Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Energi


Energi

Energi – Det du ger din energi till är det som ovillkorligen kommer att växa i ditt liv.Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot

Där vi har vårt fokus är det som vi ger utrymme och plats i vårt liv oavsett om det är bra eller dåligt för oss. Så ta ansvar för var och på vad du lägger din energi. Energin som du behåller hos dig växer hos dig. Den energin du ger bort växer någon annanstans.

 

Det är viktigt att sträva efter balans, vi ska inte ge mer energi än vi får och dessutom så måste vi ha en grundbuffert med livsenergi som vi inte får ger av.

Se över ditt liv och hur du har det med din energi. Om du känner att du dräneras på energi så är det för att du har tillåtit någon att ta den. Det är upp till dig att sätta gränser och ta ansvar för ditt välmående.

Här ger jag en förklaring till hur energi fungerar och varför vi inte ska ge för mycket

Svenska=Energi, Kineska=Chi/Qi, Japanska=Ki, Indiska=Prana

Postnatal Chi:shutterstock_13246378
Denna energi får vi till oss genom föda, dryck och sömn. Detta är vår extra energi som vi laddar oss med. Denna energi är viktig för att man ska kunna leva och ha energi att förbruka både till sig själv och för andra. Vi lever och fortlever på denna energi. Denna energi får vi till oss när vi behöver fylla på. Det krävs att man alltid har en balans med denna energi för att den behöver hållas konstant och inte minska. Tappar vi för mycket av denna energi så blir vi sjuka. Detta kan ske om man t.ex. inte sover eller äter ordentligt.

Det är lätt att man ersätter denna energi med mediciner eller annat vid obalans och på så sätt inte rätar upp obalansen utan bara dövar den. Energi kan bara fyllas på med energi. När den här energin tar slut så tar också livet slut.

Prenatal Chi:
Detta är vår grund energi. Denna energi skapas inte av oss utan vi ärver den från våra föräldrar. Vi skapas ur våra föräldrars Chi. Yang får vi från vår far och yin från vår mor. Av detta blir det sen en tredje Chi – vår egna sanna Chi. Den ärvda Chin påverkar vår förutsättning för att få en god hälsa. Denna grund Chi tar sin näring från vår Postnatal Chi.

Prenatal Chin är som ett träd. Fröet tar näring från jorden, luften, vattnet och solen för att växa. Den medfödda energin växer endast genom den energin den får till sig.

I dag går många in i väggen och drar på sig sjukdomar genom att de ger merenergi än vad de hinner få till sig. De missar helt enkelt att de själv måste fylla på mellan varven för att få balans. När man är i balans så får den medfödda Chin extra med energi att använda.

Det är viktigt att se till att man inte låter människor tanka för mycket energi av en. Energitjuvar har en förmåga att känna av vart de kan tanka sin energi utan att de själva behöver ge något tillbaka. Du blir som en energimagnet där människor uppfattar att det är fritt fram, din energi är gratis och de behöver inte själva anstränga sig för att fylla på sitt energiförråd.

Spara eller slösa energi?
Alla behöver vi lära oss att ta hand om vår energi. Att veta när vi ska sätta stopp och när vi kan dela med oss av oss själva och i vilka doser. Det som händer när vi är tömda på energi är att vi känner oss hängiga, håglösa, orkeslösa, trötta, dränerade och kanske deprimerade. Med största sannolikhet så känner man sig utnyttjad och troligtvis är det just det man är. Vi behöver lära oss att lyssna på våra kroppar och själar då de faktiskt kommunicerar med oss.

Använd endast din extra energi (Postnatal Chi). Du ska aldrig använda dig av din grund energi (Prenatal Chi).