Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Yoga – Tarotguidernas tarotlinje

Yoga – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer.

Anledningar till varför du behöver utöva yoga

1. Yoga är en effektiv träningsform
Det råder ingen tvekan om att yoga är en effektiv träningsform, men du kanske blir förvånad över att veta att det också är mycket bra för din hälsa. Yoga är ett av deTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot bästa sätten att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande, och kan användas för att behandla eller förebygga många hälsotillstånd. Detta beror på att ställningarna och övningarna i yoga bearbetar hela kroppen, och den uppmuntrar dig också att andas djupt. Detta kan bidra till att minska stress, lindra depression, förbättra ditt humör och öka din energi. Det finns många olika yogapositioner som kan användas för att behandla specifika hälsoproblem, men det är viktigt att prata med din läkare innan du börjar med en ny träningsregim. Var medveten om att alla inte bör utöva yoga.

2. Det hjälper till att lindra stress och ångest
Både yoga och meditation har visat sig vara effektiva stresslindrare. Yoga är ett utmärkt sätt att släppa spänningar i både kropp och sinne. Det kan hjälpa till att minska stress, ångest och även sömnlöshet. Du kan uppnå dessa saker genom att utöva yoga regelbundet. De bästa tiderna att utöva yoga är tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Se också till att du gör det antingen på en tyst plats eller med lugnande musik. Du kan också göra yoga när som helst under din hektiska dag, men det föreslås att du gör det innan du börjar ett galet schema. När du är stressad producerar din kropp för mycket adrenalin. Detta är ett hormon som får ditt hjärta att slå snabbare och höjer ditt blodtryck för att göra dig alert och redo för handling. Detta kan vara en nyttig reaktion när du är i fara, men när du är stressad för ofta stannar din kropp i detta tillstånd hela tiden. Detta kan öka din risk för hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Att utöva yoga kan bidra till att minska dina stressnivåer och lugna ditt sinne så att din kropp producerar mindre adrenalin. Detta kan hjälpa dig att minska risken för hjärtsjukdomar och högt blodtryck.

3. Det kan hjälpa dig att sova bättre på natten
När du är trött och stressad kan det vara svårt att sova ordentligt på natten. Att utöva yoga innan du går till sängs kan hjälpa dig att slappna av och somna lättare. DetVivi Linde bok Amedialitet Medium Sierska kan också förbättra din sömnkvalitet. Några av de ställningar som kan hjälpa dig med detta är den liggande hjältepositionen, savasana, likställningen, barnställningen och kaninställningen. Ungdomar har en tendens att glömma vikten av sömn. De tenderar att tro att sömn är något som inte är viktigt och som man lätt kan hoppa över. Men sömnen är viktig för vår hälsa, särskilt för vår hud och mentala hälsa. Sömn är en tid för vår kropp att reparera och föryngra sig själv. Det är också en tid för vår hjärna att rensa sig från alla gifter och förbereda sig för nästa dag.

Yoga Stockholm – Veronica Näslund

4. Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt och hålla dig i form
Yoga kan hjälpa dig att gå ner i vikt, men det är viktigt att förstå att det inte bara är bra för att gå ner i vikt. Den är bra för din allmänna hälsa och ditt välbefinnande. Yoga kan användas som en träningsform för att hjälpa till att gå ner i vikt, men det handlar inte bara om att förbränna kalorier. Det handlar också om kost och hydrering. Nybörjare bör börja med mild yoga, och om du är nybörjare bör du undvika de mer kraftfulla formerna. Fokusera på ställningar som hjälper dig att förbättra din flexibilitet och din styrka. Yoga kan ge ett bra kardiovaskulärt träningspass, men den främjar också den metaboliska hälsan, vilket är viktigt för viktminskning. Några yogapositioner som kan hjälpa dig att hålla dig i form och gå ner i vikt är krigarställningen, trädställningen, kattställningen, broställningen och plogställningen.

5. Den kan förbättra din hållning
Dålig hållning kan leda till ryggsmärtor, så det är mycket viktigt att se till att du har en bra hållning när du sitter och står. Att utöva yoga kan hjälpa dig att förbättra din hållning. När du utövar yoga ska du försöka hålla ryggraden rak och kanske till och med lägga händerna på ländryggen för att stödja detta. Det är viktigt att göra detta eftersom dålig hållning kan orsaka för mycket stress på ryggraden, vilket kan leda till ryggsmärta. Dålig hållning kan orsakas av många olika saker, till exempel att sitta vid ett skrivbord hela dagen, och därför är det viktigt att ta pauser under dagen för att stretcha och vara uppmärksam på din hållning.

6. Och mycket mer!
Detta är bara några av de många fördelarna med yoga och meditation, men det finns många fler. Det kan också bidra till att förbättra ditt humör och din mentala hälsa, förbättra dina relationer och interpersonella färdigheter, minska risken för att utveckla vissa sjukdomar, till exempel hjärtsjukdomar, det kan hjälpa dig att vara mer kreativ och så mycket mer. Detta visar bara hur viktigt det är att fortsätta med din yogapraktik. Förutom alla hälsofördelar kan yoga bidra till att hålla ditt sinne lugnt och fokuserat, vilket kan hjälpa dig att vara mer kreativ, lösa problem lättare och fatta bättre beslut. Yoga är en utmärkt övning för både din kropp och ditt sinne.

Varför är det så viktigt att hålla igång din yogapraktik?
Yoga och meditation har visat sig ha många hälsofördelar, men det är viktigt att du fortsätter att träna för att se dessa fördelar i ditt liv. Ett av de största problemen med yoga är att det är svårt att hitta tid att göra det, särskilt om du har ett heltidsjobb. För många människor är det lättare att passa in ett snabbt träningspass på gymmet än att hitta tid att göra ett helt yogapass. Yoga skiljer sig dock från annan träning. Till skillnad från andra träningspass är yoga tänkt att göras i ett långsammare tempo och det är tänkt att göras med avsikt. När du gör yoga måste du se till att du fokuserar på din andning och att du gör varje ställning korrekt. Du måste också se till att du fokuserar på intentionen bakom ställningen. Denna avsikt kan variera beroende på vilken specifik ställning du gör. Vissa ställningar kan hjälpa dig att fokusera på avslappning, medan andra kan hjälpa dig att fokusera på att bygga upp styrka.

Så varför gör inte alla yoga?
En anledning till att vissa människor inte gör yoga är att de har en missuppfattning om att det bara är för kvinnor. Många tror att yoga är en typ av träning som bara är för kvinnor, men det är inte sant. Många kända personer gör yoga, och många av dem är män. Några av dessa män är Leonardo DiCaprio, Justin Timberlake, Will Smith, David Beckham, Steve Harvey och Idris Elba. Många av dessa män gör yoga som ett sätt att koppla av från sina stressiga jobb. Yoga är ett utmärkt sätt att slappna av och samtidigt motionera. Det finns många olika typer av yoga, så det finns en typ av yoga för människor på alla konditionsnivåer.

Fördelarna med meditation tillsammans med yoga
Meditation kopplas ofta ihop med yoga, men det är en övning som kan göras på egen hand. Du kan göra det medan du sitter ner på en tyst plats, eller till och med medan du går. Den kräver inget speciellt, även om du kan använda vissa föremål, till exempel en diffusor för aromaterapi. Du kan också göra det medan du sitter med korslagda ben på golvet. Det kan verka svårt att rensa sinnet från alla tankar, men med övning kan det bli lättare. Du kan också använda dig av guidad meditation för att hjälpa dig med detta, eller så kan du lyssna på musik. Kom ihåg att meditation inte handlar om att inte ha några tankar alls, utan istället handlar det om att inte fastna i dessa tankar och känslor.

Bonus: Slutsatsen
Yoga och meditation har så många hälsofördelar, vilket är anledningen till att det är så viktigt att fortsätta träna. Att utöva yoga och meditation regelbundet är ett av de bästa sätten att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande, och kan användas för att behandla eller förebygga många hälsotillstånd. Det kan hjälpa till att lindra stress och ångest, hjälpa dig att sova bättre på natten, hjälpa dig att gå ner i vikt och förbättra din hållning. Det kan också hjälpa till att förbättra ditt humör, hålla ditt sinne lugnt och fokuserat med mera. Ja, det kan vara en utmaning att hitta tid att utöva yoga och meditation regelbundet, men det är värt det. Det är enkla övningar som alla kan göra.

10 yogatips som hjälper dig att komma in i “zonen”

Yoga handlar om att komma in i “zonen” – eller ett tillstånd av medvetenhet och närvaro. Genom att utöva yoga regelbundet kan du uppnå en känsla av balans, lugn och klarhet. För att få ut så mycket som möjligt av din träning bör du se till att du avsätter tid för att fokusera på dina ställningar och inte på din att-göra-lista. Dessa 10 yogatips hjälper dig att komma in i zonen snabbare så att du kan njuta av fördelarna med denna fantastiska övning.

Rusa inte igenom dina ställningar
Om du kommer till slutet av din yoga och det känns som om du inte ens har börjat, har du skyndat dig. Detta är vanligt, särskilt om du är nybörjare på yoga. Vi har alla bråttom att få mer gjort på kortare tid, så att rusa igenom dina ställningar är ett vanligt misstag. Ta god tid på dig och andas medan du rör dig genom ställningarna. Var uppmärksam på dina rörelser och hur du känner dig. Gör pauser mellan ställningarna för att kontrollera hur din kropp mår. Du kommer att märka att när du tar dig tid kommer din träning att bli mer effektiv. Om du har ont om tid, se till att välja ställningar som ger dig mest för pengarna. Dessa ställningar är de som är bra för din kropp oavsett vilken ålder du har. Dessa ställningar är bland annat Barnets ställning, Framåtvikning, Kobraställning och Sittande Framåtvikning.

Sätt upp en intention innan du börjar
Innan du börjar din yoga bör du ägna några minuter åt att tänka på vad du vill få ut av ditt pass. Vad vill du fokusera på? Finns det något område i ditt liv där du skulle vilja se en förändring eller förbättring? Vad är en sak som du skulle vilja förbättra hos dig själv? Du behöver inte dela din avsikt med någon, den är mellan dig och din yogamatta. Att sätta upp en intention hjälper dig att hålla fokus på din praktik och gör att du får ut det mesta av din tid i studion.

Gå till din lyckliga plats
När du rör dig genom dina asanas, hitta din lyckliga plats. Det kan vara ett minne, en plats, en lukt, en interaktion – vad som helst som ger dig glädje och avslappning. Om du har svårt att lugna ner dig, hitta ett sätt att koppla dig till din lyckliga plats. Det kommer att hjälpa dig att komma in i zonen snabbare och njuta mer av dinGuidade meditationer träning.

Håll inte andan
Ett vanligt misstag som folk gör när de försöker komma in i en ställning är att hålla andan. Om du gör det minskar flödet av syre och blod till dina muskler, vilket gör dem spända i stället för flexibla. Andas medan dugör yoga och håll andningen så jämn och smidig som möjligt. Detta kommer att hjälpa dig att vara uppmärksam på din andning och minska den stress du känner under din yogapraktik. Om du märker att du håller andan, rikta din uppmärksamhet tillbaka till andningen och släpp spänningen i ställningen. Ta några djupa andetag och gå sedan tillbaka in i ställningen.

Införliva rörelser som stärker kärnan
När du rör dig genom din yoga bör du fokusera på att stärka din core. Ställningar som Boat Pose, eller Navasana, och Boat Twist, eller Navasana twist, hjälper dig att fokusera på att stärka din core samt bygga upp styrka, flexibilitet och balans. Core-övningar kan göras som en del av din yogapraktik eller till och med som en fristående rutin. Några exempel på ställningar som stärker kärnan är Plank Pose, Boat Pose och Leg Lift.

Öva tillsammans med en vän eller lärare.
Att träna tillsammans med en vän eller lärare hjälper dig att snabbt komma in i zonen eftersom ni båda har samma mål. Ni kan hjälpa varandra att hålla fokus och motivation när ni tränar tillsammans. Att ha någon där kan vara till stor hjälp för att minska din ångest och dina stressnivåer. Att ha någon med i din träning kan också hjälpa dig att driva dig själv längre än du skulle göra på egen hand. Om du har en vän eller en lärare som du tränar tillsammans med kan du prova att para ihop ställningar så att du får en extra utmaning och drar nytta av ställningarna. Om du till exempel låter din partner lyfta upp ett ben medan du gör en Warrior Pose hjälper du dig att öka din balans och fokusera på din core.

Rensa tankarna innan du börjar
Det kan verkligen hjälpa att börja din träning med lite rent hus. Tillbringa några minuter utan att tänka på vad som hänt under dagen utan fokusera på ditt andetag och känn din avsikt att vara närvarande i din kropp och i din träning. Om du har haft en stressig dag eller om du har något i tankarna som du vill släppa taget om kan du prova den här enkla andningsövningen för att rensa tankarna innan du börjar din praktik: Fokusera på ditt andetag när du andas in, och på din utandning, säg högt eller för dig själv: “Jag släpper”, följt av de tankar eller känslor som du vill släppa taget om.

Oroa dig inte för ställningen, andas bara.
Om du har svårt att komma in i zonen för att du är orolig för hur ställningen ser ut, oroa dig inte för ställningen – andas bara. Yoga är ingen tävling, och personen bredvid dig dömer dig sannolikt inte. Du gör det bästa du kan med din nuvarande nivå av flexibilitet. Du gör detta för din egen skull och din hälsa, så var inte hård mot dig själv. Andas och fokusera på att slappna av i musklerna och vara uppmärksam på din andning när du rör dig genom ställningarna – träna om din hjärna att fokusera på det goda i stället för det dåliga.

Håll dig närvarande i din kropp
I dagens värld tittar vi alltid på vår telefon, bärbara dator eller dator. Vi spelar spel på våra telefoner och surfplattor, vi sms:ar och surfar på webben – vi tittar alltid på något annat än det som är rakt framför oss. Detta kan skapa stress och ångest eftersom vi inte är helt närvarande eller befinner oss i ögonblicket under dessa aktiviteter. När du gör en yogaställning, fokusera verkligen på vad du gör och hur du känner dig i den ställningen. Tänk inte på din inköpslista eller vad som hänt under dagen – var uppmärksam på ditt andetag och den ställning du befinner dig i.

Döm och kritisera inte din yoga.
Det viktigaste är att inte döma eller kritisera din yoga. Tänk inte på hur dina poser ser ut för andra eller hur bra eller dåliga de är. Se din träning som en resa och fira det faktum att du tar steg för att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande. Var öppen för att prova nya saker och var inte hård mot dig själv. Om du gör yoga hemma ska du inte oroa dig för hur dina ställningar ser ut. Gör det bästa du kan med det du har och dina begränsningar. Det viktigaste att komma ihåg är att yoga handlar om att vara sig själv och inte jämföra sig med någon annan.

Yoga är en resa
När du påbörjar en resa kan du inte förvänta dig att bli en expert direkt. Du måste lägga ner tid och anstränga dig för att lära dig, öva och bli bättre på det du gör. Yoga är inte annorlunda. Om du är nybörjare på yoga ska du inte förvänta dig att kunna göra alla avancerade ställningar direkt. Fokusera inte på vad du inte kan göra utan på vad du kan göra. Börja med det som är lätt för dig att göra och allteftersom du bygger upp din träning kommer du att märka att du kan göra fler och mer avancerade ställningar. Yoga är en resa som kan ta dig till ditt högsta jag. När du tränar regelbundet kan du uppleva fördelarna med minskad stress, ångest och depression, och du kan förbättra din allmänna hälsa. Se till att följa dessa tio yogatips för att hjälpa dig att komma in i zonen snabbare så att du kan njuta av alla fördelar med denna fantastiska övning.

Fördelarna med yoga för kropp och själ

Yoga är en urgammal metod som ursprungligen kommer från Indien. Den kombinerar fysiska ställningar och andningstekniker för att skapa ett meditationsliknande tillstånd. Yoga har många fördelar för din kropp och ditt sinne, men det krävs disciplin och tålamod för att behärska den på rätt sätt. Det är inte lätt, men ju mer du övar desto starkare blir du fysiskt och mentalt. Om du är på jakt efter nya sätt att förbättra din mentala hälsa och ditt välbefinnande tror vi att yoga kan vara svaret. Sanningen är att det finns så många positiva aspekter av att utöva denna träningsform att nästan alla kan dra nytta av den. I det här blogginlägget utforskar vi yogans fördelar för ditt sinne och din kropp.

Minska stress och ångest
Den första fördelen med yoga för ditt sinne är att det kan minska stress och ångest. Om du känner dig orolig, stressad eller lider av ångestattacker kan yoga hjälpa dig. Att utöva yoga regelbundet kan minska dina stressnivåer och hjälpa dig att sova bättre. Det har också visat sig att yoga kan sänka blodtrycket hos personer som lider av högt blodtryck. Om du vill vara mindre stressad är en av de bästa sakerna du kan göra att träna mer. Motion frigör naturligt endorfiner, som är neurotransmittorer som minskar dina stress- och ångestnivåer. Yoga frigör också serotonin, en välmående kemikalie i din hjärna.

Förbättra din andning och lungkapacitet
Om du lider av andnings- eller lungsjukdomar som astma kan yoga kanske hjälpa dig. Många yogapositioner uppmuntrar dig att andas djupt. Djup andning stimulerar dina lungor och förbättrar syreflödet till din kropp. Det hjälper dig också att slappna av och bli mindre stressad. Yogapositioner har också visat sig förbättra lungkapaciteten hos personer med astma. Yoga kan hjälpa dig att använda diafragman på rätt sätt, vilket är viktigt för en god andning. När du utövar yoga andas du ut från diafragman, vilket spänner dina magmuskler. Detta skickar luften hela vägen ner till din lungvävnad, i motsats till att bara gå till övre bröstet, vilket är vanligt vid ytlig andning.

Hjälp mot depression och humörstörningar
Yoga kan också hjälpa till att behandla eller hantera symtom på depression och humörstörningar som ångest och tvångssyndrom. Det har gjorts många studier om yogans effekter på psykisk hälsa, och många av dem har visat positiva resultat. Vissa personer väljer till och med att ta medicin mot depression och ångest och kompletterar sedan sin behandling med yoga. Yoga kan till exempel bidra till att minska känslor av isolering och ensamhet som kan vara förknippade med depression. Det kan också hjälpa dig att bli mer uppmärksam och leva i nuet, vilket kan bidra till att minska ångest och stress. Yoga kan också hjälpa dig att hantera ditt sug genom att ge dig något annat att fokusera på och ge dig mer energi.

Hjälp mot sömnlöshet och bättre sömn
En annan stor fördel med yoga för ditt sinne är att det kan hjälpa dig att slappna av och somna bättre. Personer med sömnlöshet har ofta tränat yoga och rapporterat att det hjälpte dem att känna sig mindre stressade och sova bättre. Om du har svårt att somna kan yoga hjälpa dig att slappna av i kroppen och lugna ner ditt sinne. Det är också en bra idé att utöva yoga medan din kropp är i sömnläge. Detta kan hjälpa dig att hålla dig i rätt sinnesstämning för att kunna glida iväg och somna.

Bygg upp styrka och flexibilitet
Yogapositioner kan hjälpa dig att bygga upp styrka, flexibilitet och balans. Om du har svårt att stå på ett ben eller inte kan göra yogapositioner kan det vara svårt att känna dig trygg. Det kan få dig att känna dig generad när du försöker och misslyckas med enkla övningar som nedåtgående hundställning, som kräver att du står på ett ben med händerna i golvet. Det fina med yoga är att den passar alla nivåer av förmåga. Du kan göra varje ställning lättare genom att böja knäna och göra dig mer stabil så att du inte faller omkull. Andningsövningar kan också hjälpa dig att bli mer avslappnad, vilket gör dig mer flexibel och kapabel att klara av ställningarna.

Slutsats
Yoga är ett utmärkt sätt att förbättra din mentala hälsa och ditt välbefinnande. Den kan hjälpa dig att minska stress och ångest, förbättra din andning och lungkapacitet, hjälpa till med depression, hantera humörstörningar och hjälpa till med sömnlöshet. Det kan också hjälpa dig att bygga upp styrka och flexibilitet och förbättra ditt allmänna självförtroende och humör. Det bästa sättet att uppleva dessa fördelar är att fokusera på din andning, andas djupt och vara öppen för vad yoga kan lära dig.

Yoga för nybörjare: Steg för att komma igång

Funderar du på att börja yoga, men vet inte riktigt var du ska börja? Alla yogalektioner är inte lika bra. Faktum är att ordet “yoga” kan hänvisa till en rad olika övningar som skiljer sig åt i intensitet, varaktighet och till och med fokus. Vissa klasser kan till exempel ha ett starkare fokus på asanas (ställningar), medan andra kan vara mer meditativa med mindre fokus på fysiska ställningar. Lyckligtvis finns det en typ av yoga för dig, oavsett dina preferenser eller din erfarenhetsnivå. Beroende på dina intressen och mål finns det en tillgänglig och effektiv yogaklass på nybörjarnivå för dig. Det viktigaste när du väljer vilken typ av yoga du vill börja med är att identifiera vad du vill ha ut av den. Här är 6 steg som hjälper dig att komma igång med din första yogapraktik:

Steg 1: Vet varför du vill börja yoga Det första steget i valet av rätt yogapraktik för dig är att veta varför du vill börja utöva den överhuvudtaget. För många människor är yoga först och främst en fysisk aktivitet. Den kan användas som ett sätt att öka styrka, flexibilitet och till och med förbättra hållningen. För andra kan yoga vara en meditativ utövning som bidrar till att skapa klarhet och lugn i vardagen. Vissa kanske dras till yoga för dess rykte som en stressreducerande övning. Det finns forskning som tyder på att yoga kan vara ett bra verktyg för att hantera ångest – men det är viktigt att notera att alla yogaklasser inte är lika. Om du hoppas att yoga ska hjälpa dig att lindra din ångest, bör du välja en klass som har ett mer meditativt och stärkande fokus, snarare än en klass som är mer fysiskt utmanande.

Steg 2: Bestäm dig för en typ av yoga och tidsram Det andra steget är att bestämma vilken typ av yoga du vill börja utöva. Om du är osäker kan du prova några olika typer för att börja. Yogastilar delas ofta in i två huvudkategorier: “Hatha”-baserad yoga och “Vinyasa”-baserad yoga. De asanas (ställningstaganden) som du sannolikt kommer att stöta på i hathayoga är desamma som i vinyasayoga, men skillnaden ligger i flödet mellan ställningstagandena och avsikten bakom varje klass. – Hatha-baserad yoga är fokuserad på andning och poser som hålls under längre perioder. Hatha-klasser fokuserar ofta på långsammare, mer meditativa sekvenser som kanske gör att du står i barnställning under en längre tid. – Vinyasabaserad yoga är en mer fysiskt utmanande övning som innebär mer flöde mellan ställningarna. I en vinyasabaserad yogaklass kan du hålla längre i vissa ställningar men också snabbt flöda från en ställning till nästa.

Steg 3: Sätt en intention för din träning Om du är nybörjare på yoga eller har tränat ett tag kan du upptäcka att en intention för din träning kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad och motiverad. Du kan välja att fokusera på en intention, som till exempel “Jag kommer att ge mer energi och vitalitet till min dag”. Eller så kan du välja en avsikt som är mer andlig eller filosofisk, som “Jag kommer att upptäcka kraften inom mig själv”. Det finns inga felaktiga intentioner, men att ha en tydlig idé om vad du vill få ut av din träning kan hjälpa dig att vara uppmärksam och fokuserad under dina sessioner.

Steg 4: Hitta rätt miljö och verktyg för dig Det är viktigt att hitta en yogaklass som passar din livsstil. Om du har lite flexibilitet i ditt schema kanske du vill leta efter en klass som träffas på en tid som passar dig. Om du har begränsad rörlighet eller tillgänglighetsproblem finns det fler alternativ för dig, från yogaklasser på nätet till “restorative yoga”-klasser som fokuserar på avslappning och tillåter fler liggande ställningar. Vissa föredrar att träna hemma, medan andra föredrar den sociala aspekten av en gruppklass. Om du är intresserad av att träna hemma finns det många alternativ, bland annat dvd-skivor, onlinevideor och appar som kan hjälpa dig att hitta rätt sekvens.

Steg 5: Prova olika stilar och lärare för att hitta det som fungerar för dig. Om du har provat några olika yogastilar kan du överväga att prova några olika lärare också. Du kanske upptäcker att det som fungerar bäst för dig är annorlunda än vad du trodde eller förväntade dig. Med så många olika typer av yoga att välja mellan finns det säkert något som fungerar för dig. Om du har testat några olika stilar och lärare, men fortfarande inte har hittat det som fungerar för dig, låt dig inte avskräckas. Det finns gott om andra alternativ där ute.

Känn till dina begränsningar och mål Om du har några fysiska begränsningar kanske du vill leta efter en klass som fokuserar på restorative yoga eller mild hatha yoga. Eller om du letar efter en mer utmanande klass kan en “vinyasabaserad” klass passa dig. Om du hoppas att yoga ska hjälpa dig att hantera din ångest vill du vara säker på att hitta en klass som är lämplig och tillgänglig för dina behov. I allmänhet är klasser som har ett mer meditativt fokus troligen bäst. Fysisk aktivitet, liksom alla andra sporter eller träningsrutiner, kan ha positiva effekter på din hälsa och ditt välbefinnande, men den kan också ha potential att förvärra eller orsaka skador om den utförs felaktigt eller utan omsorg. Det är viktigt att vara medveten om dina begränsningar och mål och veta vilka typer av yoga som är bäst för dig. ## Steg 3: Ställ dig själv några nyckelfrågor När du provar olika yogaklasser och stilar kanske du kommer att ställa dig själv några nyckelfrågor. Dessa frågor kan hjälpa dig att bättre definiera vad du hoppas få ut av din yogapraktik. – Vilka är dina mål med yogan? – Vilken typ av yoga skulle vara bäst för dig? – Vilken yogastil skulle vara bäst för dig? – Vilka lärare skulle vara bäst för dig? – Vilken typ av miljö skulle vara bäst för dig?

Steg 1: Tänk på varför du vill börja yoga

Steg 2: Bestäm dig för en typ av yoga och en tidsram

Steg 3: Sätt en intention för din träning

Steg 4: Hitta rätt miljö och verktyg för dig

Steg 5: Prova olika stilar och lärare för att hitta det som fungerar för dig

Känn till dina begränsningar och mål
Var inte rädd för att ändra ställningar

Steg 3: Ställ dig själv några nyckelfrågor

Steg 1: Tänk på varför du vill börja yoga

Steg 2: Bestäm dig för en typ av yoga och tidsram

Steg 3: Sätt upp en intention för din praktik

Steg 4: Sätt upp en intention för din praktik

Steg 5: Sätt dig själv i centrum för din praktik: Hitta rätt miljö och verktyg för dig

Steg 5: Prova olika stilar och lärare för att hitta det som fungerar för dig

Tänker du börja med yoga, men vet inte riktigt var du ska börja? Alla yogalektioner är inte lika bra. Faktum är att ordet “yoga” kan hänvisa till en rad olika övningar som skiljer sig åt i intensitet, varaktighet och till och med fokus. Vissa klasser kan till exempel ha ett starkare fokus på asanas (ställningar), medan andra kan vara mer meditativa med mindre fokus på fysiska ställningar. Lyckligtvis finns det en typ av yoga för dig, oavsett dina preferenser eller din erfarenhetsnivå. Beroende på dina intressen och mål finns det en tillgänglig och effektiv yogaklass på nybörjarnivå för dig.