Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Tarotguiderna tarotlinje – Magic24

Magic24 – Tarotguiderna

Magic24 – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer mm. MagicTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot 24 anspelar på att magi i livet finns hela tiden och att vi som häxor har den medvetenheten. Vivi Linde är ett känt medium som varit med i tv, skrivit böcker och som driver den mediala portalen Tarotguiderna som inkluderar  Bloggportalen – Andlig Livsstil och Mediumpodden som hon driver tillsammans med Camilla Elfving.

Läs om Wiccas sabbater här!

Wargmånes häxblogg

Här finner du mer info om Häxeri och magi

Här finner du häxa Wargmåne och hennes tjänster och kurser

Här finner du mer info om Häxeri och magiVivi Lindes bok

Wiccas kraft – Utforska religionen

Wicca är en modern hednisk religion som lägger tonvikt på naturen och ser naturen som helig. Det är inte ännu en modefluga eller ett “new age”-trossystem, utan snarare en långlivad religion med historiska rötter som går tillbaka till medeltiden i Europa. Wicca vinner också mark igen eftersom den har anammats av många människor som är desillusionerade av andra vanliga religioner. Tyvärr är missuppfattningar om Wicca vanliga även bland dem som utövar den. Många människor ser det som något ondskefullt och demoniskt och betraktar dess anhängare som häxor som håller på med mörk magic24. Vissa går till och med så långt att de associerar den med satanism och vampyrer! Därför finns det inte så många människor utanför tron som är villiga att öppet erkänna sitt intresse för Wicca eller identifiera sig som Wiccaner.

Wicca är inte satanistisk och dess anhängare är inte häxor.
Låt oss först och främst få det uppenbara ur vägen: Wicca är inte satanistisk! Wiccaner har faktiskt ingen koppling till satanister; de tillhör en helt annan religiös tradition. Termerna “häxa” och “häxkonst” har använts som skällsord riktade mot wiccaner och andra typer av hedniska personer så länge sådana grupper har funnits, men det finns inget korrekt samband mellan dem. Wiccans utövar rituell magic24 men detta görs inte med avsikt att skada andra. Häxor som utövar “förbannelse” är i själva verket folkliga magiker som använder sig av naturens krafter. De är inte wiccaner. Wiccans som identifierar sig som häxor använder sig faktiskt av en mycket gammal stereotyp, och gör det för att återta ordet och ge det tillbaka till dess ursprungliga betydelse. Wiccans är inte häxor på samma sätt som muslimer inte är terrorister. Men man kan dock vara häxa och wicca, men man måste inte vara häxa för att vara wiccan.

Att bli wiccan är inte så enkelt som att förklara sig som sådan.
Att bli wiccan kräver att man blir invigd i religionen, på samma sätt som man måste bli döpt som kristen för att betraktas som medlem av den tron. Du kan inte bara förklara dig som wiccan. Wiccaner tror att de föds in i religionen och att det är något som förs vidare genom blodslinjer. Detta är inte avsett att vara förtryckande, utan lägger snarare tonvikten på vikten av arvet. Wiccaner tror att de är en del av en mycket gammal tradition som har pågått sedan tidernas begynnelse. I denna mening ser de Wicca mer som ett sätt att leva än som en religion, även om det förvisso handlar om att dyrka det gudomliga och iaktta vissa ritualer.

Wiccanska ritualer och ceremonier
Det finns många olika typer av wiccan-ritualer, men de flesta innebär att man åberopar ett eller flera av de fyra kardinalelementen: luft, eld, vatten och jord. Dessa är symboliska representationer av livets cykliska natur samt den enhet som finns mellan människa och natur. Wiccans firar åtta stora festivaler under året. Dessa är ofta knutna till de växlande årstiderna och är en tid för medlemmarna i samhället att samlas och fira.

Sätt som du kan dra nytta av att utforska Wicca
– Du kommer att hitta en bättre koppling till naturen runt omkring dig: Wiccans har en uppskattning för naturen som många människor saknar. De tror att hela naturen är sammankopplad och att vi alla är bundna till jorden. – Du får en bättre relation till dina känslor: Många wiccans tror att känslor är naturliga och att de bör omfamnas snarare än att förträngas som de ofta gör i andra religioner. – Du får en bättre förståelse för dig själv: Att utforska wicca är ett utmärkt sätt att lära sig mer om din personlighet och hur du förhåller dig till andra. Du kanske till och med upptäcker att du har en naturlig affinitet för magi och att du kan använda den på ett fördelaktigt sätt.

Wicca-ritualer och -praktiker
– Besvärjelser: Besvärjelser är magiska övningar som är avsedda att ge ett visst resultat. Magic24 magi används vanligast är att de används för att bota eller påverka människor.
– Ritualer: Ritualer är ett sätt att kanalisera energi och fokusera din avsikt mot ett specifikt resultat. De kan göras ensamma eller tillsammans med en grupp.
– Meditation: Meditation är ett enkelt sätt att rensa ditt sinne, lugna dina tankar och bli mer självmedveten.

Vikten av gemenskap
Många människor som utforskar wicca bestämmer sig för att gå med i en coven, eller en grupp wiccaner som samlas för att utöva sin religion. Att gå med i en coven är ett utmärkt sätt att träffa människor som är intresserade av samma saker som du och som kan hjälpa dig på vägen. Wiccans värdesätter vikten av gemenskap och tror att vi alla är sammankopplade. Detta sträcker sig längre än bara till människor och omfattar alla levande varelser. Som sådan kommer du troligen att finna att det är en mycket berikande upplevelse att gå med i en coven som också kommer att gynna miljön runt omkring dig.

Avslutningsvis
Wicca är en naturbaserad religion som lägger stor vikt vid harmoni och koppling. Det är inte en enkel modefluga utan snarare en långvarig religion med historiska rötter som går tillbaka till medeltiden i Europa. Wicca håller också på att vinna mark igen eftersom den har anammats av många människor som är desillusionerade av andra vanliga religioner. Tyvärr är missuppfattningar om Wicca vanliga även bland dem som utövar den. Många människor ser det som något ondskefullt och demoniskt och betraktar dess anhängare som häxor som syslar med svart magic24. Vissa går till och med så långt att de associerar den med satanism och vampyrer! Wicca är dock inte ond: det är en religion som värdesätter harmoni och förbindelser, och som lägger tonvikten på att leva en medveten och hållbar livsstil. Om du någonsin har varit intresserad av att utforska Wicca är nu den perfekta tiden att göra det.

Wicca-sabbater

På många sätt är Wicca en traditionell religion. Den har säsongsbundna festivaler, en helig berättelse och dagar för tillbedjan. Men de flesta wiccaner följer också en mycket otraditionell kalender. Istället för att markera det nya året den 1 mars eller ett annat typiskt datum, observerar många wiccans den första dagen i varje säsong som sitt nyår. De kallar dessa fyra speciella dagar för “sabbater” eftersom de markerar en tid då häxorna stannar upp och vilar från sitt arbete som förberedelse för den kommande växtsäsongen. Dessa sabbatsfester är mycket viktiga i wiccans praktik; de ger anhängarna en möjlighet att reflektera över naturen och uttrycka tacksamhet för dess gåvor innan de återgår till arbetet. Man firar åtta sabbater – Yule, Imbolc, Ostara,  Beltane, Litha, Lughnasad, Mabon och Samhain.

Hur man firar wicca-sabbater
Att fira Wicca-sabbater är en viktig del av Wicca-religionen. Wiccaner tror att detta är speciella tider för att reflektera över jorden och uppskatta dess gåvor, och de tror också att firandet av sabbaten är ett sätt att koppla samman med sina egna rötter. Dessa fyra festivaler är också en tid då många wiccaner utför magiskt arbete, som att kasta trollformler Magic24  för att läka andra eller skapa rättvisa. Eftersom wicca är en mycket varierande religion och dess anhängare är mycket individualistiska finns det inga fasta regler för hur man firar dessa sabbater. Många wiccaner använder dem som ett tillfälle att tillbringa tid i naturen, gå på promenader eller reflektera över de gåvor som jorden ger. Andra wiccans följer en magisk kalender och utför ritualer under dessa dagar för att hjälpa andra eller åstadkomma förändringar i världen. Vårdagjämningen (21 mars) Vårdagjämningen är vårdagjämningen och inträffar i slutet av mars eller början av april. Den markerar den tidpunkt då dagarna blir längre och människor kan börja plantera igen. Det är en tid att reflektera över vårens ankomst, och wiccans firar den genom att plantera frön och göra magiskt arbete som hjälper jorden att växa. Den här sabbaten är också en tid för att göra rättvisearbete, vilket gör det till en bra tid för att kasta helande trollformler.

Hur man firar en wicca-sabbat
Att fira Wicca-sabbater är en viktig del av Wiccans praktik, men det finns inga fastställda regler för hur man firar dessa speciella dagar. Många anhängare utför magiskt Magic24 arbete under dessa dagar för att hjälpa andra, åstadkomma förändring eller läka världen. Andra tillbringar tid i naturen och reflekterar över jorden och alla dess gåvor. Beroende på vilken typ av wiccan du är kan du fira sabbaten på ett mycket strukturerat sätt med specifika ritualer och aktiviteter, eller så gör du ingenting utöver det vanliga alls. Det är viktigt att komma ihåg att Wicca är en mycket individualistisk religion, så det finns inga rätt eller fel sätt att fira dessa dagar.

Vad är Wicca-sabbater?
Wicca-sabbaterna är mycket viktiga delar av Wicca-religionen. Wicca-nyåret hålls på höstdagjämningen och markerar början på det nya året, medan de andra tre sabbaterna markerar årstidernas växling. Man kan även fira de fyra sabbater som ligger i mellan. En Wicca praktiserar Magic24. Sommarsolståndet är årets längsta dag och firas den 21 juni, medan vintersolståndet är den dag med minst mängd solljus och hålls den 21 december. Vårdagjämningen firas den 21 mars och markerar vårens början. Man kan även fira de fyr där emellan.

Yule – Vintersolståndet (21 december)
Vintersolståndet är den dag med minst antal soltimmar som inträffar i slutet av december. Detta är den tid på året då dagarna blir kortare och nätterna längre. Wiccans firar solståndet eftersom det är början på det nya året och dagarna blir längre igen. Denna sabbat är en tid för att reflektera över vintersäsongen och uppskatta de gåvor den ger, som tid för vila och reflektion. Det är också en tid att tänka på andra som kanske är mindre lyckligt lottade och behöver hjälp.

Imbolc – Kyndelsmässoafton: Den 2 februari
Ljusfesten markerar vinterns slut och vårens ankomst, och den inträffar i februari. Det är en tid då wiccans firar gudinnan i hennes gravida form, eftersom de tror att gudinnan blir gravid vid denna tid. Det är också den tid då de utför en ritual för att välsigna och rengöra sina altare, som är de utrymmen där de utövar sin religion. Denna sabbat är också en tid för att reflektera över vintersäsongen, särskilt med omsorg om dem som kanske är mindre lyckligt lottade på grund av vädret.

Ostara – 20-21 mars
Vårens början är en tid för förnyelse. Människor runt om i världen uppmärksammar den här tiden på året med festivaler och traditioner. Många kulturer har sin egen version av en “Ostara”- eller “vårnyårsfestival”. Wiccans firar Ostara på Veadar 20 (eller den 19 april). Den här artikeln tar upp varför wiccans firar den här festivalen, samt dess historia och betydelse i modern wicca.

Beltane – Valborg (30april-1maj)
Beltane är ett gaeliskt ord och ordet “Lá Bealtaine” kan översättas till “gudinnans dag”. Det är en första maj-festival och ett firande som hålls den 30 april, 1 maj och 2 maj för att markera att hjordarna kommer tillbaka till kullarna och att den nya säsongen börjar. Beltane är en vårfest och markerar början på det nya året i den keltiska kalendern. Beltane markerar säsongen då djuren parar sig, marken börjar tina och dagarna blir längre. Det är en högtid som firar fruktbarhet, sexuell energi och livet i sig. Det är en utmärkt tid för par att träffas, för människor att träffa nya människor och skapa nya relationer eller för singlar att hitta en partner för året!

Litha – Sommarsolståndet (21 juni)
Sommarsolståndet är årets längsta dag och inträffar i slutet av juni. I många kulturer har det firats som en tid av skörd och fruktbarhet. Wiccans firar solståndet av flera olika skäl. För det första är det en tid för att hedra solen och alla de gåvor den ger – värme, mat (många wiccans är veganer) och liv. Det är också en tid för att fira gudinnan och fokusera på hennes fruktbarhet, eftersom gudinnan är en symbol för den kreativa kraften i naturen. Eftersom solen är som starkast och längst vid den här tiden tror wiccans också att det är en bra tid för att kasta trollformler och utföra magiskt arbete. De tror också att det är en bra tid att planera för framtiden och göra nyårslöften.

Lughnasad 1:a skörden (Lammas 1 augusti)
Lughnasad är en av de mindre kända festivalerna inom Wicca, men den är lika viktig för vår religiösa praktik som Samhain och Beltane. Festivalen kommer ursprungligen från Irland och Skottland och markerar slutet av sommaren, så den brukar kallas “sommarens slutfestival”. Det finns dock många fler nyanser i detta firande än vad man kan föreställa sig utifrån den grundläggande beskrivningen. Läs vidare för mer information om Lughnasad, inklusive dess historia och olika traditioner.

Samhain: Häxornas nyårsafton  (30 oktober – 1 november)

Nu när du känner till de viktigaste aspekterna av Samhain är det dags att göra dig redo att välkomna de dödas andar. Samhain är den perfekta tiden för att återknyta kontakten med dina rötter och återupptäcka vem du verkligen är samt göra lite Magic24. Det är också en utmärkt tid att ta med sig vänner och familj in i ledet. För att se till att din Samhain blir så kuslig och häxig som möjligt vill du börja planera så snart som möjligt. Det betyder att du måste se till att du har tillräckligt med tid för att planera dina dekorationer, hitta recept på kusliga snacks och se till att du vet hur du ska hedra de döda. Med lite organisation kan du ordna den kusligaste Samhain-festen som världen någonsin har sett!