Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

10 Näringskällor som ökar din kaloriförbränning

0

10 Näringskällor som ökar din kaloriförbränningDet finns många livsmedel som du kan äta dagligen för att bränna kalorier och gå ner i vikt. Den stora nyheten är att dessa livsmedel är superläckra och ger dig fantastiska hälsoeffekter. Försök att komplettera din dagliga kost med flera av dessa livsmedel och glöm inte att träna regelbundet.

På detta sätt kommer du att bränna mycket kalorier och förbättra din totala hälsa. Utan någon längre introduktion kommer här 10 näringskällor som bidrar till att bränna mer kalorier.

 

1. Grapefrukt

GrapefruktGrapefrukt snabbar upp din ämnesomsättning och hjälper dig att bränna en massa kalorier. Denna frukt hjälper dig till snabbare och mer långvarig mättnadskänsla med färre kalorier. Dessutom är grapefrukt rik på fibrer som kan bidra till att stabilisera din blodsockernivå. Du kan använda grapefrukt i din fruktsallad, smoothies eller dricka den som juice.

 

2. Selleri

SelleriHemligheten med selleri är mycket enkel: det innehåller mindre kalorier och hjälper dig att förbränna mer än du äter. Selleri består mestadels av vatten och är därför bra som en del av en balanserad kost. Det är dock inte lämpligt att bara äta selleri eftersom din kropp behöver nödvändiga mineraler och näringsämnen. Bäst är att kombinera näringskällan med andra livsmedel.

 

3. Fullkorn

FullkornStudier visar att fullkorn är nyttigare än raffinerat spannmål. Det minskar också risken för kronisk sjukdom. Fullkorn är ett bra inslag i kosten i och med att det tar längre tid att smälta än raffinerade alternativ. Därför håller man sig mätt under lång tid. Fullkorn är rikt på olika vitaminer, mineraler och kolhydrater samt har låg fetthalt.

 

4. Grönt te

Grönt teOm du inte har upptäckt grönt te som en bra boost för din ämnesomsättning, är det hög tid att göra det! Denna exotiska, asiatiska, varma dryck har blivit mycket vanlig och populär. Man dör dock inte glömma dess hälsosamma effekter. Grönt te är rikt på antioxidanter, ökar ämnesomsättningen och hjälper dig att bränna fett, vilket är fantastiskt, inte sant? Gör din kropp en tjänst och njut av en kopp varmt doftande grönt te.

 

5. Omega 3

Omega 3Det är vetenskapligt bevisat att omega-3 fungerar som en ämnesomsättning regulator. Omega-3 är en fettsyra som påverkar nivån av hormonet leptin som styr hur snabbt fett bränns. Eftersom omega-3 inte produceras av våra kroppar kan vi bara få det genom att äta fisk (i första hand tonfisk, sill, och lax) eller genom speciella tillsatser och omega-3-tillskott.

 

6. Kaffe

KaffeJag tror inte att någon kan föreställa sig livet utan en kopp gott kaffe att vakna upp och med som en början på en trevlig och glad morgon. Vi vet alla att det är koffein som hjälper oss att känna oss vakna och alerta. När koffein kommer in i systemet ökar hjärtfrekvensen, blodet tar upp mer syre och mer kalorier förbränns. Dessvärre förstörs effekten av allt grädde och socker som tillsatts i koppen. Tänk ut ett sätt att ersätta dessa med någonting mer hälsosamt, till exempel kanel.

 

7. Avokado

AvokadoAvokado är en trippel-fett förbrännare. Den innehåller enkelomättat fett som påskyndar din ämnesomsättning och skyddar den energiproducerande delen av cellerna från fria radikaler. Dessutom har avokado flera underbara hälsofördelar. Den minskar kolesterolnivåer, läker sår, minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke, och är dessutom bra för dina ögon och för ditt hår. Du kan äta en halv avokado med tomater och havssalt för en sund on-the-go frukost, lägga skivad avokado på en sallad med gröna bönor och spenat, eller göra en god avokado smoothie med kanel och kokosmjölk.

 

8. Kryddig mat

Kryddig matAll kryddstark mat har ingredienser från den grupp av livsmedel som hjälper till att bränna kalorier snabbare. De är inte rika på kalorier och de kan vara ett bra komplement i dina måltider. Det kan vara cayennepeppar, diverse chilifrukter eller heta såser. Se bara till att du läser innehållsförteckningen.

 

9. Chiafrön

ChiafrönChia frön är rika på protein, fibrer, omega-3 fetter och bidrar till att öka ämnesomsättningen, dämpa aptiten, och öka glukagonet, kroppens stora fettförbränningshormon. Blötlägg lite Chiafrön i ca 15 minuter, så att de sväller till tio gånger sin storlek. Chia frön kommer att hålla dig mätt längre och hindra dig från att äta för mycket. Du kan ha dem i smoothies, sallader, yoghurt eller på gröt.

 

10. Paranötter

ParanötterEn av de mest utsökta näringskällorna för att bränna mer kalorier, är paranötter. Dessa nötter påskyndar din ämnesomsättning genom att omvandla sköldkörtelhormonet till T3, den aktiva formen av sköldkörtelhormon. Paranötter kan också hjälpa till med att bekämpa celluliter och stärka immunförsvaret. Drick paranötsmjölk med kardemumma och vanilj, ät paranötter som mellanmål, eller strö några paranötter på en blandning av papaya, mango och citrusfrukter.

Om du är medveten om alla de positiva effekterna hos den mat du äter, kan de vara ett kraftfullt verktyg när du vill tappa i vikt. Dessa livsmedel öka ämnesomsättningen så att kalorier förbränns snabbare. I kombination med fysiska övningar kommer du inte behöva vänta på effekten. Dela gärna med dig av dina hemligheter kring en hälsosam kost som hjälper till att bränna fett och gå ner i vikt. Låt oss dela med oss av våra erfarenheter!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke