Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Våra skyddsänglar är med oss ​​från det att vi föds och även innan dess.

14

Våra skyddsänglar är kraftfulla andliga varelser som sägs tjäna Gud och människan på många olika sätt. Det engelska ordet ”angel” härstammar från det grekiska ordet ”angelos” som betyder ”budbärare”. De troende från de flesta av världens stora religioner tror att änglarna är Guds budbärare som utför uppgifter på vår jord.

Precis som deras namn antyder så kan de leverera budskap till oss människor som innebär ett tröstande, hjälpande, uppmuntrande eller för att varna oss, allt efter vad just den särskilda situationen kräver och vad som är meningen att ske ur ett högre perspektiv.

De flesta anser att vi har våra skyddsänglar hela vårt liv. De vakar över oss från vårt livs allra första början och det är upp till oss att göra det möjligt för dem att fullborda sina uppgifter i våra liv.
När änglarna befinner sig på jorden så kan de ses i både änglaskrud och som människor. ibland så är de förklädda och ser ut som oss för att på så sätt kunna hjälpa oss eller för att på någon nivå kunna påverka vår materiella värld eller oss.
Skyddsänglarna arbetar hårt för att ta hand om och skydda de personer som de är tilldelade. Berättelser där änglar räddar människor ur olika farliga situationer finns i de flesta kulturer.
Inom bl.a. New Age så anser många att Ärkeängeln Metatron registrerar allt som händer i universum och till sin hjälp har han även flera av de andra höga änglar.

Våra skyddsänglar är med oss ​​från det att vi föds och även innan det. Sankt Thomas Aquinas en italiensk dominikanbroder, katolsk präst, teolog, filosof och sedmera helgon hävdade att vi från det ögonblicket då vi föds får en ängel tilldelad oss. Sankt Anselm, en annan italiensk teolog, filosof och ärkebiskop som också blev ett helgon hävdade dessutom att en ängel utses att vaka över oss redan i samma ögonblick som vår kropp och själ förenas. Detta skulle i sådana fall innebära att en kvinna under sin graviditet är omgiven av två skyddsänglar.

Vi människor blir inte skyddsänglar när vi dör, vi kan däremot gå ner på jorden och bistå de vi älskar. Änglar är en separat del av universums skapelse, och vi är en annan, vi har båda en egen unik frekvens. Vi kan inte blir en helt ny typ av energivarelse när vi dör utan vi är skapelsen trogen. Precis som fröet som trillar från växten endast kan bli den växt den är skapad för att bli. Vår själ är på en annan nivå än änglarna, inte bättre eller sämre utan bara en annan,  och det är dit vi återvänder vid vår död. Vi kan dock kommunicera med andra energigestalter på andra frekvenser.

Allt bygger på yin och yang, mikrokosmos och makrokosmos. Vi är inte änglar men vi är tillsammans en del av en större helhet. Vi är inte separerade ifrån varandra men vi har olika energier, det måste finnas motsatsförhållanden och allt där emellan för att skapa friktion och händelser i den universella väven, vi kan endast relatera till andra energier genom hur vi förhåller oss till samma saker men på olika sätt. Det mätbara i sig är livsviktig för existensen. Så både gott och ont, svart och vitt hör hemma i universum, annars hade inget funnits. Universum förändras hela tiden och död och födelse är den konstant pågående processen.

Namaste Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

14 kommentarer

 1. Eva-Lena Rosencrantz den

  Så bra förklarat <3 kram!

  • Vivi den

   Tack <3 kram vivi

 2. Ann Edström den

  Man kämpar för att finna kärleken , man kämpar mot sorg men man får inte tappa tron att det kommer att vända så småningom om

 3. Raija lattu den

  Önskar glädje åt alla.

  • Vivi den

   Kram vivi <3

 4. Göran Ersson den

  Är nog så

 5. Malin Persson den

  Citat ” Så både gott och ont, svart och vitt hör hemma i universum, annars hade inget funnits. Universum förändras hela tiden och död och födelse är den konstant pågående processen.”

  Det finns ett ställe där ljus och mörker är förenat. Jag var det i mig själv i 3 dagar hösten 2005. Jag kallar det för enad. Det fanns varken positivt eller negativt energi i mig. Den gick ihop och det var det mest naturliga jag varit med om utan att någonsin hört talas om det., jag var mitt “sanna” jag. Har genom årens lopp försökt finna fler som upplevt samma och som vet vad jag pratar om men det finns inte så stor förståelse, de flesta tror man pratar om flow eller harmoniska insikter eller så möts man av annat. Det hade varit underbart och få ventilerar med likasinnade. För att sitta fast i plus och minus karusellen är extremt utmanade även om det också bjuder på precis tvärtom oavsett om man är medveten om det eller inte.

  • Vivi den

   Så är det. Vi lever i ett begränsningstänk när vi är i våra fysiska kroppar, våra själar har en annan och högre insikt. Kram vivi

 6. Eric den

  Oh ja!!
  Har jag några oxå?!
  Ville gärna komma i kontakt med dem
  Det är bråttom,
  eller rentav för sent….
  Skicka dem till mig genast!

  • Vivi den

   Vi kan inte skicka dem till dig, du får kalla på dem. Ha en fin dag! vivi

 7. Ninna den

  Jag har kämpat och kämpat med min stora dröm om att kunna få leva på musiken.
  Ingenting släpper och vi går ett steg fram och två tillbaka!
  Jag vet ju att vi kan och vi är ett gott gäng!
  Varför skall jag aldrig lyckas???
  De e tungt och jag blir ledsen!

  • Vivi den

   Tyvärr så siar vi inte i loggen. kram vivi

 8. Alvkvinna den

  Det är bara att sätta sig ner i soffan och känna in vad som finns i närheten och där finns det alltid en skyddsängel i rummet!

  • Vivi den

   Härligt, kram vivi

Lämna en tanke