Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Astrologi – Månens betydelse

0

Månens betydelse – den påverkar oss här på jorden

Astrologin är en tusentals år gammal lära som härstammar från antika civilisationer. Den har alltid haft en fascinerande koppling till månen, jordens enda naturliga satellit. När det kommer till månens betydelse har den inte bara haft en viktig roll inom astrologin utan även inom kulturen och andligheten över hela världen. Den symboliserar det inre, känslomässiga jaget och påverkar djupt hur personer uttrycker sina känslor och reagerar på omvärlden.

Månens gåtfulla och föränderliga natur fortsätter att fascinera och vara en källa till spekulation inom astrologin. Dess inflytande är lika påtagligt idag som det var för tusentals år sedan. Här djupdyker vi i månens betydelse för oss människor på jorden!

Månens betydelse och symbolik

Månen har en betydande inverkan på många aspekter av människors liv. Till exempel påverkar den jordens tidvatten genom sin gravitation. Inom astrologin förknippas den med det feminina, det mottagliga och det föränderliga. Den representerar våra djupaste personliga behov, våra grundläggande vanor och vårt undermedvetna. Dess position i en persons horoskop avslöjar mycket om personens känslomässiga natur, instinktiva reaktioner och omedvetna benägenheter.

Månen rör sig snabbt genom zodiaken, vilket innebär att den passerar alla tolv stjärntecknen varje månad. Detta snabba skifte speglar månens natur som ständigt föränderlig och flyktig. Det påverkar i sin tur oss på jorden genom att dessa skiften orsakar skiftande känslomässiga tillstånd och humörsvängningar hos oss människor.

Den påverkar relationer och sociala interaktioner

Varje stjärntecken som månen befinner sig i har unika egenskaper och energier. Till exempel kan personer känna sig mer energifyllda och impulsiva när månen är i väduren. När den istället är i kräftan kan detta framkalla en känsla av sentimentalitet och ett behov av trygghet.

När vi talar om månens betydelse bör vi även belysa hur den påverkar relationer och sociala interaktioner. Dess läge kan nämligen påverka hur en person uppfattar och uttrycker kärlek och omsorg. Det påverkar även personers sätt att söka emotionell trygghet. Till exempel kan månen kopplas ihop med en persons starka intuition och djupa förståelse för andra människors känslor.

Månens faser har olika astrologiska betydelser

Även månfaserna, i synnerhet nymånen och fullmånen, har stor betydelse inom astrologin. Nymånen anses vara en tid för en ny början som lämpar sig för att sätta intentioner. Fullmånen är istället ofta en tid för frigörelse och avslut. Dessa cykler påverkar inte bara personers känsloliv utan anses även ha en inverkan på större händelser och energier i världen.

De olika faserna – nymåne, första kvarteret, fullmåne och sista kvarteret – har alla olika astrologiska betydelser. Varje fas representerar en viss del av en cykel, från början till full manifestation, avslut och frigörelse. Dessa faser erbjuder olika möjligheter och utmaningar samt påverkar oss på olika sätt.

Avslutande tankar

Månens betydelse i astrologin är djup och mångfacetterad. Den påverkar våra känslor, våra relationer och även vår andliga utveckling. Genom att förstå månens rörelser och dess inflytande på våra liv kan vi få insikter i våra egna beteendemönster och känslomässiga behov. I förlängningen kan detta leda till en större förståelse för oss själva och vår plats i världen.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke