Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vägledare Lotta -Sorgbearbetning – känslomässig läkning

0

Sorgbearbetning – känslomässig läkning

Info om Lottas arbete som medial vägledare längst ner.

Känner du dig glad fast du har en känsla av att något inte står rätt till?  Känner du inte den glädjen som du skulle vilja känna?  Känner du att du inte deltar i livet fullt ut? Finns det en känsla inom dig som skaver men du vet inte varför? Den känslan har ett namn och det är sorg.

Vad är sorg?

Sorg är den normala  och naturliga känslomässiga reaktionen på en negativ förändring av något slag. Det är alla de ofta motstridiga tankar och känslor som våra förluster väcker inom oss. Ett exempel är när någon du älskar dör efter en längre tids sjukdom känner du kanske en viss lättnad över personen slipper lida mer. Samtidigt inser du att du inte längre kan se eller träffa personen fysiskt igen. Det är motstridiga känslor, lättnad och smärta och de är helt normala i samband med ett dödsfall. Detsamma gäller skilsmässor och separationer. Du kan uppleva en känsla av frihet att konflikten är över. Samtidigt kanske du är rädd att du aldrig kommer att träffa någon som du kan uppleva kärlek tillsammans med. Dessa motstridiga känslor, frihet och rädsla, är också naturliga reaktioner på en förlust. Bristande kunskaper om hur vi kan få läkning för att gå vidare leder ofta till att vi fastnar i ett ältande, medvetet eller omedvetet som både tar tid och energi.

Vilka sorger och förluster i livet kan skapa sorg?

Här är några exempel. Dödsfall, husdjur som dör, skilsmässor, separation, omorganisation, arbetslöshet, juridiska svårigheter, abort, missfall, ofrivillig barnlöshet, semesterledighet, ensamhet, otrohet, ekonomiska förändringar, familjekonflikter, förändringar av hälsan, långvarig sjukdom, sluta med missbruk eller ett beroende. Olycklig kärlek, barn som flyttar hemifrån, förlust av tillit av trygghet för att nämna några.

Varför ska jag bearbeta en sorg eller en förlust?

För att läka ditt hjärta. För att det är okej att vara ledsen och må dåligt. För att försonas med dig själv. För att få nycklar som kan hjälpa dig att hitta din inre frid För att släppa sorger och förluster.

Om mig:

Jag heter Lotta Kaliff och jag är certifierad handledare i sorgbearbetning.

2007 dog min farmor, hon stod mig väldigt nära. Hon fanns alltid där för mig och så en dag så fanns hon inte mer. Under samma period genomgick jag en skilsmässa och jag blev även utsatt för ett bedrägeri. Kursen i sorgbearbetning var en ögonöppnare för mig. 

2013 gick jag en kurs i sorgbearbetning på Sorginstitutet i Stockholm. Jag sökte mig dit och jag fick hjälp med mina sorger. Jag insåg att jag bar på många gamla sorger som jag inte hade bearbetat. Jag hade bara rusat fram i livet och inte tagit itu med de sorger och förluster som hade drabbat mig. Det var först när jag gick kursen i sorgberabetning som jag fick tillgång till de värdefulla verktyg och den kunskap som jag har om sorg och förlust som jag kan ta fram när det händer något i mitt liv. Där fick jag lära mig en fantastisk bra metod för att hjälpa mig själv och nu åtta år senare har jag hjälpt hundratals människor att bearbeta sin sorg, besvikelse och förlust.

Min erfarenhet av att arbeta med människor och mina egna upplevelser av metoden är mycket goda. Tiden läker inte alla sår utan det handlar om vad du gör under tiden. Enbart tiden läker ingenting, det är vad du gör under tiden som leder till att du bearbetar den smärta som sorgen orsakat. Metoden sorgberabetning är utvecklad av John W James och Russell Friedman. 2001 togs metoden till Sverige av grundaren till Sorginstitutet, Anders Magnusson. Det är ett opolitiskt och religöst obundet utbildningsföretag med målet att hjälpa så många sörjande som möjligt att bearbeta sin sorg och förlust.

Kloka tankar om sorg och oro
Oro kostar tid och energi men ger väldigt lite vinst.
Obearbetad sorg förbrukar enorma mängder energi.
Vi lär oss hur vi skaffar saker inte, men vi vet inte vad vi ska göra när vi blir av med dem.
Det går i arv hur man lärt sig att hantera sin sorg.

Oavsett om du förlorat en person eller ett djur så rekommenderar jag sorgbearbetning. Metoden fungerar vid alla sorger och förluster. Stäng inte inne din sorg, om du behöver hjälp så sök upp en certifierad sorgbearbetare.

Så hjälper du en som sörjer:
Lyssna på den sörjande
Visa närvaro
Ta ansvar för kontakten, lägg inte den på den sörjande
Ta initiativ
Bryt tystnaden Ha tålamod

Om du vill komma kontakt med mig så gå in på min hemsida www.lottakaliff.se   Du kan också lyssna på poddcasten som Vivi spelade in med mig. Där berättar jag om mitt arbete med sorg bearbetning tillsammans med änglarna.

Mitt arbete på Tarotguiderna

  • På linjen jobbar jag med att kanalisera änglar och lägga änglakort. Jag ger vägledning inom livets alla områden och jag kan även ge dig vägledning och inspiration hur du kommer ännu närmare änglarna.
  • Som sorgbearbetare ger jag dig vägledning vid sorg, förlust eller en besvikelse. Jag lyssnar gärna på vad du har att säga genom ett stödjande samtal. Jag finns där och lyssnar på dig.
  • Jag jobbar även med djurkommunikation och jag hjälper dig gärna med frågor och funderingar som du har kring ditt djur.

Välkommen att ringa mig Lotta nr 47# på Tarotguiderna

Här ser du på schemat när jag jobbar.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke