sidorna, lukta på pappret och till och med lämna anteckningar i marginalerna. När du är klar kan du se tillbaka på din Book of Shadows och minnas hur du kände dig när du skrev den. En handskriven Book of Shadows kommer också att hålla länge. Du kan lätt föra den vidare till dina barn eller barnbarn. Handskrivna böcker har dock också vissa nackdelar. Du måste ha en mycket snygg handstil för att trollformlerna och ritualerna ska vara lätta att läsa. Som häxa så måste också skydda din Book of Shadows från skador. Pennor läcker, papper slits och pennor går sönder. Om du vill använda en inbunden anteckningsbok eller dagbok kan du skydda din Book of Shadows genom att använda en plasthylsa. Du kan också använda en dator för att skapa en digital Book of Shadows. Det finns många fördelar med att använda en dator. Du kan enkelt redigera dina besvärjelser och ritualer och skriva ut dem för senare användning. Du kan också skydda din datorbok av skuggor genom att spara den i en lösenordsskyddad fil.

Samla dina recept, trollformler och ritualer.
Medan du bestämmer dig för vad som ska ingå i din Book of Shadows är det en bra idé att samla alla dina favoritrecept, trollformler och ritualer. Du kanske vill lägga alla dina favoritrecept i ett avsnitt som heter “Kitchen Witchcraft” eller “Food Magic”. Du kan också skapa sektioner för “Besvärjelser för egenvård”, “Besvärjelser för skydd” och “Besvärjelser för magisk målsättning”. Du kan samla dina trollformler och ritualer på flera olika sätt. Du kan helt enkelt skriva ner dem när du stöter på dem. Du kan också skapa en särskild fil på din dator där du sparar alla dina favoritbesvärjelser och ritualer. Du kanske också vill skapa en Book of Shadows med hjälp av klisterlappar. Klistra fast dina favoritbesvärjelser, recept och ritualer på sidorna i en anteckningsbok eller pärm. När du har samlat ditt material kan du bestämma hur du ska organisera det.

Organisera din Book of Shadows
Som häxa vill man många gånger organiserar sin Books of Shadows efter ämne. Du kan skapa en allmän sektion för recept, besvärjelser och ritualer och sedan skapa specifika sektioner för olika områden i ditt liv, eller de olika sabbaterna. Du kanske vill skapa sektioner för hälsa, kärlek, pengar, familj, andlighet med mera. Du kanske också vill skapa avsnitt för specifika mål som du försöker uppnå. Du kanske till exempel vill skapa ett avsnitt för att hitta ett nytt jobb. Om du bestämmer dig för att organisera din Book of Shadows efter ämne, försök att hitta en balans mellan organisation och kreativitet. Du vill inte lägga in så många avsnitt i din Book of Shadows att du har svårt att hitta den information du behöver. Du vill inte heller ha så få avsnitt att du inte har tillräckligt med utrymme för att lägga in dina besvärjelser och ritualer.

Håll din Book of Shadows privat och säker
När du väl har skapat din Book of Shadows måste du hålla den säker och privat. Om du skriver din Book of Shadows för hand ska du se till att hålla den borta från nyfikna ögon. Du kanske också vill hålla den borta från vissa typer av ljus, eftersom vissa typer av ljus kan bleka bläcket som används i pennor. Om du skriver din Book of Shadows digitalt ska du vara försiktig med vem du delar den med. Om du inte vill att någon annan ska se din Book of Shadows, dela inte filen med dem. Du kanske också vill skydda filen med ett lösenord för att förhindra att folk bara kopplar in din dator och läser den. Om du bestämmer dig för att förvara din Book of Shadows hemma, förvara den på ett säkert ställe. Som häxa kan det vara en bra idé att förvara sina Books of Shadows i en kista, låda eller låda. Du kan också förvara din Book of Shadows i ett kassaskåp som också har en knappsats. Om du förvarar din Book of Shadows i ett kassaskåp, se till att du har nyckeln till kassaskåpet i närheten och på ett säkert sätt.

Slutsats
Oavsett om du väljer att skriva din Book of Shadows för hand eller digitalt, kom ihåg att det är ett pågående arbete för en häxa. Du kommer att lägga till i din Book of Shadows allteftersom du får ny kunskap och erfarenhet. Din Book of Shadows är en magisk dagbok.