Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Själsfränder – att träffa ”den rätte”

2

När man jobbar som medial vägledare får man ofta frågan om själsfränder. Är den här mannen eller kvinnan ens själsfrände, kommer man att vara tillsammans resten av livet?

Gå kurs för att finna sin själsfrände?

Häromdagen berättade en vän som separerade för ett tag sen och försöker hitta balansen i livets kaos igen att hon och en kompis som befinner sig i samma situation varit på en kurs där man skulle lära sig hitta sin själsfrände.

Jag blev närmast bestört när jag hörde det och tycker att det här begreppet ofta används olyckligt och kan skapa orealistiska förväntningar. Dels genom att man lägger man över ansvaret för sin lycka på någon annan i tron att bara jag hittar min själsfrände så blir allt bra och vi lever lyckliga resten av livet. Eller att anledningen till att jag mår dåligt är för att jag inte har hittat min själsfrände ännu.

Jag har också träffat en kvinna som levde i en destruktiv relation där hon var mycket olycklig. Anledningen till att hon stannade var på grund av att ett medium hade sagt till dem att de var själsfränder och att orsaken till att mannen mådde dåligt och hade kontrollbehov var att hon sårat honom i ett tidigare liv genom att lämna honom för en annan man. Eftersom de var själsfränder så trodde hon att hon att deras relation var ödesbestämd och att hon därför måste stanna kvar och var tvungen att acceptera att hon ständigt fick stå vid skampålen och bli skuldbelagd eftersom det var hennes fel att han var i psykisk obalans och att han hade all rätt att vara oerhört svartsjuk och kontrollerande. Hon fick ta sitt straff och betalade av sin skuld.

Fel, fel! Jättefel! Vi lever här och nu och har inga skyldigheter annat än mot oss själva, och den skyldigheten är att följa vårt hjärta. Det är inte meningen att vi skall ta på oss ansvaret för hur andra mår och vad deras lärdomar i livet är, precis som ingen skall offra sig för vår skull och gå emot sitt hjärta för att vi inte vill eller vågar möta och ta tag i våra rädslor.
När jag hjälpte henne och tittade lite mer på deras tidigare liv fick jag fram att hon aldrig älskat honom utan hade gift sig med honom på grund av familjen och omgivningens krav eftersom han var en välbärgad man med hög social status. Hon hade sedan modet att trotsa konventionerna och lämnade allt för den man hon verkligen älskade vilket orsakade en smärre skandal och stor vanära för mannen i fråga, en djup ilska och bitterhet som han hade med sig i det här livet. Hennes lärdom till det här livet var att våga trotsa det som andra tyckte var rätt och fel och helt och hållet följa sitt hjärta och välja utifrån kärlek. Så visst var dom själsfränder

Starka relationer

Har du träffat någon som det känns speciellt med, oavsett om det är en vänskapsrelation eller en kärleksrelation så är ni helt säkert själsfränder. Något annat som också är helt säkert är att detta inte med automatik innebär att livet blir en harlekinroman och att ni kommer att sväva på rosa moln resten av livet. Titta på kända personer som Elizabeth Taylor och Richard Burton, eller Micke Persbrandt och Sanna Lundell, garanterat själsfränder men med stormiga utmaningar som det krävs oerhört starka själsliga band för att klara av.

Våra två själar

I kinesisk medicin anser man att vi har en själ som är evig och allvetande – Shen. Vi har också en själ här nere på jorden som dirigeras av Shen – Hun. Shen är alltså vår eviga själ, vårt högre jag som är ett med universum och Hun är den person vi är här nere på jorden i det här livet. Hun följer Shen så när vi dör lämnar Hun kroppen och går upp i Shen tills det är dags att födas på nytt.

 Jag tycker att den förklaringen känns ganska bra när man skall förklara vår resa här på jorden.

Själsband

Vi är här för att lära oss saker och utveckla oss, guidade av vårt högre jag. Många av de människor vi har omkring oss har vi levt med tidigare. Vissa har vi starka själsliga band till, andra mindre starka, det kan t.ex. vara tjejen i kassan på Coop som var din granne i ett tidigare liv. När vi är på andra sidan, i vårt eviga högre jag, utan påverkan av egot så bestämmer vi oss för vad vi behöver lära oss i vår nästa resa här nere på jorden för att utveckla vår själ och mer och mer kunna leva direkt från hjärtat. De vi har starka band med är inblandade och man bestämmer hur man skall agera i sina möten, vad man skall väcka hos varandra, vad man skall hjälpa den andra att lära sig. Man kan ha karmiska band med sig sen många liv där man stött och blött samma utmaning, ofta växelvis och man får nya chanser att reagera annorlunda som att släppa taget, sätta gränser eller våga utmana konventioner.

Så, ”den rätte” kan med andra ord vara rätt långt ifrån sagans prins som kommer på sin vita springare och räddar dig från allt ont. Det är kanske tvärtom den person som utmanar dina största rädslor, eller sårar dig djupast, för att du behöver lära dig att förlåta. Ofta vill vi fly från det jobbiga, men de här banden är så starka att man inte kan värja sig.

Att man träffat en själsfrände behöver inte innebära att man har en livslång relation, utan man lär varandra det man skall och sen är man klara och kan gå vidare mot nya lärdomar och utveckling. Det kan också vara så att vi behöver vissa lärdomar som vi får av en person för att vi skall vara redo att möta någon annan.

Så ibland när jag siar och får frågan om det här är den rätte så kan jag svara att jag ser att den här relationen kommer ta slut om cirka två år, men nu är det definitivt den rätte! Det ligger mycket personlig utveckling och insikter som leder till växande. Den här personen kommer att väcka saker som kommer upp till ytan och får dig att ändra perspektiv, vilket kommer att leda till att du gör nya val, bryter gamla mönster och därmed öppnar upp för en djupare relation med en annan person som väntar i framtiden.

Så du kan vara helt förvissad om att du redan har mött din själsfrände, för du har inte bara en, du har många, och du har flera kvar att möta. Och den som sårat dig mest här på jorden kan vara den som egentligen älskar dig mest av alla.

Vägen till lycka

Vägen till lycka är alltså inte att hitta den perfekte partnern som löser alla problem och ser till att vägen är ständigt rak och utan uppförsbackar. Vägen till lycka är att ha tillit. Tillit till att det finns en högre plan och en lärdom i allt som sker. Istället för att vara arg och vilja hämnas på någon så kanske du skall se vad det innebär för din egen utveckling, och om du kopplar bort egot och bara tänker med hjärtat kanske du till och med kan tacka personen för lärdomen istället. För när du lär dig leva från hjärtat så har du den perfekta partnern i dig själv och kan leva mer harmoniskt med andra eftersom du inte ger dem makten att bestämma över din lycka.

Namasté Åsa – Reiki Master, Ört- och aromaterapeut och siare på Tarotguiderna

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

  1. Lena Schavon den

    Försöker förstå allt som hänt dom senaste 2 åren. Känner mig stark och svag om vartannat. Har mött min själsfrände men inget blir som vi tänkt oss. Mitt hjärta har redan så många gamla ärr så varför ännu ett?
    Följer och läser dina kloka ord ofta och det hjälper mig ibland Tack ❤

    • Vivi den

      Lycka till! Kram vivi

Lämna en tanke