Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

25 råd för att höja sin andliga utvecklingsnivå.

13

Råd för din mediala och andliga utveckling

Om man vill utvecklas medialt så är det viktigt att vara medveten om att även den andliga och personliga utvecklingen måste hänga med. Då först kan vi nå riktigt långt, de är alla tre tunga hörnstenar i vår utveckling. Så att jobba med sig själv är ett måste, och ju längre vi når i vår personliga utveckling, ju längre når vi även andligt och medialt. Så börja alltid med dig själv och var medveten om att din utveckling ofta speglas i hur du hanterar dina nära relationer, och andra människor runt dig.

Hur vi kan jobba med oss själva genom våra relationer till andra

När vi blir besvikna på andra människor så beror det på att vi ofta har för höga förväntningar, vi glömmer att människan inte är fullkomlig och vi förväntar oss att de ska befinna sig på samma nivå som vi själva, det är inte alltid möjligt.

Vi förväntar oss också att de ska ha samma engagemang och se ur samma perspektiv som vi i det som betyder något för oss, det är inte heller alltid möjligt.

Det bästa vi kan göra för oss själva är att se dem i ljuset av vilka de är och vart de befinner sig och acceptera dem som de är. Efter det så kan vi välja att stanna kvar eller gå vidare. Alla beslut vi tar längst vägen äger vi, och fattar vi fel beslut så får vi rannsaka oss själva i stället för att peka finger åt andra.

Lägg det ljus du lägger på andra på dig själv

I vårt liv är det vad vi gör, och hur vi hanterar det som sker som är det viktigaste. Alla andra är statister i vårt liv, showen är vår.

I slutändan så får vi alla lida för våra brister, vi får alla vår beskärda del av karmalagen. Det vi sår i vårt liv känslomässigt, tankemässigt och i vårt agerande kommer vi själva att få skörda. De andra får ta ansvar för sina konsekvenser. Lägg mer fokus på att själv tänka, känna och agera rätt för ditt och andras högsta bästa, än fokusera på vad andra gör för rätt eller fel. Lägg det ljus du riktar på andra på dig själv.

Här ger jag 25 råd som kan hjälpa dig att höja din andliga utvecklingsnivå.

Arbeta aktivt med dessa punkter i både praktik och tanke. Det bästa sättet att nå den nivån av utveckling man vill till är att praktisera. Man kan läsa miljoner böcker och gå omkring och tänka på det men det förändrar ingenting så länge man inte aktivt gör ett val.

Hur?

Rannsakan, meditation och  eftertanke. Reagera på när du tänker, känner eller agerar i strid med vad som är bäst för din utveckling. Så fort man börjar se, så börjar också förändringen.

Koppla bort autopiloten, ifrågasätt dina tankar, känslor och ageranden. Finns det en annan vinkel, eller ett annat perspektiv som visar på ett annat svar än det som du vanligtvis halkar in på?

Börja göra nya saker, gå nya vägar ,eller umgås med nya människor. Nytt skapar mer nytt och nya vägar och förhållningssätt. Stagnation är utvecklingens fiende numer ett.

Bestäm dig för att jobba på ett steg i taget, eller kanske på dina största utmaningar först? Vägen är din, lyssna inåt och uppåt och hitta din livsväg och dina svar.

 • Lär dig att se vad du har, och vilka möjligheter som finns, och fokusera inte på det du inte har, eller på det som kunde varit.
 • Lär dig att de största läromästarna i ditt liv kommer som utmaningar. De är din möjlighet till att höja din andliga och själsliga utvecklingsnivånivå.
 • Lär dig tålamod, för då ger du dig tid att finna det som är rätt för dig.
 • Lär dig tillit, för då vet du att du kommer att få det du behöver, även om du just nu inte vet vad det är.
 • Lär dig att ha ett öppet sinne, för då dömer du ingen ohörd.
 • Lär dig ödmjukhet, för då blir du en bättre medmänniska.
 • Lär dig att känna igen martyren inom dig, den är nämligen ditt största hinder för att manifestera lycka.
 • Lär dig att tro, för då har du alltid ett hopp.
 • Lär dig att förlåta dig själv för din ofullkomlighet, för då kommer du även kunna förlåta andra för deras.
 • Lär dig att se din egen delaktighet i det som sker, du är ingen bricka i ett spel, du är en av brickorna som gör spelet möjligt.
 • Lär dig att inte lägga någon värdering i det som sker, för vad som helst kan visa sig vara en dold gåva.
 • Lär dig att älska dig själv, för då är du aldrig ensam.
 • Lär dig att ingen står i skuld till dig, förutom du själv. Du är skyldig dig själv att ta vara på ditt liv på bästa sätt.
 • Lär dig att vi inte kan söka lyckan utan den manifesteras i våra liv när vi följer vår sanna natur och finner balans.
 • Lär dig att inte jaga det som inte kan jagas.
 • Lär dig att allt kommer i rätt ögonblick, så kommer det inte nu så är det helt enkelt inte rätt ögonblick.
 • Lär dig att ju mer du ger, ju mer får du tillbaka. Det kommer kanske inte tillbaks i den form du tror, så ha inga förväntningar, men var beredd på att ta emot.
 • Lär dig att när du inte får det resultatet i ditt liv som du önskar så måste du göra någon förändring.
 • Lär dig att tjäna, för då kommer du alltid att känna att du gör något gott.
 • Lär dig att meditera, för då kommer du alltid att komma i kontakt med din sanna natur.
 • Lär dig att alla dina tankar, känslor och ageranden är det som du manifesterar i ditt liv.
 • Lär dig att det finns alltid en högre mening i det som sker, även när det för oss ser meningslöst ut. Vi har inte alltid tillgång till det hela högre perspektivet.
 • Lär dig att man blir visare med åren och att det är en tillgång att skatta högt. För i och med det så ökar du även din andliga utveckling, den växer med tiden.
 • Lär dig att leva din sanning och stå för den, för den är du.
 • Lär dig att praktisera din andlighet/medialitet, inte bara drömma eller läsa den. Utveckling är möjlig för alla.

Namaste Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

13 kommentarer

 1. Lena Johansson den

  Insikten att man inte är älskbar rycker undan mattan för en. Får en helt och totalt att tappa fotfästet. Fast hjärnan säger att det där inte kan stämma så lyssnar inte förnuftet, särskilt om någon påpekar detta faktum om och om igen för dig. “Du är inte värd att älskas, Du är omöjlig att älskas” När man så tar sig bort från den som ryckt undan mattan, börjar en lång process att ta bort den här insikten. En process som vidrör tillit till dig själv men även till universum. Hur många nya insikten som än kommer till dig så är den där oälskbar-insikten så kraftig att den håller sin skugga över de nya insikterna. Ge mig styrka…………..

  • Vivi den

   Du har helt rätt, det är en enorm tröskel. Andras ord är inga sanningar och det ska du alltid försöka tänka på. De har en agenda med sina ord, annars hade de hållit tyst. Alla är älskbara men alla kan inte älska alla. Kram vivi

 2. ingalill elenius den

  Varför så många prövningar?

  • Vivi den

   Det är så livet ser ut för att vi ska utvecklas 🙂 kram vivi

 3. Monica Eriksson den

  tack… Precis dessa ord och dessa råd behöver jag just nu… Fantastiskt att känna att det är så det är! Jag är på väg!

  • Vivi den

   Härligt! Kram vivi

 4. Kestin Björkegren den

  Tack finaste Vivi !
  För alla goda råd som du alltid delar med dig!
  Det är så klokt & ibland känns det så självklart !
  Men så tacksam för du delar så mycket klokt & givande.
  Passar även på att önska dig en super mysig helg!
  Kram fina Vivi <3
  Kerstin

  • Vivi den

   Tack själv fina för att du läser. Kram vivi

 5. Lillemor Nilsson den

  Tack för dina kloka ord <3 Man inser att man har lite att jobba med 😉

 6. Jessica Stigsson den

  Tack Vivi! Härligt o läsa om sätten att utvecklas andligt. Jag har verkligen överrumplats av en väldigt stark healinggåva (jag som inte ens trodde på “sånt:) Bestämt att det är det jag vill jobba med men HUR viktigt tror du det är för en healer att meditera? Jag får till mig det hela tiden men har svårrtatt få ro o verkligen göra det..Tacksam för svar 🙂

  • Vivi den

   Meditationen är jätte viktig, det är så vi kommer i kontakt med vår inre visdom och de högre krafterna. Kram vivi

 7. Cissi den

  Tänkvärt! Det som träffade mig mest var punkten där det stod att om det inte blev som du trodde/hade tänkt så måste man göra en förändring i sitt liv. Ska tänka på det nästa gång! 🙂

  Och att meditera fungerar verkligen. Dock har jag svårt att se om det är fantasi eller verklighet alla gånger… Hur ska man kunna veta det liksom?

  • Vivi den

   Ibörjan är det svårt att veta. Skriv ner det som kommer så du kan gå tillbaka och se vad som kom, med tiden så kommer det att klarna, tålamod. kram vivi

Lämna en tanke