Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

10 typer av häxor – vilken är du?

0

Häxa – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportal, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot

Vilken typ av häxa är du?

Häxkonst är ett gammalt hantverk och en andlig praktik som fokuserar på kopplingen mellan naturen, kosmos och mänskligheten. Det är en praktik som kan vara likaTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot unik och individuell som varje person som utövar den, med en historia som är lika rik och komplex som världen själv. Det finns många olika traditioner och vägar inom häxkonsten, men alla fokuserar på naturen och dess element, samt på förhållandet mellan mänskligheten och kosmos. Här presenterar vi 10 varianter av häxor, vem är du? Man kan använda sig av flera utövningar. Jag Vivi Linde till exempel har en vilande coven så just nu anser jag mig vara en “Solitär, eklektisk kosmos-häxa”.

Eklektisk häxa

Eklektisk häxkonst är en form av utövandet som har blivit alltmer populärt under de senaste åren. Det är ett sätt att utöva häxkonst utan att behöva hålla sig till någon specifik uppsättning trosuppfattningar eller praxis. Eklektisk häxkonst, även känd som Pick-and-Choose Witchcraft, är en form av häxkonst som låter utövarna välja vilka delar av praktiken de vill inkludera i sitt dagliga liv. Det finns ingen uppsättning trosuppfattningar eller praxis som man måste följa. I eklektisk häxkonst finns det inga dogmer, ingen initiering och inget krav på att vara medlem i en grupp. Utövaren är fri att skapa sina egna ritualer och utforska sin egen tro. För en eklektisk häxa är det möjligt att skapa sin egen personliga utövning genom att kombinera olika idéer och tekniker från olika andra former av häxkonst. Detta är ett utmärkt sätt att börja utforska häxkonsten, särskilt om du är nybörjare.

Verktyg för en eklektisk häxa
Som eklektisk häxa är du fri att använda de verktyg som du känner dig dragen till. Det finns också några som behövs för vissa av de mer avancerade praktikerna. Några av de vanligaste verktygen och förnödenheterna som används i utövandet av häxkonst är listade nedan.

Häxans etik
I den eklektiska häxans värld finns det inga fasta regler eller lagar. Detta innebär att den enda regeln är att du eller din coven (grupp) skapar egna etiska normer. Det viktigaste när du skapar dina etiska normer är att vara ärlig mot dig själv. Du måste följa regeln att du skulle behandla dig själv på samma sätt som du vill att andra ska behandla dig. Du måste också vara försiktig så att du inte följer ditt ego. När du utövar hantverket har du förmågan att ansluta dig till ditt högre jag, liksom till det gudomliga. Detta kan leda till känslor av förstärkning, självförtroende och en känsla av klarhet. Det är viktigt när du utövar hantverket att du gör det från en plats av kärlek och ljus.

Att ansluta sig till andliga vägledare och gudomligheter
När du utövar eklektisk häxkonst är du fri att arbeta med alla gudomar eller andliga vägledare som du känner dig dragen till. Du kan söka på nätet eller i böcker för att hitta information om olika gudomar och andliga vägledare som du kanske vill arbeta med. Det är viktigt att vara tydlig med vad du söker, har ett öppet sinne och har tålamod. Det kommer att finnas tillfällen då du känner att ingenting händer, och det kommer att finnas tillfällen då du känner att du har för mycket på gång. Det viktigaste är att du litar på din resa och vet att du alltid är trygg.

Coven häxa

En coven är en grupp med häxor som utöver sin tradition tillsammans. Ofta så finns det en gemensam inriktning och avsikt med utövandet. Att gå med i en coven (grupp) kan vara otroligt givande. Det ger dig inte bara stöd och vägledning från en erfaren grupp utövare, utan ger dig också möjlighet att lära dig och uppleva en mängd olika magiska tekniker. Några av de många fördelarna med medlemskap i en coven är bland annat följande:

 • En lärandemiljö – Det finns många olika häxor och magiska metoder inom varje coven, vilket innebär att du kan lära dig väldigt mycket av varje medlem.
 • En säker miljö – Många covens praktiserar i en säker miljö och sätter upp regler och riktlinjer som medlemmarna ska följa.
 • En gemenskap av häxor – Covens är ofta som magiska familjer, där medlemmarna stöder och inspirerar varandra.
 • Magisk vägledning – Varje coven har en överstepräst eller prästinna som fungerar som en vägledare och hjälper till att ge råd och insikt när du gör framsteg på din väg.

Det finns många olika typer av covens för en häxa , så det är viktigt att undersöka vad du söker så att du kan hitta rätt för dig. Om du är intresserad av att gå med i en coven men inte vet var du ska börja kan du försöka göra lite forskning om olika typer av covens. Detta kan hjälpa dig att begränsa dina alternativ, och när du hittar en coven som du vill gå med i kan du sträcka ut handen och ta kontakt.

 • Om du är intresserad av att ansluta dig till en specifik väg, till exempel Wicca så kan du hitta covens i ditt område som följer den vägen.
 • Om du är intresserad av att lära dig en mängd olika tekniker kanske du vill gå med i en mer allmän coven.
 • Om du är intresserad av att gå med i en coven som praktiserar en bestämd religion, till exempel Wicca, druidism eller shamanism, se till att du är villig och kan följa den vägen. Detta kan innefatta saker som att fira vissa helgdagar eller följa en specifik diet.

Solitär häxa

Den ensamma häxans väg är en kraftfull upptäcktsresa som även ofta inkluderar personlig utveckling. Det är en väg för omvandling och helande, för att utveckla en djupare förståelse för sig själv och världen runt omkring. Som ensam häxa utforskar du de magiska och andliga världarna, upptäcker universums dolda mysterier och lär dig hur du kan använda dem för att skapa positiv förändring i ditt och andras liv. Genom denna självutforskningsresa kommer du att finna en ny nivå av kraft och syfte, och förmågan att skapa det liv du verkligen önskar.

Kärnan i ensam häxkonst är utforskandet av de magiska och andliga världarna. Dessa är de osynliga världarna av energi, tankar, känslor och andevärldar, och de innehar nycklarna till vår omvandling och andliga tillväxt. När vi går in i och utforskar dessa världar börjar vi interagera med de magiska och andliga energier som genomsyrar allting. Dessa energier finns i allt och alla, och de har en enorm transformativ kraft. De kan användas för att förändra våra tankar och känslor, läka våra kroppar, skapa positiva förändringar i våra liv och till och med påverka andra. Genom att lära oss att interagera med dessa energier börjar vi också förstå verklighetens sanna natur och vår plats i den. När vi utforskar de magiska och andliga världarna kommer vi att upptäcka dessa energiers dolda mysterier, hur de fungerar och vad de kan göra. På vägen dit får vi också ett nytt perspektiv på världen omkring oss och lär oss att se magin i allting.

Man skapar sina ritualer och besvärjelser själv även om man kan använda sig av sådana som redan finns. Man brukar ha ett eget altare där man utför sitt magiska utövande.

Förfäders häxa

Häxkonst är en urgammal metod som har förts vidare genom generationer, från föräldrar till barn. Att utforska kraften i den ärftliga häxkonsten är en viktig del för att förstå dess potential och bemästra dess magi. Ärftlig häxkonst är en urgammal andlig praktik som går i arv genom generationer, som förs vidare från föräldrar till deras barn.  Ärftlig häxkonst förknippas vanligen med användning av tarotkort och kristaller.

Att arbeta med andevärldar
Förfädersandar är kraftfulla och kloka varelser som existerar utanför detta existensplan. De förknippas ofta med naturelementen (jord, luft, vatten och eld). De har funnits sedan tidernas begynnelse och de har sett vår värld utvecklas. Många förfäders andar är kopplade till magi, och de kan anropas för att ge vägledning och hjälp. Utövare av ärftlig häxkonst har ofta kontakt med förfäders andar för att få insikt och kunskap samt för att åstadkomma förändringar i sina och andras liv.

Kosmos häxa

Kosmisk häxkonst är en form av magi som använder universums mystiska kraft för att skapa kraftfulla trollformler och ritualer. Det är en urgammal praxis som har använts av många kulturer genom historien. Genom att utforska kosmos via astrologin kan man få insikt i universums mysterier och utnyttja dess mirakulösa energi. Man studerar himlakroppar, som stjärnor och planeter, för att utnyttja universums kraft. Genom kunskapen om astrologin så kan man skapa kraftfulla trollformler och ritualer för att manifestera önskningar och åstadkomma positiva förändringar i livet. Kosmisk häxkonst är en kraftfull form av magi som kan hjälpa oss att få kontakt med det gudomliga och skapa kraftfulla förändringar i våra liv.

På 1970-talet uppstod en ny form av häxkonst: kosmisk häxkonst. Kosmiska häxor tror att stjärnorna kan användas för att påverka resultatet av ritualer och besvärjelser. Man tror att stjärnorna är en källa till gudomlig energi som kan utnyttjas och kanaliseras till trollformler och ritualer.

Hur man utövar kosmisk häxkonst

 • Innan du skapar några trollformler eller ritualer bör du se till att du vet vad du försöker uppnå.
 • När du har en klar vision av vad du vill manifestera kan du börja skapa en besvärjelse eller ritual som kan hjälpa dig att förverkliga det.
 • Därefter bör du ta reda på vilka himlakroppar som för närvarande påverkar universum. Speciellt månens placering i zodiaken är intressant. Detta kan hjälpa dig att förstå vad universums energi är.
 • Slutligen bör du använda energin från himlakropparna för att skapa en besvärjelse eller ritual. Detta kan hjälpa dig att utnyttja universums kraft och använda dess energi för att åstadkomma positiva förändringar i ditt liv.
 • Genom att utnyttja universums energi kan du åstadkomma positiva förändringar i ditt liv och manifestera dina önskningar.

Grön häxa

Grön häxkonst är en gammal och kraftfull form av andlig praktik som har använts i århundraden för att koppla samman med naturen och utnyttja dess kraftfulla energier. Det är en form av magi som ofta används för att läka och skapa balans i både den inre och yttre världen. Det är en praktik som är öppen för alla, oavsett kön, ras, ålder eller andlig tro. Grön häxkonst är en praktik som går ut på att förbinda sig med Moder Natur och de element som utgör vår planet. Genom denna förbindelse kan vi använda naturens kraft för att åstadkomma positiva förändringar i våra liv. Genom att ta oss tid att förstå och uppskatta energin i den naturliga världen omkring oss kan vi lära oss att använda denna energi för att läka och stärka oss själva.

Grön häxkonst är en form av naturspiritualitet som fokuserar på förhållandet mellan människor och de växt-, djur- och mineralriken som utgör den naturliga världen.  Grön häxkonst är en praktik som innebär att man ansluter sig till naturen och använder dess kraft för att åstadkomma positiva förändringar i våra liv. Dess centrala princip är att alla saker i naturen – inklusive växter, träd, stenar och djur – har sina egna unika egenskaper och energier som kan användas för att läka oss själva och andra. Genom denna process kan vi lära oss att knyta oss djupare till alla levande varelser – och i slutändan till själva universum. Genom att ta oss tid att förstå och uppskatta energin i den naturliga världen omkring oss kan vi lära oss att använda denna energi för att läka och stärka oss själva.

Häxjakt
På grund av att denna typ av magi finns i själva naturen finns det inget specifikt ursprung eller början för en praktik som har funnits i tusentals år. Det anses allmänt att denna typ av magisk praktik har sitt ursprung i Storbritannien, där många av dess anhängare kommer från de keltiska stammar som levde över öarna för tusentals år sedan. Denna praxis var mycket använd före kristendomens ankomst, men blev kraftigt förtryckt efter kyrkans ankomst. Under “häxjakterna” under medeltiden och den tidiga moderna perioden avrättades många människor som utövade denna form av magi offentligt. På grund av detta överväldigande förtryck av grön häxkonst höll många anhängare av denna praktik sina kunskaper och metoder hemliga och förde dem vidare genom familjer eller små, hemliga sällskap. I dag utövas grön häxkonst fortfarande av ett litet men betydande antal människor. Den används ofta tillsammans med andra former av magi eller andlighet, såsom Wicca eller Druidry.

Fördelar med grön häxkonst
På grund av sin enkelhet är grön häxkonst en form av magi som lätt kan införlivas i det dagliga livet. Det är en praktik som kan användas för att hjälpa till att ansluta till naturen och dess energier, samt för att hjälpa till att läka och stärka oss själva. Det finns inget specifikt sätt att utöva grön häxkonst, utan det handlar snarare om att ansluta sig till de element som finns i naturen och använda deras energier för att åstadkomma positiva förändringar i ditt liv. Eftersom denna form av magi främst är inriktad på naturens element kan den användas för att bidra till att åstadkomma positiva förändringar inom en rad olika områden i våra liv, såsom kärlek, hälsa, välstånd, skydd och mycket mer.

Hur man börjar praktisera grön häxkonst
Eftersom detta är en form av magi som fokuserar på att ansluta sig till de element som finns i naturen, är ett av de bästa sätten att börja praktisera grön häxkonst att ge sig ut i naturen. Att tillbringa tid i naturen kan hjälpa dig att bli mer ansluten till dess energier och ge dig en källa till helande och inspiration.

 • Det är också viktigt att ta dig tid att reflektera över din resa, så att du kan utnyttja den kunskap och de energier från naturen som du har kommit i kontakt med.
 • Ett av de bästa sätten att göra detta är att skriva dagbok, vilket ger dig ett utrymme för att reflektera och fördjupa kontakten med dina känslor och tankar.
 • Ett annat sätt att utnyttja naturens krafter är att använda symboler, som kan fungera som fyrar som hjälper dig att utnyttja energierna hos vissa element i naturen. Symboler finns i naturen runt omkring oss – bland annat blommor, träd, stenar och mycket annat. Ett annat viktigt sätt att börja praktisera grön häxkonst är att lära känna de element i naturen som kan användas för att åstadkomma positiva förändringar i ditt liv.

Att som häxa koppla upp sig mot naturen
När du ansluter dig till de element som finns i naturen kan det vara till hjälp att hitta en plats som känns som ett hem. Det kan vara en plats som du besöker ofta, eller till och med ett träd som du har lärt känna genom åren. Denna koppling kan hjälpa dig att känna en känsla av tillhörighet och närhet till naturen runt omkring dig. När du ansluter dig till naturen kan det vara till hjälp att använda dina fem sinnen och fokusera på vad du upplever i det nuvarande ögonblicket. Genom att göra detta kan du lära känna och uppskatta naturelementen runt omkring dig på ett mer meningsfullt sätt. När du ansluter dig till naturen kan du också meditera, använda visualisering eller skapa en ritual för att utnyttja kraften hos de element som finns i naturen.

Att arbeta med elementen
Elementen som utgör vår natur kan användas för att åstadkomma positiva förändringar på en rad olika områden i våra liv. Jord, luft, eld och vatten kan användas för att bidra till positiva förändringar inom områden som kärlek, hälsa, välstånd och skydd. Genom att arbeta med dessa element kan du utnyttja deras krafter och använda dem för att hjälpa dig att nå dina mål. När du arbetar med elementen kan det vara till hjälp att använda symboler. Dessa symboler kan fungera som fyrar som hjälper dig att dra nytta av elementens krafter och åstadkomma positiva förändringar i ditt liv. Ett av de bästa sätten att få kontakt med elementen och börja arbeta med dem är att hitta en plats som känns som ett hem för dig. Det kan vara en plats som du besöker ofta, eller till och med ett träd som du har lärt känna under årens lopp. Denna koppling kan hjälpa dig att känna en känsla av tillhörighet och närhet till den naturliga världen omkring dig.

Naturhäxa

En naturhäxa är en naturbaserad utövning av magi som har använts i århundraden. Den kan spåras tillbaka till de gamla kelterna och druiderna, som använde den som ett sätt att navigera sig fram i naturen, skapa positiv förändring och skapa meningsfulla kopplingar till landet och de andar som bor där. För att koppla upp sig mot naturen måste du först koppla in dig på dina sinnen. Lägg märke till din omgivning och tillåt dig själv att verkligen se, lukta, smaka, känna och höra den naturliga världen omkring dig. När du verkligen har anslutit dig till naturvärlden kan du använda den anslutningen för att koppla dig till naturvärldens kraft och använda den kraften för att förverkliga dina djupaste önskningar och intentioner.

Naturmagi kan ge många fördelar, bland annat ökad koppling till naturen, självkännedom och ökad kraft, samt förmågan att skapa positiv förändring i våra och andras liv. Dessutom främjar naturhäxan en miljövänlig inställning till magisk praktik genom att uppmuntra deltagarna att använda etiskt skördade och hållbart anskaffade ingredienser för trollformelarbete.

Växt häxan

Växthäxeri är en urgammal metod som har använts i århundraden för att utnyttja växternas helande och transformativa kraft. Från örter till rötter och blommor används naturliga element för att skapa kraftfulla ritualer och trollformler som kan användas för att åstadkomma personlig och andlig tillväxt. Det en form av naturlig magi som gör det möjligt för oss att koppla ihop oss med de osynliga energierna i världen runt omkring oss och dra nytta av deras kraft för att manifestera våra önskningar. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren utövare finns det inget bättre sätt att låsa upp naturens hemligheter och avslöja jordens urgamla visdom.

När det gäller ingredienser bör du se till att ha följande till hands:

 • En mängd olika örter – Örter har använts i århundraden som potenta ingredienser i trollformler och ritualer. Det finns många olika örter som du kan använda för dina besvärjelser och ritualer, men vissa örter är mer allmänt förknippade med växthäxeri än andra. Ett exempel är rosmarin, som ofta används för att främja kärlek och välstånd. Andra är bland annat basilika, kamomill, lavendel och salvia.
 • Magiska oljor – Eteriska oljor är en annan viktig ingrediens som ofta används inom växthäxeri. Även om de kan användas i andra former av magi är de särskilt effektiva när de används tillsammans med växter och örter.
 • Magiska pulver och hartser – Magiska pulver och hartser kan användas i en mängd olika trollformler och ritualer. Du kan använda dem för att göra magiska påsar, för att ladda din trollstav eller athame eller för att rita en magisk cirkel.
 • Magiska stenar – Magiska stenar har använts i århundraden som potenta ingredienser i trollformler och ritualer. Det finns många olika stenar som du kan använda för dina trollformler och ritualer, men vissa stenar är mer allmänt förknippade med växthäxeri än andra. Ett exempel är malakit, som ofta används för att dra till sig välstånd. Andra inkluderar hematit, tigeröga och obsidian.
 • Magiska snören och snören för bindning – Magiska snören och snören för bindning kan användas i en mängd olika trollformler och ritualer. Du kan använda dem för att knyta ihop en magisk väska, för att ladda din trollstav eller athame eller för att rita en magisk cirkel.

Att koppla upp sig mot naturen
Ett av de bästa sätten att utnyttja den helande och transformativa kraften hos växter och örter är att koppla upp sig mot naturen. När vi är ute i naturen kan vi koppla oss till universums magiska energier mycket lättare och mer naturligt. Du kan ansluta dig till jorden på en mängd olika sätt.

 • Gå bland träden – Det finns inget bättre sätt att få kontakt med naturen än att gå bland träden. Oavsett om du går genom en skog eller en stadspark är promenader bland träden ett av de enklaste sätten att koppla sig till jordens magiska energi.
 • Sitta bland blommorna – På samma sätt finns det inget bättre sätt att komma i kontakt med naturen än att sitta bland blommorna. Oavsett om du sitter på en äng eller i en trädgård är det ett av de enklaste sätten att ta del av jordens magiska energi att sitta bland blommorna.
 • Öva på meditation – Det finns en mängd olika sätt att öva på meditation. Du kan använda en guidad meditation för att koppla av till jordens magiska energi eller så kan du använda din egen meditationsövning för att göra detsamma.
 • Använda visualisering – Visualisering är ett annat effektivt sätt att utnyttja jordens magiska energi.

Att arbeta med örter
Örter är potenta ingredienser som kan användas i många olika trollformler och ritualer. När du arbetar med örter är det viktigt att använda färska, ekologiska ingredienser. Örter används bäst färska, men du kan torka och förvara vissa typer för senare användning. När man arbetar med örter är det viktigt att veta hur man förbereder dem på rätt sätt.

Grå häxa

Grå magi, även känd som “grå häxkonst”, är en gammal form av magi som använder både ljusa och mörka krafter för att uppnå önskade effekter. På senare år har metoden blivit alltmer populär bland häxor, eftersom den erbjuder en unik balans mellan magins två poler. En grå häxa är en kraftfull och mångsidig utövare, en som kan använda kraften från både ljus och mörker för att skapa positiva förändringar i världen. Genom att noggrant överväga det önskade resultatet kan den grå häxan skapa kraftfulla trollformler och ritualer som kan få dramatiska effekter.

Vad är grå magi?
Grå magi är en term som används för att beskriva en mängd olika metoder som kombinerar de ljusa och mörka aspekterna av magi. Vissa utövare gör en distinktion mellan ljus och mörk häxkonst, men termerna används ofta synonymt. Precis som ljus och mörker är två sidor av samma mynt, är ljus och mörk häxkonst två sidor av samma magiska mynt. Detta står i skarp kontrast till den mer populära uppfattningen om vit och svart magi, där vita magiker endast använder ljusa och positiva krafter och svarta magiker endast mörka och negativa krafter. På detta sätt försöker grå magi införliva de bästa delarna av både ljus och mörk häxkonst, och undvika fallgroparna hos var och en av dem. Ljus och mörker är inte bara “gott” och “ont”, utan representerar snarare de kreativa och destruktiva krafter som verkar i universum. Den kreativa kraften manifesterar sig som ljus, och den destruktiva kraften manifesterar sig som mörker. Båda är nödvändiga för universums hälsa och välbefinnande. Förmågan att använda både ljus och mörk magi är en sällsynt och otroligt kraftfull förmåga.

Fördelar med grå magi
Det finns många fördelar med att utöva grå magi, men den kanske största är dess mångsidighet. En grå häxa kan dra nytta av element och krafter från både ljus och mörk häxkonst för att skapa kraftfulla trollformler, ritualer med mera. Detta gör det möjligt för utövaren att skapa förändring på alla områden i livet, oavsett om det är en ökning av ekonomin, ett starkare band med vänner och familj eller förbättrad fysisk hälsa. Det finns inga begränsningar för vad en grå häxa kan uppnå med sin magiska praktik. En annan fördel med grå magi är dess fokus på avsikt. Med traditionell vit magi är intentionen viktig men ofta förbisedd. Med grå magi uppmuntras utövaren att noggrant överväga det önskade resultatet av sina trollformler och använda ljusets och mörkrets krafter för att uppnå det. Detta garanterar att alla resultat är positiva och gynnsamma för utövaren och världen runt omkring honom eller henne.

Etiska överväganden för utövare av grå magi
Innan du börjar utöva grå magi är det viktigt att komma ihåg att ljusets och mörkrets krafter är otroligt kraftfulla. Som sådana kan de vara mycket farliga om de missbrukas eller används utan omsorg och hänsyn. När man arbetar med ljus- och mörkerkrafter är det viktigt att man är försiktig, återhållsam och uppmärksam. Det är också viktigt att komma ihåg att alltid sätta dina egna behov först. Även om det är frestande att vilja hjälpa andra med trollformler och ritualer måste du alltid tänka på ditt eget välbefinnande först. Det är viktigt att komma ihåg att alla inte söker hjälp, och att alla inte kommer att acceptera den när du försöker erbjuda den. Med detta sagt erbjuder grå magi ett unikt och kraftfullt sätt att åstadkomma positiva förändringar i ditt liv och i livet för dem som finns runt omkring dig. Det är en färdighet som kräver tid, tålamod och övning, men resan är väl värd det i slutändan.

Kökshäxa

Kökshäxans konst är en urgammal metod som kombinerar magins kraft med matens bekvämlighet. Den här typen av häxeri ger dig en unik möjlighet att utforska det okända och få kontakt med din andliga sida. Oavsett om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren utövare kan kökshäxeri vara ett kraftfullt sätt att förbättra din matlagning och få lite extra magi i ditt liv. Med några grundläggande ingredienser kan du skapa läckra rätter som genomsyras av positiv energi och intention. Genom att lära dig hur du kan införliva symboler, örter och kristaller i din matlagning kan du ta din kökshäxeri till nästa nivå och skapa unika och läckra måltider.

Vad är kökshäxeri?
Kökshäxeri är en magisk praktik som använder matens kraft för att skapa positiva förändringar i ditt liv. Det är en form av folklig magi som du kan använda för att manifestera dina drömmar, lyfta upp din omgivning och koppla ihop dig med din intuitiva sida. Kökshäxeri kan användas i både vardagsmatlagning och matlagning vid speciella tillfällen. Det kan vara så enkelt som att införliva en ny ört i dina rätter eller så komplext som att skapa en ceremoniell måltid med allt vad det innebär. Det bästa med kökshäxeri är att vem som helst kan göra det, oavsett hur skicklig man är i köket. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån kan du införliva magi i din matlagning och skapa läckra rätter som genomsyras av intention. Du kan använda kökshäxeri för att uppnå alla slags mål, från att förbättra din hälsa och övervinna en sjukdom till att hitta kärleken eller öka din kreativitet. Denna praktik kan också användas för att lyfta upp dem som finns runt omkring dig, inklusive djur, vänner och familjemedlemmar. Vad du än har siktet inställt på kan du använda kökshäxeri för att manifestera positiva förändringar i ditt liv.

Skapa din ritual för kökshäxeri
Om du är ny i kökshäxeri kanske du vill börja med en enkel ritual för att komma igång. Om du är mer erfaren kanske du vill lägga till fler element till din ritual och göra den mer komplex. Här är några vanliga ingredienser som du kan använda för att skapa en ritual för kökshäxeri:

 • Välja dina ingredienser – Innan du börjar med din ritual vill du välja dina ingredienser. Det bästa sättet att göra detta är att kasta ett mynt eller dra ett kort från en kortlek, och sedan väljer du en ingrediens baserat på resultatet. Detta är ett enkelt men effektivt sätt att välja vilka ingredienser du vill använda.
 • Rengöring av dina ingredienser – Därefter vill du rengöra dina ingredienser. Du kan göra detta genom att tvätta dina örter och kristaller i vatten eller genom att smudga dem med salvia.
 • Därefter vill du rensa din arbetsyta och göra den redo för din ritual.
 • Sätta din intention – Nu kan du sätta din intention för ritualen. Vad vill du åstadkomma med din kökshäxeri? Vad vill du manifestera i ditt liv? Se till att din avsikt är specifik och positiv. Du behöver inte ha en långrandig ritual, men du vill fastställa din avsikt så att du kan få ut det mesta av din ritual med kökshäxeri.

När du utför kökshäxeri vill du se till att du väljer ingredienser av hög kvalitet som är rika på näringsämnen. Här är några ingredienser som du kan införliva i din magiska matlagning:

 • Honung – Honung är utsökt och näringsrik. Den är också rik på antioxidanter och kan bidra till att stärka immuniteten. –
 • Cayennepeppar – Cayennepeppar är bra för att öka cirkulationen och öka ämnesomsättningen. Den kan också hjälpa dig att gå ner i vikt när den används med måtta. –
 • Kanel – Kanel är rik på antioxidanter och är också bra för att öka hjärnans funktion. –
 • Kokosolja – Kokosolja har ett högt innehåll av hälsosamma fetter och är också bra för att öka hjärnans hälsa.
 • Melon – Melon är rik på antioxidanter och är perfekt för att avgifta kroppen.
 • Ingefära – Ingefära är rik på antioxidanter och är utmärkt för att stärka ditt immunförsvar och lindra illamående.
 • Basilika – Basilika är bra för att stärka ditt immunförsvar och är också bra för att framkalla avslappning.
 • Vanilj – Vanilj är perfekt för dina söta och salta rätter. Den är också bra för att koppla av ditt sinne och hjälpa dig att varva ner efter en lång dag.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke