Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

7 Örter, fröer och kryddor som är effektiva för viktminskning

0

Naturens apotek kan hjälpa oss på många sätt.

Idag är många människor överviktiga och vägen att gå för viktminskning är inte jojo bantning eller svältkost, utan att leva ett hälsosamt liv. Här ger vi några hälsosamma tips som du kan använda dig av för att bättra på din viktnedgång. Hälsosam kost och regelbunden motion är självklart de viktigaste stegen för att gå ner i vikt.

KanelKryddor

Kanel har visat sig aktivera insulinreceptorer och stimulerar viktiga enzymsystem som är involverade i kolhydratmetabolismen. Därför kan den reglera nivåerna av blodsocker och öka ämnesomsättningen vilket gör den till etn bra viktminskning stöd.

Tips 1:
Ta cirka en tesked kanel och strö över maten du äter som t.ex. gröt, te och kaffe, frukt eller keso.

Tips 2:
Gör gärna ett viktminskningste varje morgon 30min innan frukost. Blanda 1tsk kanel och 1tsk honung i en halv kopp varmt vatte
n.

Svartpeppar

Piperinet i svartpeppar har i flera år varit känt för att hjälpa till med matsmältningen. Ny forskning visar att den också hjälper bränna fett.

Tips:
Svartpeppar kan du i stort sett krydda all din mat med.

shutterstock_125616089Grönt te

Grönt te innehåller flera värdefulla ämnen och antioxidanter. Forskning har visat på ökad och fettbrännande egenskaper av grönt te. Vilket gör den till en bra viktminsknings stöd.

Tips:
Låt inte det inte koka i över 100 grader för då blir blir det beskt.

Gurkmeja

Indianerna har alltid använt gurkmeja i matlagning och för religiösa ritualer. Forskare har nu upptäckt att det också kan bidra till fettupptagning och minska risken för att utveckla diabetes.

Tips:
Te med Gurkmeja, Cayenne peppar och Ingefära
1 dl osötad mandelmjölk , ½ tsk ingefära, ½ tsk Gurkmeja, 1/8 tsked Muskotnöt, 1 nypa Cayenne Peppar, (Rå honung efter smak)..

Linfrö

När Linfrön kommer i kontakt med vatten så sväller det och kan skapa en mättnadskänsla vid intag. Man bör dock max äta 1-2msk dag. Linfrö är också en rik källa på omega-3 fettsyror som som är bra för hjärtat. Gravida kvinnor bör undvika användning av linfrö eftersom det har östrogenliknande egenskaper och kan orsaka icke önskvärda hormonella svängningar.

Tips:
Då linfrön är smaklösa så kan du ha i malda linfrön i t.ex. soppor, havre, frukostflingor, juice, filmjölk, smör eller mjölk.

Ingefära

Ingefäran är känd för sin fantastiska matsmältnings egenskaper. Den höjer också förbränningen vilket gör att den användbar för dem som vill gå ner i vikt. Forskning har visat att det också har en mättande egenskap som innebär att du kan få en tendens att äta mindre vilket också förstås bidrar till viktminskning. Ingefära har blodförtunnande egenskaper och det är klokt att rådgöra med sin läkare om du tar på blodförtunnande mediciner.

Tips:
Mal ingefäran och tillsätt en halv tesked till en kopp varmt vatten och låt svalna innan du dricker. Du kan också blanda en matsked vardera av kanel och ingefära med vatten, koka i en minut eller två och låt svalna innan du dricker.

Kummin

Många forskare idag att kummin kan hjälpa till att öka förbränningen.

Tips: Använd när du bakar bröd, men du kan också med fördel tillsätta lite kummin i grytor och soppor.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke