Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Power of meditation

0

Det är inget nytt för min omgivning att jag älskar meditation i olika former. Här kan du läsa lite om vad meditation kan göra för dig.

Less is more!
Bättre än så kan man inte sammanfatta meditationen och dess kraft. För den som vill så kan meditationen sparka upp dörrar till  ett större välbefinnande och förmåga att hantera problem och stress. Ta ner alla de där bollarna du har i luften hela tiden och sätt dig ner och andas…på riktigt. Kom i kontakt med dig själv…på riktigt. Återhämta dig….på riktigt. Känn välbefinnande och glädje…på riktigt.

Meditation förbättrar vår hjärna enligt forskarna. Mängden grå substans ökar i ett område innanför tinningloben, som kallas hippocampus och som bidrar till att bilda minnen, och också i flera andra områden som är kopplade till bland annat medkänsla och introspektion.

Meditation ökar koncentrationen, välbefinnandet, kreativiteten och ger en möjlighet att komma i kontakt med sina oanade resurser. Man kan dessutom släppa låsningar och blir mer medveten om sina inre processer. Den kan även kan minska stress och smärta mm.

(Tidigare inlägg)
En studie på munkar som mediterat minst 10.000 timmar visar att aktiviteten i frontloben är fokuserad till den vänstra delen, ju mer vi mediterar ju högre aktivitet har vi där. Varför är det så himla bra kan man undra?
Lite enkelt ska jag sammanfatta här…

*I den högra frontalloben så känner vi ”negativa känslor”:
ilska, irritation, ledsenhet, rädsa och flykt beteende.
Hög aktivitet här leder till hög sannolikhet för:
Depression, ångsttillstånd, motaggression och för negativ upplevelse vid överraskningsreflex.
*I den vänstra frontalloben så känner vi ”positiva känslor”:
glädje, entusiasm, intresse, nyfikenhet och lycka.
Hög aktivitet här leder till hög sannolikhet för:
Lugn vid påfrestningar, medkännande, kärleksfullhet, bättre sömn, låg intensitet vid överaskningsreflex, svarar ej lätt med motagression och man känner igen mikroemotioner.
Vilken halva av frontalloben vill du ha högst aktivitet i?

http://fof.se/tidning/2011/3/meditation-ger-tjockare-hjarnbark

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/meditation-hjalper-snabbt-mot-stress

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskare-mediterar-for-kreativitet_7365512.svd

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke