Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Arthur Conan Doyle övergav sin kristna tro för det andliga

0

Arthur Conan Doyle och hans andliga liv

Arthur Conan Doyle var en berömd författare och läkare från Skottland. Allra mest känd är han för att ha skapat den ikoniska karaktären och detektiven Sherlock Holmes. Men vad långt ifrån alla känner till om honom är att han även var väldigt intresserad av det andliga och det paranormala. Faktum är att hans andliga liv hade en stor inverkan på hans personliga tro och de senare verken som han skrev.

Arthur Conan Doyle övergav sin kristna tro för det andliga

Arthur Conan Doyle växte upp i en romersk-katolsk familj men övergav senare sin tro. Han uppgav själv att han hade svårt att förena tron med vetenskap och logik. Under 1880-talet började han så istället intressera sig för det andliga. Han började då närvara vid seanser och fascinerades av tanken på att kunna kommunicera med de döda. Han hävdade även att han hade haft flertalet upplevelser som han menade var bevis för att det finns ett liv efter detta. Till exempel sa han sig ha tagit emot meddelanden från nära och kära som var avlidna.

När det kommer till Arthur Conan Doyle och hans andliga liv blev denna sida av livet mer framträdande efter ett par dödsfall i familjen. Hans son, Kingsley, och hans bror, Innes, dog i samband med första världskriget. Dessa dödsfall påverkade honom väldigt mycket och han började därför söka sig allt mer till det andliga. Det var då som han började närvara vid seanser och utforska andevärlden allt mer.

Han berättar om sin tro i boken “Den nya uppenbarelsen”

1917 publicerade Arthur Conan Doyle sin bok “Den nya uppenbarelsen”. I boken diskuterar han sin tro på det andliga och livet efter detta. Han hävdar att de traditionella religiösa trosuppfattningarna har blivit föråldrade och att det andliga erbjuder en ny och mer tillgänglig form av andlighet som bättre passar den moderna tidsåldern. Boken omgärdades såklart av kontroverser och kritiserades av vissa religiösa ledarfigurer utifrån att den förkastar den traditionella kristna tron.

Arthur Conan Doyle och hans andliga liv hamnade senare i fokus på nytt i samband med flera fall med händelser kopplade till spiritualismen som fick stor uppmärksamhet. Ett exempel på ett sådant fall är det med de fem fotografier som tydligt visade på förekomsten av feer i Cottingley. Dessa visade sig dock senare vara en bluff. Men trots att bluffen avslöjades fortsatte Arthur att vara övertygad om fotografiernas äkthet och tog dem i försvar ända fram till sin död.

Intresset för det andliga hade ett stort inflytande över hans verk

En annan del av Arthur Conan Doyles andliga liv kretsade kring intresset för det parapsykiska, såsom fjärrskådande och telepati. Han hävdade att bägge dessa förmågor var verklige och att dessa kunde användas för praktiska syften, såsom brottsbekämpning.

Hans intresse för spiritualism och det paranormala hade för övrigt ett stort inflytande över hans senare verk. Flera av hans senare berättelser utforskade nämligen de teman och idéer som spiritualismen kantades av. Dessutom skapade han även vissa karaktärer som trodde på spiritualism och det parapsykiska.

 

Men även om hans intresse för det andliga ibland har varit kontroversiellt har detta intresse absolut inte bara varit av ondo. Det har nämligen även bidragit till att göra honom till en pionjär inom det paranormala.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke