Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

15 råd som höjer din energi och frekvens

2

Universum är full med så kallade energimoln av tankar, intentioner och känslor. Det skapar ett ständigt flöde av energi runt om oss och inom oss. Vi drar till oss vibrationer från tankar, känslor, ageranden eller områden som är på samma frekvens som vi befinner oss på.

Förändra din frekvens och du förändrar din framtid

Alla känslor har olika energier, vibrationer och frekvenser. Våra känslor är vår sanna informationskälla till hur vi förhåller oss till nått eller någon. Det är genom dessa känslor vi attraherar i livet. Så genom att förstå vad vi känner så kommer vi att veta vad vi kommer att attrahera för energier. Vi kan även förändra vår framtid genom att förändra våra känslor, för då förändrar vi hela energin och vi vibrerar på ett nytt sätt som responderar till en högre frekvens.

Utifrån hur vi känner(vibrerar) angående ett ämne/person(energi) så berättar det vilken nivå (frekvens) vi befinner oss på.  Om vi håller fast vid våra gamla känslor så kommer vi alltid att få samma resultat som i det förflutna. Så att jobba med sina känslor förändrar framtiden.

Tänk dig det hela som en biblioteksbok. Boken är energin, innehållet är bokens vibration, och hyllplaceringen är frekvensen den befinner sig på. Det är då inte svårt att förstå att boken har sin speciella placering och att det krävs både mod och nya tankar för att flytta boken från sin invanda placering.

Ge och ta energi

Vi snappar upp andras energier och de snappar upp våra, detta kan både ge och ta energi av oss. Vi drar oftast till oss den energin vi känner igen och känner oss trygga med, oavsett om den är bra eller dålig för oss. Vi påverkas av andras energier och det kan ibland vara svårt hålla isär vilka känslor som tillhör oss, och vilka som tillhör andra. I destruktiva relationer kan det därför kännas som att det är vårt fel, eller vår sak att lösa problemen som uppstår. Vi förväxlar då energierna och tar ansvar för någon annans känslor. Speciellt om man är van att hjälpa, skydda eller att täcka upp för andra, då attraherar man lätt till sig behövande eller människor som behöver ”repareras”.

Att attrahera det som lyfter oss

Människor som vibrerar på samma nivå som oss känns familjära och vi känner oftast att vi på någon nivå liknar varandra. Människor på en helt annan frekvens oavsett om den är högre eller lägre kan däremot kännas skrämmande och vi kan ha svårt att skapa en djup relation. Det är därför man ofta kan upprepa sin uppväxtmiljö som vuxen. Det är även ett bra tips om man vill träffa vänner eller en kärlekspartner att gå på kurser eller göra sådant som man är intresserad av, det är då större chans att man träffar någon som vibrerar på samma nivå som man själv. Vill du höja din nivå så utmana dig med att t.ex. söka dig till kurser eller sällskap som har kommit längre i sin utveckling än vad du har.

Man kan också känna igen en energi hos någon som skapar en längan till att vibrera på samma nivå. Sådana relationer kan behöva både tid, växt och mod att närma sig. När vi byter frekvens är det inte ovanligt att människor försvinner ut ur vårt liv och andra kommer in. Det är inget som ska oroa oss utan det är en naturlig process. De gamla vännerna befinner sig helt enkelt inte på samma nivå som oss längre. Har du än längtan efter att höja din nivå så var tacksam för att detta sker och ha tillit till att det snart kommer in människor som är på samma höga nivå som du har höjt dig till

Det är många gånger lättare att närma sig en frekvens vi vill nå upp till genom det skrivna ordet. Det krävs då inte samma mod eller tålamod och är inte heller lika utmanande. Vi kan då på ett helt annat sätt närma oss det hela. Det som spelar roll är vilken intention och känsla som ligger bakom boken och på vilken frekvens den vibrerar på. Du känner ofta själv om boken ger dig någonting, då kan den höja din frekvens.  Om du känner att boken inte tillför dig något så kan det vara så att du är på samma frekvens som boken eller till och med högre.

Påverka din framtid genom att höja din frekvens

Har vi väl ställt in vår frekvens på en för oss negativ nivå så kan vi ha svårt att förändra den, så även om den är positiv, det är därför det verkar som att vissa har ständiga motgångar och andra glider runt på ett glänsande bananskal. Vi kan självklart befinna oss på olika frekvensnivåer inom olika områden, men ibland kan en låg energi inom ett område påverka hela ens existens.

Det viktig att vi lär oss att stänga av i den mån vi kan och inte ta emot energier som vi inte vill ha i våra liv. Det effektivaste sättet att göra det på är att själv förändra sin frekvens. Det är därför viktigt att vara klar över vad mad man vill ha, och vad man måste säga nej till inifrån hjärtat. Så länge det inte är en 100 % sanning för oss ända inifrån så kan vi inte ändra vår frekvens. Det är för att det är genom vårt känsloläge vi responderar, så man behöver fråga sig vad man verkligen känner för att förstå på vilken frekvens man befinner sig och vad man attraherar.

Negativa vanemässiga känslor och tankar är det som håller tillbaka vår utveckling. Vi fastnar då på en vibrationsnivå som kommer att trigga oss att agera och reagera på samma sätt som vi alltid gjort. Att fortsätta på samma frekvens kräver ingenting av oss och det kan vara lätt att slå sig till ro och kanske i stället börja beklaga sig och agera martyr och tycka att livet är orättvist och att allt hemskt händer just oss. Det är de effektivaste sättet att fortsätta att attrahera just det som man säger sig inte vilja ha. Livet kommer med jobbiga utmaningar för oss alla men att det är så för jämnan och alltid för en person som aktivt arbetar på att höja sin energi och vibrationsnivå är inte sant. Du kan dock endast höja dig utifrån den nivån du befinner dig på, det går inte att hoppa över några trappsteg och för en del kan det kännas som en enorm ansträngning och utmaning att tvingas gå alla de stegen uppför som det krävs, och det kan mycket väl vara en sanning att det är tufft. Men utan eget arbete, ingen förändring.

Less is more – Höj din frekvens

Eftersom man höjer sin nivå genom att förändra sina känslor så är det dem man främst behöver arbeta med. Ibland är det ”less is more” som gäller. Börja med att förändra inifrån så kommer de yttre förändringarna av sig självt.

Ta dig tid att jobba med dessa inre processer:

 1. Se hur du förhåller dig till till ditt liv genom att betrakta, analysera och rannsaka dig själv gällande andra människor, det förflutna, nuet eller händelser i ditt liv. Välj att se din delaktighet i det som skett eller sker. Vad har du bidragit med i det förflutna eller nuet för att det ser ut som det gör? Vilket är ditt ansvar? Det spelar ingen roll vad som kom först, vem som gjort mest eller vem som började. Se endast till din del då det är det enda du kan påverka. Var ärlig mot dig själv.
 2. Vilka av dessa negativa känslor är du oftast i och varför?
  Egoism, rädsla, martyrskap, sårade känslor, negativa förväntningar, begränsningar, hat, feghet, lathet, fördomsfullhet, hämnd, desperation, pessimism, oförsonlighet, tankar som sitter fast i det förgångna
 3. På en skala på 1-10, hur mycket kärlek tar du emot?
 4. Om du inte tar emot en 10:a, vad är det som hindrar dig?
 5. Vad i ditt förflutna tillåter du att fortfarande påverkar ditt liv negativt?
 6. Vilka känslor sitter du mest fast i ?
 7. Bär du på någon ilska? Identifiera den och arbeta sen med att släppa den genom att acceptera och förlåta
 8. Martyrskap är något som stoppar upp vår energi. Vi stänger ned vår energi genom att lägga ansvaret utanför oss själva. Visst kan det vara så att det är i grunden någon annans fel. Men man måste komma till en punkt när det inte längre spelar någon roll för att själv komma vidare. Det är vi skyldiga oss själva. Så länge någon annan äger vårt problem så kan vi inte energimässigt bli fria från det. Släpp och gå vidare. Äg dina egna problem, låt andra äga sina, och lär dig veta skillnaden.
 9. Vilka känslor har du som du skulle vilja släppa?
 10. Vad faller du tillbaka i gång på gång?
 11. Jobba med förlåtelse, både när det gäller dig själv och andra.
 12. Jobba med att acceptera det jobbiga som händer, och släpp sen. Mycket som sker är utanför vår makt och det måste vi acceptera för vår egen skull.
 13. Släppa alla känslor som inte gynnar dig och din utveckling.
 14. Jobba med dina fördomar och förutfattade meningar.
 15. Kämpa inte emot. Vill du ha en förändring så bara omfamna alla dina komplexa och jobbiga känslor, älska dem för att de är du, och be sedan ända inifrån hjärtat att få befrias från dem. Gör detta så många gånger och ofta så att du till slut tror på det och känner att detta är till 100 % vad du vill uppnå. Då kommer du att bli fri och höja din frekvens.

Namaste Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

 1. Paula den

  Hej
  Tusen tack för detta intressanta reportage!
  Kram Paula

  • Vivi den

   Kram vivi

Lämna en tanke