Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Va din egen Guru – 10 Steg för att finna sin väg

3

Va din egen Guru shutterstock_166589168

För mig är det viktigt att inte placera kraften utanför mig själv. Jag är inte bekväm med “Guru tänkandet” där man tillskriver någon annan så stor andlighet att det överskuggar ens egen. Där man lyssnar mer på någon annan än på sig själv. I slutändan är det endast du som kan komma i kontakt med just din specifika livsväg. Ha tillit till att du kan utvecklas både personligt och andligt om du vill och att du har kapaciteten.
Man ska vara försiktig med att lämna ifrån sig sin kraft och lägga den i någon annans händer, det blir lätt så om man sätter någon på en piedestal. Kunskap och visdom ska man lyssna på men man ska vara försiktig med att smöra människors egon så att de inte tar sig själva på för stort allvar och tappar sin kurs, för då tappar man även sin.

Lyssna på dig själv

Mitt sökande och min andliga utveckling sköts i första hand av mig och med mig längs vägen har jag min andliga Guide. De är vi som tillsammans har stakat ut min livsväg under detta jordliv. Jag låter mig inte styras av andra människor även om jag lyssnar på dem. Mitt sökande är mitt och ingen annan kan göra det åt mig. Alla människors vägar är unika och den ena är inte den andra lik, så jämför dig inte med andra och lägg ingen värdering i om det ser annorlunda ut för dig. Vi har alla olika karman, läxor och vägar i livet. Ha tillit till att du får vägledning.

shutterstock_128692079Din livsväg

Det är när jag har en stark kontakt med mitt egna högre Jag som jag kommer i kontakt med just min specifika livsväg och sanning, hittar mina svar och får vägledning. Svaren ligger inte utanför dig själv, hos någon annan.

Naturligtvis ska man lyssna på andra duktiga, utvecklade människor med stor kunskap och läsa böcker, googla, lyssna på råd, gå på kurser och föredrag, det tillhör utvecklingen. Lyssna och ta till dig det som känns rätt för dig och låt dig inte indoktrineras av andras övertygelse och tro, utan lita på att du har den inre visdomen att vägleda dig själv. Bara för att någon som kommit längre än dig säger något så behöver det inte vara en sanning, känns det inte rätt så behöver du inte ta till dig det. Vi har alla mycket att lära och det finns mycket som vi inte vet eller förstår, detta gäller alla. Jag värjer mig alltid lite när människor är övertygade om att just de vet hur någon annan ska utvecklas. Eller att just de vet hur allt fungerar och sitter ihop. Människor som lägger monopol på sanningen skrämmer mig, det hör inte för mig ihop med andlighet.

Det är underbart med alla andliga böcker på marknaden men förr eller senare så rekommenderar jag att man tar steget och börja praktisera för egen del. Det är endast då man själv kan få 100 % bevis. Hur vi än vrider på det så är hörsägen inte en väg som utvecklar oss, vi måste uppleva det själv. Att för eller senare ta steget från att endast läsa och lyssna på andras utveckling är något jag rekommenderar.

10 Steg för att finna sin väg:

1. Ta till dig information från andra men ta bara till dig det som känns rätt för dig
2. Meditera. Man behöver tid i stillhet för att kunna höra sig själv så någon form av meditation rekommenderas.
3. Då det vi ger energi växer så är det viktigt att ta ansvar för var man lägger sin energi. Ju mer du slutar lägga ditt fokus och din energi på sådant du inte vill ha och i stället lägger den på sådant du vill ha i ditt liv, ju fortare kommer förändring till stånd.
4. Gå på föreläsningar eller kurser i sådant som intresserar dig.
5. Låt inte dina rädslor styra dina val.
6. Låt inte andras förväntningar eller krav styra ditt liv.
7. Lär dig att säga NEJ och JA. Nej till det du inte vill göra och nej till personer som tar din energi. Säg JA till dina drömmar och att ta steg.
8. Agera, gör något. Sitt inte och vänta på att saker ska ske, var delaktig och starta upp, ta ett första steg. Litet eller smått spelar ingen roll. Så fort du har satt en boll i rullning så kommer alltid något efter.
9. Släpp kontrollen. Du kan ta ett steg utan att veta vart det leder. Ha inga förutfattade meningar. Livet blir sällan som vi har tänkt oss, var nyfiken och låt di vägledas. Men glöm inte att det är upp till dig att göra ett aktivt agerande för att energin inte ska vara stillastående.
10. Ha tillit till att det finns en väg just för dig. Känn att du är utvald för din uppgift. Bara för att du just nu inte ser vägen så innebär det inte att den inte finns där. Ha tillit, du kommer att bli vägledd.

Namaste vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

3 kommentarer

 1. Nurhayat At den

  Tack!?

 2. Milla den

  Tack för dina råd det var något råd som var nytt för mig och jag inte tänkt på tidigare.

  ? kram Milla

  • Vivi den

   Kram vivi

Lämna en tanke