Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Saint Germain – Chohan av den sjunde strålen

0

Saint Germain är en legendarisk andlig gestalt som ibland kallas för Master Rákóczi eller Master R.

Han sägs ha varit ansvarig för new age-kulturen under Vattumannens tidsålder. Mellan årtalet 1710 och 1784 var han förkroppsligad som Greven av Saint Germain. Han beskrevs då som en äventyrare, hovman, alkemist, uppfinnare, violinist, pianist och amatörkompositör – en verklig mångsysslare med andra ord.

Vissa skriver ut hans namn som St. Germain, och namnet kommer från den franska varianten av latinens Sanctus Germanus. Översatt till svenska betyder hans namn “Helig broder”. Inom läran om de uppstigna mästarna är dock Master R i själva verket en annan varelse som är åtskild från St. Germain.

Saint Germains tidigare inkarnationer

Enligt läran om de uppstigna mästarna har Saint Germain inkarnerats vid ett flertal tillfällen. Dessa är de personer vilka han genom historien ska ha förkroppsligats som:

 1. Härskaren av en civilisation under Den gyllene tidsåldern som bodde i en stad vid namn Solens stad. Kolonin ska ursprungligen har skickats ut från Atlantis. Det hela ska ha skett för 70 000 år sedan i ett då grönskande område som vi idag känner som Saharaöknen.
 2. En överstepräst i Atlantis för 13 000 år sedan.
 3. Den religiöse ledaren Samuel som levde i Israel under 1000-talet f.KR.
 4. Hesiod, en grekisk skald från 600-talet f.Kr. som är en viktig källa till vår samtids kunskap om den grekiska mytologin.
 5. Filosofen Platon som studerade i Egypten och grundade en filosofiskola i Aten.
 6. Sankt Josef av Nasaret, Marias man och Jesusbarnets beskyddare.
 7. Sankt Alban, den första brittiska martyren som levde under slutet av 300-talet eller början av 400-talet. Han skyddade en präst på flykt och mötte sin död efter att ha klätt ut sig till prästen för att kunna dö i dennes ställe.
 8. Proklos (410-485 e.Kr.), den sista stora filosofen inom nyplatonismen.
 9. Merlin (400- eller 500-talet e.Kr.), den brittiske magiker och rådgivare som tjänstgjorde vid kung Arturs hov.
 10. Roger Bacon (1220-1292 e.Kr.), en engelsk filosof och vetenskapsman som anses vara den moderna vetenskapens anfader.
 11. Under slutet av 1400-talet och början av 1500-talet ska Saint Germain ha styrt de hemliga sällskapen i Tyskland bakom kulisserna.
 12. Christofer Columbus (1451-1506 e.Kr.), den välkände upptäckaren som upptäckte Sydamerika.
 13. Francis Bacon (1561-1626 e.Kr.), den engelska filosof och statsman som vissa idag tror är den verkliga upphovsmannen till Shakespeares pjäser.

Hans fejkade död och fysiska uppstigning

Enligt de uppstigna mästarnas läror ska Francis Bacon vara den sista person som Saint Germain inkarnerades som. Han ska ha dött på påskdagen den 9 april 1626. Bacon sägs dock ha gått på sin egen begravning med hjälp av en förklädnad. Vissa tror därför att han i själva verket inte dog utan istället i hemlighet reste till Transylvanien (som då tillhörde Ungern). Där ska han ha besökt den ungerska adelsfamiljen Rákóczis herrgård.

Den 1 maj 1684 ska han sedan slutligen, med hjälp av sin kunskap om alkemi, ha uppnått sin fysiska uppstigning. Francis Bacon ska då även ha tagit namnet “Saint Germain”.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke