Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Änglakort / Orakelkort

Änglakort / Orakelkort

Varför spå i andra kort än tarot?
Vilka kort man väljer att spå i är en smaksak. Korten har olika energier och kan därför visa på händelser i ett annat shutterstock_152051156perspektiv eller med en annan framtoning. Alla trivs inte med tarotkort och då kan man använda andra typer av divinationskort. Många människor älskar änglar och jobbar därför gärna med och genom dessa och deras budskap. Orakel och Änglakort har oftast endast 44 kort i leken vilket gör att man inte kan använda dem i lika komplexa stjärnor som tarotkorten.

Skillnader på olika spådoms kort:

Orakel och Änglakort– Vill man ha lite ”snällare och kärleksfullare” tolkningar så passar dessa kort bäst. Just Orakel och Änglakort är väldigt bra i rådgivningssituationer och när man vill se på den andliga utvecklingen och känslomässiga tillstånd. Det är vanligt att man använder dess kort genom att man drar ett kort på fråga. De belyser då svaret ur ett djupt rådgivande och andligt perspektiv. Vill man kommunicera med änglarna så är Änglakorten oerhört starka men man kan även kommunicera genom korten med andra ljusvarelser. Det finns en uppsjö av olika orakelkort som jag kallar dem, man kan också komma i kontakt med bl.a. Gudinnor, häxor, enhörningar, älvor och andra naturväsen och energivarelser.
Tarot: Vill man däremot ha en läggning som ”pekar med hela handen” där svaret är starkt och tydligt oavsett om svaret är jobbigt så rekommenderas tarot.
OSHO kort: Dessa kort har samma starka dynamiska tolkning som tarot och står sig väldigt starkt i egen tolkning.

shutterstock_1449008Kan man kombinera olika kort?

Orakel eller Änglakort kan även användas i kombination med tarotkorten för att ge en bredare information och man ser dessutom frågan ur flera vinklar. Det kan vara bra att lägga tarot eller OSHO som en grund när man ska sia om framtiden och de övriga korten som ett komplement, men naturligtvis finns det olika sätt och man ska välja det som passar en själv bäst. Tarot och OSHO korten visar, kan jag tycka på de starkaste händelserna för frågan eller tidsperioden, de har en stark och dynamisk framtoning. De visar de viktigaste händelserna på gott och ont, den oundvikliga vägen som Orakel och Änglakorten sedan förstärker, breddar och ger en djupare förståelse av. Livet är fullt med olika händelser, vinklar, känslor och perspektiv därför kan det vara fördelaktigt att även med kortens hjälp se en fråga ur flera vinklar. Alla de olika kortlekarna kan påvisa något som de andra inte belyste och ur en annan vinkel eller förstärka informationen.
Genom att komplettera med olika typer av kort så får man ett mer komplext bild och med det en större insikt och förståelse. Alla de olika spådomslekarna har sina energier, infallsvinklar. Tillsammans bildar de en fantastisk helhet.

Orkel, tarot och Änglakort för meditation

Man kan även använda korten till att öppna upp kontakten genom meditation. Man väljer då själv ut det budskapet, ängeln eller oraklet som man vill komma i starkare kontakt med. Kanske känner man hur något speciellt kort talar till en eller hur man dras till det. Har du ett kort som du uppfattar hela tiden dyker upp runt dig så kan det vara läge att ta in det lite extra för att förstå budskapet den försöker förmedla.

Skapa dig en magisk plats att meditera på genom att kanske tända ett ljus och rökelse och kanske ha lite lugn meditationsmusik i bakgrunden. Sätt dig bekvämt och ta några djupa andetag. Känn sen hur du slappnar av kroppsdel för kroppsdel och avsluta med att ta några djupa andetag och känn hur avslappningen sprider sig i din kropp. Försätt dig sedan i ett meditativt tillstånd, känn hur du drar in andetagen genom nästan och andas ut genom munnen. Dra in långa långsamma andetag långt ner i magen och ands sen ut. Fokusera på andetagen, in och ut. Därefter så visualiserar du bilden på kortet, sitt så en stund och se korten bli levande. Känn efter vilka tankar, känslor och andra bilder som dyker upp. När du känner dig färdig så tackar du för upplevelse och återvänder till här och nu. Skriv därefter ner det du fått till dig.

Namaste vivi