Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Olika amuletter och dess betydelse och användning

1

När man tänker på amuletter tänker man kanske på olika saker. För en del människor betyder en amulett något personligt medan andra tänker på en slags trofé. Vissa liknar också amuletter vid talismaner, krucifix eller andra ting som kan bringa lycka eller vad man nu vill att den ska göra. Nedan kommer du att kunna läsa mer om olika amuletter och dess betydelse och användning.

Skillnaden mellan amulett och talisman

Vi börjar med det grundläggande. Vad är egentligen en amulett och vad skiljer sig en sådan mot en talisman? En amulett kan man säga är ett föremål som man oftast bär nära eller tätt intill kroppen. Amuletten kan vara en slags trofé som man på något sätt har erövrat i form av någon del från ett vilt djur, en speciell sten eller mineral. En amulett ses oftast som skydd mot olycka och sjukdomar och genom att man själv ger det ett magiskt skydd.

En talisman däremot, är ett föremål som har magiska krafter redan från början så att säga, och har en större kraft än en amulett eller ge magisk kraft åt den som bär den. En talisman bärs oftast i en fick eller en väska och inte på kroppen som en amulett.

Olika amuletter

Det finns givetvis olika amuletter. De flesta amuletter har någon form av anknytning till andlighet, personlig utveckling eller goda egenskaper hos människan. På själva amuletten kan man finna allt från egyptiska och fornnordiska symboler till symboler från renässansen. Amuletterna kan också vara tillverkade i olika slags material med allt från antik mässing och koppar till tenn med kristaller och gulddetaljer. Även storleken varierar, de mindre kan vara någon enstaka centimeter till större amuletter med en diameter på 4-5 centimeter. Det finns ofta ett stort utbud för dig som vill köpa en specifik amulett som passar för just dig och dina behov och önskemål.

Amuletters betydelse och användning

Som vi redan skrivit, finns det många olika slags amuletter och de har i sin tur också olika betydelser och användningsområden. Tanken med amuletter är att de ska bringa tur och skydda den som bär den från förbannelser samt hålla bort onda makter. Ett exempel på en amulett är Salomos nyckel som kommer från den berömda boken om magiska lagar och är en kopia av den medeltida amulett som kan ses på ett museum i Warszawa i Polen. Amuletten är till för att den som bär den ska tilldraga sig de gamla visdomarna samt lycka till sitt liv.

Andra amuletter kan exempelvis bäras för att få andlig styrka, självkänsla, utveckla intellektet eller för att kunna behålla sin partner, älskare eller vän. En amulett kan till exempel ha livets träd som symbol och syftar till att ge bäraren kunskap och visdom, medan en annan amulett har hieroglyfer som står för glädje, hälsa och harmoni och syftar till att bäraren ska uppnå harmoni på detta sätt. Andra populära amuletter är Tors hammare, kinesiskt lyckomynt, Ganesha och ankare som betyder skydd för egendom.

Dela.

Om skribenten

1 kommentar

  1. Maria den

    kommer min framtid vara med min nuvarande man eller tidigare man

Lämna en tanke