Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

30 sätt att använda den otroligt hälsosamma Kokosoljan.

0

Kokosoljan – en länge underskattad hälsoprodukt i västvärlden

Det ironiska är att fett inte behöver göra dig fet. MCT (Medium Chain Triglycerider) i kokosolja har visat sig öka energiförbrukningen och ämnesomsättning shutterstock_49051324med upp till 5 % under en tjugofyra timmars period.

Människor i hela världen upplever de stora fördelarna med kokosoljas hälsosamma verkan.

Kokosolja innehåller medellånga triglycerider (MCT), som är ett lätt bränsle för kroppen att bränna utan att det förvandlas till fett..

Kokosoljan är en MCT så är det lättare att absorbera och omvandlas till energi.

Kokosoljan omvandlar inte bara fettet till energi snabbare utan den ökar även din ämnesomsättning vilket främjar en hälsosam viktminskning. Eftersom kokosoljan ökar din ämnesomsättning så hjälper den din kropp att förbränna fett mer effektivt. Kokosnötsoljan kan upp till tredubbla din kaloriförbränning.

Kokosolja har omega 3 fettsyror. De flesta matoljor innehåller omega 6-fettsyror, något vi många gånger får alldeles för mycket i oss idag.

Många personer med kroniskt trötthetssyndrom eller fibromyalgi har funnit att kokos och kokosolja i deras kost kan vara till hjälp.

Kokosolja är en av de bästa hälsopreparat som du kan använda direkt på huden och håret. Det kan även lindra vid utslag. Det underlättar helande och vitaliserar huden, en del säger att den även får dem att se yngre och fräschare ut.

Det har också blivit känt att kokosoljan även hjälper till vid svamp infektioner i huden, och vid andra anti-bakteriella problem, både när den konsumeras och används direkt på huden.

Kokosolja har antioxidativa egenskaper som skyddar huden från fria radikaler.

Kokosnötsoljan hjälper våra kroppar att absorbera andra näringsämnen mer effektivt.

shutterstock_6330778630 sätt att använda den hälsosamma Kokosoljan.

 1. kokosolja i matlagningen – i stället för annan olja.
 2. kokosolja som ett substitut för smör. Ersätt den på smörgåsen, i pajskalet, i kryddstarka såser eller grytor.
 3. Näringsboost – Ha kokosolja i din smoothies.
 4. Choklad – Blanda lika delar kakaopulver och honung och ha i kokosolja för en naturlig chokladsås. Du kan även hälla i formar och ställa i kylen så får du godis.
 5. Aptitnedsättande – Ta en tsk kokosolja innan måltid för att öka mättnadskänslan.
 6. Kokosolja är en hälsosam närande fett för som ger dina binjurar och sköldkörtel riktig med näring för en mer balanserade hormonnivå. Kokosolja förbättrar trög sköldkörteln genom att stimulera produktionen av extra sköldkörtelhormon. De festa andra vanliga oljor har visats däremot visat sig hämma sköldkörteln funktionen.
 7. Ger mer energi och ökar ämnesomsättningen – MCT (medium triglycerider) kan hjälpa till att öka ämnesomsättningen och fettförbränningen.
 8. Jämn blodsockernivå
 9. Behandling av munsår – Läker munsår snabbare och ger även smärtlindring.
 10. Behandling av svamp – Laurinsyra i kokosolja hjälper till att döda svamp. .
 11. Kokosolja för bättre matsmältning 13. Läkning – Du kan använda kokosolja för att läka brännskador snabbare.
 12. Antiinflammatorisk
 13. Minskar Feber
 14. Möbler Polish – Ja du kan faktiskt använda kokosolja för att polera dina trämöbler.
 15. Läder Polish – Använd kokosolja med torr trasa för en helt naturlig skopolish.
 16. Blöjeksem – lugnande och effektiv på att lindra obehag.
 17. Massageolja.
 18. Kroppspeeling – Blanda lika delar socker och kokosolja, du kan även lägga till din favorit eteriska olja och använda som ett kroppspeeling i duschen.shutterstock_201696926
 19. Hudkräm – Du kan använda kokosolja på hela kroppen som en fuktighetskräm, det är bra för närande huden och förebygga acne. Många människor använder den för att förhindra rynkor som en ansiktsbehandling och fuktkräm.
 20. fotsvamp – Smörj in fötterna med kokosolja efter duschen. För en extra antisvampeffekt så blanda i några droppar tea tree olja.
 21. Hårinpackning – Smörj in hårtopparna kvällen innan du ska duscha 37.
 22. Läppbalsam – Smält 1 1/2 msk kokosolja med din favorit eteriska olja och 1 tsk bivax.
 23. mjäll – Prova en hårbottenbehandling med kokos och eteriska oljan rosmarin för att behandla mjäll, massera in och låt verka under natten.
 24. Aftershave – Lugnar inflammation i samband med rakning.
 25. Myggbett – Smörj in direkt.
 26. Makeup Remover
 27. Solbränna (bränd) – Ayurveda är ett gammal indisk medicin system, säger att kokosolja är en kylande olja och kan det ge lindring vid sveda.
 28. Akne – Både internt och externt så är kokosolja utmärkt för behandling av akne. Från insidan hjälper den att balansera hormoner. Externt kan du använda den för dess anti bakteriella effekt samt minska svullnad och rodnad.
 29. Nagelbandsolja – Smörj in dina torra nagelband.
Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke