Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Guidade Meditationer – Lyssna här!

Guidade meditationer – Lyssna här!

Guidade meditationer – Vivi Linde driver Sveriges största mediala portal – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar mm. Hon har i dag Sveriges största tarotlinje (ca 65 vägledare) samt bloggportalen – Andlig livsstil (ca 100 bloggare). Här finner du guidade meditationer och kanaliseringar.

Vägledda meditationer och kanaliseringar - Tarotguideras tarotlinje

Här finner du Vivi Lindes guidade meditationer och  kanaliseringar.

Meditation för nybörjare: En guide för att komma igångTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot

Meditation är en urgammal metod som har använts i århundraden för att främja fysisk och psykisk hälsa. På senare år har meditation blivit populär i västvärlden som ett sätt att minska stress, förbättra sömnen och öka fokus. Om du är nybörjare på meditation kan det vara skrämmande att veta var du ska börja. I den här artikeln ger vi dig en omfattande guide för att komma igång med meditation. Vi tar upp grunderna för vad meditation är och hur den fungerar, samt de olika typerna av meditation. Vi ger dig också några tips om hur du kommer igång och hur du kan göra meditation till en del av din dagliga rutin.

Vivi Lindes bokIntroduktion till meditation
Meditation är en övning där man förlägger sin uppmärksamhet till en särskild punkt. Detta görs ofta genom att använda ett mantra, vilket är ett ord eller en fras som används som ett föremål för meditation. Oavsett vilken typ av meditation du utövar är målet med meditation att lugna kropp och sinne och förbättra ditt allmänna välbefinnande. Genom att lugna kroppen har meditation visat sig sänka blodtrycket, förbättra sömnen och minska stressen. Meditation används också som ett verktyg för självutforskning och personlig utveckling. När man utövar meditation regelbundet har det visat sig att meditation ökar självmedvetenheten och främjar en känsla av acceptans av sig själv och omvärlden. Meditation förknippas ofta med yoga och tai chi, även om den kan utföras som en fristående övning.

Hur meditationer fungerar
När du mediterar tränar du i huvudsak din hjärna att bli mer fokuserad och avslappnad. För att göra detta måste du fokusera på en enda sak. Det vanligaste som människor använder för att meditera är ett föremål, ett ord eller ett ljud. Man kan även använda sig av guidade meditationerNär du fokuserar på en enda sak börjar din hjärna ignorera alla andra saker som händer runt omkring dig. Detta beror på att hjärnan bara kan fokusera på en sak i taget. Genom att ignorera alla andra saker kan du minska stress och bli mer avslappnad. Din kropp reagerar också på meditation. I synnerhet reagerar ditt nervsystem på meditation genom att sakta ner. Tillsammans med minskad stress kan meditationer också hjälpa dig att somna snabbare.

Olika typer av meditationer
Det finns många olika typer av meditation. Vilken typ av meditation du utövar beror på ditt mål med att utöva meditation. Vanliga typer av meditation är fokuserad uppmärksamhet, öppen uppmärksamhet, andningsmedvetenhet, kärleksfullhet och medkänsla. – Meditation med fokuserad uppmärksamhet liknar mindfulnessmeditation, eftersom båda övningarna betonar att vara i det nuvarande ögonblicket. Meditation med fokuserad uppmärksamhet har dock ett mer specifikt fokus. Fokus kan vara på ens andetag, ett ljud, en bild eller ett specifikt ord.
– Meditation med öppen uppmärksamhet är en mindfulnessövning där du för din uppmärksamhet till allt som dina sinnen uppfattar. Med andra ord fokuserar du inte på någon särskild sak.
– Meditation med medvetenhet om andning fokuserar på förnimmelserna av andningen. Många människor gör den här typen av meditation genom att räkna sina andetag.
– Meditation med kärleksfullhet liknar meditation med öppen uppmärksamhet, eftersom du inte fokuserar på någon särskild sak. I meditationen om kärleksfull vänlighet försöker du dock vara positiv och sprida vänlighet till dig själv och andra.
– Medlidande meditation liknar kärleksfullhetsmeditation, men du försöker känna medlidande för andra som lider.Guidade meditationer och kanaliseringar
Man kan även lyssna på guidade meditationer.

Komma igång med meditation
Nu när du vet lite om vad meditation är och hur den fungerar är det dags att komma igång. Det finns många olika typer av meditation, men det viktigaste att komma ihåg är att du inte behöver följa någon särskild metod. Nyckeln till meditation är att hitta något som fungerar för dig. Om du provar en typ av meditation och den inte fungerar, prova en annan. Det viktiga är att du är konsekvent. I början kan det vaera enklare om man lyssnar på guidade meditationer. Så om du försöker meditera en gång och inte gillar det, ge inte upp. Försök igen och fortsätt att prova tills du hittar något som fungerar för dig.

Att göra meditation till en daglig övning
Nu när du vet vad meditation är och hur den fungerar, du har provat några olika typer av meditation och hittat något som fungerar för dig är det dags att göra meditation till en daglig övning. Att göra meditation till en daglig övning är avgörande för att skörda meditationens fördelar. När du börjar med en meditationsövning kommer du att märka att det tar lite tid innan du börjar skörda fördelarna. Faktum är att det tar ungefär tre månader innan meditationen börjar ge några fördelar. Nyckeln till att skörda dessa fördelar är konsekvens. För att göra meditation till en daglig övning, hitta en tid som fungerar bäst för dig. Försök att undvika tider när du är riktigt trött eller hungrig, eftersom det är då ditt sinne är som mest splittrat. Du kan meditera så lite som 5 minuter per dag, men ju mer konsekvent du är, desto mer fördelar kommer du att skörda.

Slutsats
Nu när du vet vad meditation är, hur den fungerar, de olika typerna av meditation, hur du kommer igång med meditation och hur du kan göra meditation till en daglig övning är du redo att komma igång. Meditation är en praxis som har använts i århundraden för att främja fysisk och psykisk hälsa. Den har först nyligen blivit populär i västvärlden som ett sätt att minska stress, förbättra sömnen och öka fokus. Med den här omfattande guiden som vägledning är du nu utrustad med allt du behöver för att komma igång med att utöva meditation.

Bli mer mindfull: Hur man övar meditation och blir mer uppmärksam

Meditation är en övning som kan hjälpa oss att bli mer medvetna om våra tankar och känslor och lära oss att kontrollera dem. Det kan vara ett användbart verktyg för att hantera stress och ångest och kan också leda till förbättrad fysisk hälsa. Meditation handlar inte om att tömma sinnet på alla tankar, utan snarare om att lära sig att fokusera på det nuvarande ögonblicket och släppa de tankar som inte är till hjälp. Det finns många olika sätt att meditera, och det är viktigt att hitta en metod som fungerar för dig. I den här artikeln ska vi utforska några av de olika typerna av meditation och ge några tips på hur du kan komma igång.

Introduktion till meditation
Meditation är en övning som kan hjälpa oss att bli mer medvetna om våra tankar och känslor och lära oss att kontrollera dem. Det kan vara ett användbart verktyg för att hantera stress och ångest och kan även leda till förbättrad fysisk hälsa. Det finns många olika sätt att meditera, och det är viktigt att hitta en metod som fungerar för dig. Många gillar att använda sig av guidade meditationer.

Fördelarna med meditation
Det finns många fördelar med meditation. Några av de mest anmärkningsvärda är:
– Förbättrat fokus och uppmärksamhet: Meditation kan hjälpa dig att bli mer medveten om dina tankar och kan leda till bättre fokus och uppmärksamhet. – Förbättrat humör: Meditation kan hjälpa till att reglera våra känslor och kan bidra till att förbättra vårt humör.
– Ökade energinivåer: Meditation kan leda till bättre sömn och minskad stress, vilket kan leda till ökade energinivåer.
– Ökad självmedvetenhet: Meditation kan hjälpa dig att bli mer medveten om vem du är och hur ditt sinne fungerar. Detta kan hjälpa dig att bli mindre dömande mot dig själv och att vara mindre fäst vid tankar och känslor som kanske inte är till hjälp.
– Ökad självmedkänsla: Meditation kan leda till självmedkänsla, vilket kan vara till hjälp i tider av stress, sorg eller ångest.

Hur man kommer igång med meditation
Det finns många olika meditationstekniker. Prova några olika tekniker för att hitta vilka som fungerar bäst för dig. Gör det till en del av din dagliga rutin. Försök att göra det vid samma tid varje dag och gör det till en prioritet i ditt schema. Försök att undvika att jämföra dig med andra som kanske är mer avancerade i sin meditationsutövning. Allas resa är olika, och med konsekvens kommer du att börja se fördelarna med meditation. Försök att vara öppen och tålmodig med dig själv, och försök att inte bli frustrerad om du inte ser resultat direkt. Om du är nybörjare på meditation kan du överväga att använda dig av guidade meditationer för nybörjare för att hjälpa dig att komma igång. En guidad meditation kan vara ett bra sätt att underlätta in i praktiken och få den att kännas mindre överväldigande.

Tips för att göra meditation till en del av ditt dagliga liv
– Börja i liten skala. Du behöver inte sitta i timmar för att se fördelar. Fem minuter per dag räcker till att börja med.Guidade meditationer
– Gör dig bekväm. Hitta en lugn plats där du kan sitta, antingen på en stol med rak rygg eller på golvet.
– Skaffa en meditationskudde. Att sitta på golvet på en kudde gör det bekvämare och förebygger ryggsmärtor.
– Bär lösa kläder. Se till att dina kläder inte sitter för hårt, men inte heller för löst. Lösa kläder hjälper dig att hålla dig avslappnad. – Blunda. Att hålla ögonen stängda hjälper till att lugna ditt sinne.
– Fokusera på din andning. Fokusera på din andning och försök att låta andra tankar passera och försvinna.
– Försök att vara närvarande. Fokusera på nuet och låt inte tankarna vandra till det förflutna eller framtiden.

Tips för att utöva meditation
– Prova olika typer av meditation för att hitta den som fungerar bäst för dig.
– Börja med en kortare meditation och öka sedan tiden när du blir mer bekväm med övningen. – Hitta en plats där du kan vara ensam och ostörd.
– Hitta en tid då det är minst troligt att du blir avbruten och då det är minst troligt att du är trött.
– Prova guidade meditationer.
– Försök att göra det till en daglig övning, även om det bara är några minuter om dagen.
– Försök att hindra dina tankar från att vandra omkring. – Var snäll mot dig själv och jämför dig inte med andra som kanske är mer avancerade i sin praktik.

Guidade meditationer
När du är nybörjare på meditation kan guidade meditationer vara ett bra sätt att underlätta in i praktiken och få den att kännas mindre överväldigande. En guidad meditation kan också vara ett bra sätt för dig att prova olika tekniker och se vilka du tycker bäst om. Många guidade meditationer finns på nätet och kan hjälpa dig att fokusera på din andning, din kropp eller släppa dina tankar.

Mindfulness-meditation
Mindfulnessmeditation är en övning där du är helt fokuserad på din andning och på föremålen runt omkring dig. Denna övning kan vara till hjälp om du har haft problem med ångest eller om du har kämpat med negativa tankar eller känslor. När du övar mindfulness kan du lära dig att släppa de tankar som inte är till hjälp och som står i vägen för ditt liv. Med konsekvent övning kan du lära dig att bli mer medveten om dina tankar, känslor och din kropp och hur alla dessa saker påverkar varandra.

Meditation med kroppsskanning
Body scan-meditation är en typ av mindful meditation där du fokuserar på varje kroppsdel och är medveten om hur din kropp känns. Börja vid tårna och arbeta dig upp till toppen av huvudet och var medveten om alla känslor du känner. När du praktiserar denna typ av meditation kan du lära dig att vara mer medveten om din kropp och hur dina tankar och känslor påverkar din fysiska hälsa. Den här typen av meditation kan vara till hjälp om du har haft problem med smärta, stress eller ångest. Att vara medveten om din kropp och hur den mår kan hjälpa dig att bli mindre fäst vid dina tankar och känslor och få en bättre förmåga att släppa dem.

Gående meditation
Vandringsmeditation är en typ av meditation där du fokuserar på din gång och på att flytta den ena foten framför den andra. Du kan göra detta antingen utomhus, eller på ett löpband, eller på en säker och tyst plats inomhus. Med vandringsmeditation vill du vara närvarande i ögonblicket och fokusera på varje steg när det sker. Du kan också fokusera på din andning och hur varje andetag känns när det går in i och ut ur kroppen. Gående meditation kan vara till hjälp om du har haft problem med stress, ångest eller sömnlöshet.

Slutsats
Meditation kan hjälpa oss att bli mer medvetna om våra tankar och känslor och lära oss att kontrollera dem. Det kan vara ett användbart verktyg för att hantera stress och ångest och kan också leda till förbättrad fysisk hälsa. Det finns många olika sätt att meditera och det är viktigt att hitta en metod som fungerar för dig oavsett om man använder sig av guidade meditationer eller sådana som är i tystnad. När du börjar med en meditationsövning kommer du att märka fördelar nästan omedelbart.

Meditation på arbetsplatsen: Hur man håller sig lugn, produktiv och fokuserad

Arbetsplatsen kan vara en stressig miljö. Det är lätt att bli överväldigad av deadlines och projekt som ska slutföras. Men det finns sätt att hantera stress och hålla sig lugn, produktiv och fokuserad på jobbet. Ett av de mest effektiva sätten är meditation. Meditation är en övning som kan hjälpa dig att fokusera och lugna ditt sinne. Den kan också förbättra din koncentration, ditt minne och din kreativitet. Och det är inte bara något för hippies eller yogafantaster. Meditation kan utövas av vem som helst, var som helst och när som helst. I den här artikeln ska vi utforska fördelarna med meditation på arbetsplatsen och ge dig några tips om hur du kan komma igång.

Fördelarna med meditation på arbetsplatsen
Meditation är en praxis som har funnits i tusentals år. Forskning har visat att den har många fördelar, till exempel förbättrat fokus, ökad produktivitet och minskade stressnivåer. Så varför inte prova det själv? Det finns ett antal sätt som du kan införliva meditation i din dagliga rutin. Du kan göra det hemma eller på kontoret, och på så lite som 5 minuter per dag. Man kan även meditera tillsammans med andra och då prova guidade meditationer. Några av fördelarna med meditation är bl.a:
– Bättre fokus och koncentration –
En av de viktigaste fördelarna med meditation är att den hjälper dig att fokusera på det nuvarande ögonblicket och släppa distraktioner. Detta kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt arbete och få mer gjort.
– Ökad produktivitet – När du är fokuserad på det nuvarande ögonblicket kan du slutföra uppgifter snabbare och effektivare.
– Minskade stressnivåer – Meditation tränar dig i att reagera lugnare på stressiga situationer. Detta kan hjälpa dig att hantera dina stressnivåer och förebygga utbrändhet.
– Förbättrat minne
– Studier visar att meditation kan förbättra ditt korttidsminne och öka din kreativa tankeförmåga.
– Förbättrad kreativitet
– Meditation kan också hjälpa dig att få kontakt med din kreativa sida och producera fler kreativa idéer.

Tips för att hålla dig motiverad att meditera
Om du är nybörjare på meditation kanske du undrar hur det kan tänkas hjälpa dig på jobbet. Meditation kan vara en utmaning, särskilt om du inte är van vid det eller inte vet hur du ska göra det på rätt sätt. Det kan ta lite tid att se fördelarna med meditation, men här är några påminnelser för att hålla dig motiverad att meditera:
– Kom ihåg att meditation är en övning
– Det är inte något du gör en gång och förväntar dig att få alla fördelar. Det är något du måste fortsätta att göra regelbundet för att se resultat.
– Hitta rätt tid och plats för meditation
– Du kanske tycker att det är lättare att meditera på helgen när du har mer fritid. Eller kanske föredrar du att meditera under din lunchtid. Oavsett vilken tid och plats som passar dig bäst kommer det att bli lättare att hålla fast vid meditationsvanan.
– Sätt upp mål för dig själv.
– Det är viktigt att ha en anledning till att meditera. Du kan till exempel sätta upp ett mål att meditera en viss tid varje dag. Eller du kan sätta upp ett mål att meditera före ett visst arbetsprojekt.

Riktlinjer för att integrera meditation i din arbetsdag
Om du har bestämt dig för att försöka införliva meditation i din dagliga rutin är det första steget att komma fram till en tid och en plats att göra det på. Här är några idéer: – Hitta en lugn plats att meditera på – Nyckeln till en effektiv meditationssession är att hitta en lugn plats där du kan koncentrera dig utan att bli avbruten. Du kan försöka hitta ett tyst hörn på kontoret, eller så kan du använda din rast till att meditera. – Ladda ner en meditationsapp – Om du inte har en lugn plats att meditera på kan du använda en app som guidar dig genom processen. Det finns massor av gratisappar där ute som kan hjälpa dig med din meditationsövning. – Prova olika typer av meditation som till exempel guidade meditationer. När du väl har hittat en plats och en tid för meditation kan du experimentera med olika typer för att se vilken som är bäst för dig. Du kanske vill prova guidad meditation, mindfulnessmeditation eller till och med meditation medan du går.

De bästa tiderna att meditera på jobbet
Det finns inga fastställda regler för de bästa tiderna att meditera på jobbet. Men det finns vissa tider då det är mindre troligt att du blir avbruten och verkligen kan fokusera på din meditationssession. Här är några idéer: – Under rasten – Du kanske vill börja med en meditationssession tidigt på morgonen. Eller så kanske du vill använda din rast till att meditera under hela dagen. En 10-minuters meditationssession under rasten kan hjälpa dig att bli mer fokuserad och produktiv i ditt arbete. – Före och efter möten – Om du har möten under dagen känner du dig förmodligen stressad och pressad. Du kan använda den här tiden till att meditera och rensa huvudet före möten. Du kan också meditera efter möten för att rensa tankarna och bli redo för nästa möte. – Före och efter deadlines – Deadlines kan vara stressiga, särskilt när du försöker arbeta med flera projekt samtidigt. Du kan använda meditation för att hjälpa dig att fokusera och hålla dig lugn före en deadline. Du kan också använda den för att hjälpa dig att slappna av efter en stressig deadline.

Vad du bör och inte bör göra med meditation på arbetsplatsenGuidade meditationer
Det finns några saker du bör veta innan du börjar med meditation på arbetsplatsen: – Hitta en plats där du kan vara ensam – Du vill inte bli avbruten när du mediterar. Om du sitter på ett delat kontor bör du försöka hitta en plats där du kan vara ensam. – Använd öronproppar om det behövs – Om du befinner dig i en bullrig miljö kanske du vill använda öronproppar under din meditationssession. Det hjälper dig att koncentrera dig och fokusera på din meditation. – Använd en visuell påminnelse för att hålla dig ansvarig – Det finns många meditationsverktyg som kan hjälpa dig att hålla dig ansvarig för din övning. Du kan till exempel skapa en visionstavla med bilder som inspirerar dig och påminner dig om att meditera. Du kan också ställa in en meditationspåminnelse i din kalender eller använda en meditationsapp.

Så här skapar du ett lugnande meditationsutrymme på jobbet
Om du använder ett mindre kontor eller ett bås har du kanske inte så mycket utrymme för ett formellt meditationsutrymme. Men det betyder inte att du inte kan skapa ett lugnande meditationsutrymme på jobbet. Här är några idéer:
– Ta in en bekväm stol
– Du kan använda en stol med en kudde eller en meditationskudde att sitta på på jobbet. Du kan också använda en filt eller kudde för att skapa ett bekvämt utrymme för att sitta på marken.
– Skapa en lugnande miljö
– Ta in växter eller dofter för att skapa en lugnande miljö på kontoret. Du kan också sätta på avslappnande musik för att hjälpa dig att fokusera på din meditationssession.
– Använd mörkläggningsgardiner – Om du sitter nära ett fönster kan du bli distraherad av solljuset. Mörkläggningsgardiner kan hjälpa dig att skapa en lugnare miljö på ditt kontor.
– Använd meditationsappar eller verktyg
– Du kan också använda meditationsappar eller verktyg för att hjälpa dig att fokusera under din arbetsdag. Du kan prova en mindfulness timer-app för att hjälpa dig att fokusera på det nuvarande ögonblicket och hålla koll på dina meditationssessioner.

De bästa platserna att meditera på jobbet
Det finns många olika platser där du kan meditera på jobbet. Du kan använda vilken plats eller vilket utrymme som helst där du kan vara ensam och ostörd. Här är några idéer:
– Försök att hitta ett lugnt hörn – Försök att hitta ett lugnt utrymme där du kan sitta i tystnad. Du kan också använda dessa hörn för att skapa ett meditationsutrymme med en filt eller kudde.
– Gör en vandringsmeditation. Vandringsmeditation kan vara ett utmärkt sätt att börja dagen. Du kan också göra gångmeditation på eftermiddagen för att hjälpa dig att koppla av och fokusera om inför resten av dagen.
– Öva dig på mindful stop-and-go. Om du har många korta pauser under dagen kan du använda dessa pauser för att öva dig på mindful stop-and-go. Denna teknik innebär att du tar en paus från ditt arbete, sitter i tystnad och fokuserar på din andning. Du kan sedan återgå till ditt arbete uppfriskad och fokuserad.

Slutsats
Vi hoppas att du har lärt dig hur du kan införliva meditation i din dagliga rutin. Det är ett av de mest effektiva sätten att hantera stress och hålla dig fokuserad, produktiv och lugn på jobbet. Nyckeln till en framgångsrik meditationsövning är att hitta

Transcendental meditation:

Manifestationen av ditt drömliv
Transcendental Meditation är en form av meditation som låter dig gå bortom dina tankar och ansluta dig till en djupare nivå av medvetande. Det är på denna djupare medvetandenivå som din sanna kraft finns. När du ansluter dig till den kan du få tillgång till din oändliga potential och skapa allt du vill ha i livet. Transcendental meditation är en enkel och lättsam teknik som vem som helst kan lära sig. Den kräver inte år av övning eller speciella färdigheter. Och det är ett av de mest effektiva sätten att meditera på. I den här artikeln ska vi utforska fördelarna med transcendental meditation och hur den kan hjälpa dig att manifestera ditt drömliv. I denna metod tillämpar man inte guidade meditationer.

Vad är transcendental meditation?
Transcendental meditation är en enkel teknik som gör att du kan gå bortom det “tänkande sinnet” för att uppleva ett tillstånd av vilsam medvetenhet. Du är fullt medveten, men du tänker inga tankar. Detta tillstånd av vilsam medvetenhet är ditt naturliga tillstånd, som vanligtvis döljs av det tänkande sinnet. När du befinner dig i detta tillstånd kan du utnyttja din sanna potential och skapa en ny verklighet för dig själv. Detta beror på att det är i sinnet som dina tankar (och känslor) skapas. När du går bortom det “tänkande sinnet” och ansluter dig till en djupare medvetandenivå kan du skapa nya tankar och känslor med större lätthet. Du kan också släppa gamla tankar och känslor som inte längre tjänar dig. Med andra ord kan du skapa en ny verklighet för dig själv genom att ändra dina tankar. Och transcendental meditation är ett av de mest effektiva sätten att göra detta.

Fördelarna med transcendental meditation
Som vi diskuterade ovan är transcendental meditation ett kraftfullt sätt att gå bortom det “tänkande sinnet” och ansluta till en djupare medvetandenivå. Det är här som din sanna kraft ligger. När du kopplar dig till detta tillstånd av vilsam medvetenhet kan du skapa allt du vill i livet. När du mediterar släpper du de tankar som tynger dig. Du kanske håller fast vid oro, rädsla och ångest som hindrar dig från att gå framåt i livet. Eller du kanske håller fast vid negativa tankar och känslor som hindrar dig från att skapa det liv du vill ha. När du mediterar sätter du stopp för dessa tankar och släpper dem så att du kan gå vidare i livet.

Hur transcendental meditation kan hjälpa dig att manifestera ditt drömliv
När du mediterar kopplar du dig till en djupare medvetandenivå. Och när du går bortom det “tänkande sinnet” skapar du en ny verklighet för dig själv. Du kan släppa gamla tankar och känslor som inte längre tjänar dig och skapa en ny verklighet för dig själv. När du utnyttjar din sanna potential och går bortom det “tänkande sinnet” kan du skapa en ny verklighet för dig själv och manifestera ditt drömliv. När du mediterar tillåter du nya tankar och känslor att komma upp. Detta kan hjälpa dig att släppa de tankar som hindrar dig från att skapa en ny verklighet för dig själv. När du mediterar skapar du ett utrymme för nya tankar och känslor att komma upp. Du skapar också ett utrymme där du kan släppa tankar som inte längre tjänar dig. Och när du gör detta kan du släppa de tankar som hindrar dig från att skapa en ny verklighet för dig själv.

Stegen till transcendental meditation
När du utövar transcendental meditation går du in i ett avslappnat sinnestillstånd. Det gör du genom att upprepa ett ljud eller mantra – ett ord eller en fras – och släppa andra tankar. Du kan börja med att sitta i en bekväm ställning. Du kan antingen sitta i en stol eller sitta på marken. Se till att du är bekväm så att du kan släppa taget helt och hållet. När du är redo kan du börja fokusera på din andning. Var uppmärksam på hur varje andetag känns när det går in i och ut ur din kropp. Varje gång dina tankar vandrar, kom tillbaka till din andning och fokusera på den. När du är redo kan du börja rikta din uppmärksamhet mot ljudet av ditt mantra. Du behöver inte fokusera på själva orden. Istället kan du använda ditt mantra som ett sätt att släppa tankarna. Det finns en mängd olika mantran som du kan använda. Du kan välja ett mantra som ger resonans med dig. Du kan också hitta ett mantra på nätet eller i en bok som ger resonans med dig.

Hur man kommer igång med transcendental meditation
Du kan börja meditera redan nu, var du än befinner dig. Du behöver inte gå till en speciell plats eller sitta i en speciell ställning. Du kan meditera medan du sitter på bussen, i ett väntrum eller till och med i sängen innan du somnar. För att komma igång hittar du en bekväm ställning och fokuserar på din andning. Du kan också använda en guidad meditation om det hjälper dig att lugna ner ditt sinne. Om du precis har börjat kanske du vill prova en guidad meditation så att du inte blir distraherad av dina tankar. När du väl är bekväm med att meditera i några minuter kan du gradvis öka tiden du mediterar. Du kan också prova olika sätt att meditera och se vad som fungerar bäst för dig.

Det bästa sättet att lära sig transcendental meditation
Det bästa sättet att lära sig transcendental meditation är att ta en kurs och lära sig av en instruktör. I en klass kan du lära dig om fördelarna med meditation och hur man gör det på rätt sätt. En bra klass kommer att ha tid för dig att ställa frågor och låta instruktören guida dig genom processen så att du kan få ut det mesta av upplevelsen. Du kan också hitta böcker och onlinekurser som kan ge dig en introduktion till transcendental meditation.

En enkel teknik för transcendental meditation
Lägg ditt fokus på ljudet av ditt andetag. När du andas in och andas ut säger du ordet “fred” till dig själv. När du säger ordet “fred” låter du dig själv känna den känslan. Du kan säga ordet “fred” högt eller tyst till dig själv. Öka långsamt längden på din meditation allteftersom du blir mer bekväm med processen. Du kan också prova olika sätt att meditera för att se vad som fungerar bäst för dig. När du mediterar tillåter du nya tankar och känslor att komma upp. Detta kan hjälpa dig att släppa de tankar som hindrar dig från att skapa en ny verklighet för dig själv. När du mediterar skapar du ett utrymme för nya tankar och känslor att komma upp. Du skapar också ett utrymme där du kan släppa tankar som inte längre tjänar dig. Och när du gör detta kan du släppa de tankar som hindrar dig från att skapa en ny verklighet för dig själv.

Tips för att komma igång med transcendental meditation
Det bästa sättet att komma igång med meditation är att bara göra det. Du behöver inte ha en perfekt miljö eller vara i det perfekta sinnestillståndet. Meditation är för alla, oavsett vem du är. Du behöver inte heller ägna timmar åt att meditera. Det är bättre att meditera under en kortare tid än att inte meditera alls. Du kan också meditera flera gånger om dagen om du vill. Det viktigaste är att avsätta tid för meditation och att hålla sig till det. Du kan inte förvänta dig att se fördelarna med meditation om du inte mediterar. Meditation är något du måste göra regelbundet för att kunna göra verkliga förändringar i ditt liv.

Slutsats
När du lär dig att meditera öppnar du dig för ett nytt sätt att vara i världen. Du kan rensa ditt sinne från alla tankar som tynger dig eller som hindrar dig från att skapa en ny verklighet för dig själv. Detta är det bästa sättet att släppa taget om din rädsla, ångest och oro så att du kan gå vidare i livet. Det är också det bästa sättet att släppa negativa tankar som håller dig tillbaka från att skapa det liv du vill ha. Det finns många fördelar med transcendental meditation. När du lär dig att meditera kan du släppa dina tankar och skapa en ny verklighet för dig själv. Du kan manifestera ditt drömliv genom att gå bortom dina tankar och ansluta dig till en djupare medvetandenivå.

Vi på Tarotguiderna önskar dig lycka till med din meditation oavsett om det är en guidad meditation eller i tystnad!