Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ayurveda Pitta

0

Pitta är den dosha som styr över matsmältning, energiproduktion och metabolism. Dess främsta syfte är att förändra. Om Pitta är din dominerande dosha har du en eldig karaktär som tar sig uttryck på såväl kropp som sinne.

Pittas egenskaper är följande:

  • Lätt
  • Het
  • Intensiv
  • Penetrerande
  • Skarp
  • Sur

Du som har en dominant Pitta kan känna igen dig i påståenden som att du har en eldig personlighet. Pitta utgörs av en kombination av elementen eld och vatten, vilket gör dig till en passionerad, beslutsam och överraskande varelse. Om du är i obalans kan du istället bli hotfull och lättretlig.

Nedan får du tips på hur du kan balansera Pitta, men först går vi igenom Pittas fysiska och känslomässiga egenskaper.

Pittas fysiska egenskaper

Personer med dominant Pitta är vanligtvis normallånga och normalviktiga. De kan ibland vara rödhåriga, men även skallighet och tunnhårighet är vanliga egenskaper hos denna kategori individer. De har ett väl fungerande matsmältningssystem, vilket ofta får dem att tro att de kan äta vad som helst. De har även en högre kroppstemperatur än genomsnittet. De sover vidare ordentligt under kortare perioder och har en stark sexlust.

Om Pitta är din dominanta dosha, har du utmärkt matsmältning, överskottsenergi och en stor aptit. När du är i obalans kan du drabbas av hudutslag, magsår, halsbränna, matsmältningsbesvär och en överdrivet hög kroppstemperatur.

Pittas känslomässiga egenskaper

Du som har en dominant Pitta har ett stort intellekt och en god förmåga att koncentrera dig på saker och ting. När du är i balans fattar du bra beslut samt är duktig på att lära ut och tala offentligt.

Du är skarp och gärna frispråkig. När Pitta hamnar i obalans kan du istället få kort stubin och debattlysten. När du är stressad frågar du gärna personer i omgivning vad dehar gjort fel.

Så kan du balansera Pitta

Pitta är skarp, het, sur och penetrerande. För att balansera denna dosha bör du göra val som är söta, stabiliserande och svalkande.

Du kan balansera Pitta genom vila och aktivitet. Du bör ge dig själv lite fritid varje dag, där du är noga med att inte sätta en onödig tidspress på dig själv. Det kan även vara en god idé att inte hoppa över måltider och att inte vänta med att äta tills du är vrålhungrig. När du äter bör du välja livsmedel som är bittra och söta, såsom meloner, söta frukter och gurka.

Det är också viktigt att du på regelbunden basis spenderar tid i naturen. Ta gärna skogspromenader bland naturliga vattendrag. Se även till att omge dig av växter och blommor i såväl hemmet som på jobbet. Vid tillfälle bör du ta tillfället i akt att promenera i månljuset.

Massera dagligen kroppen med svalkande oljor såsom olivolja eller kokosnötsolja. Du bär även välja kallare färger när det kommer till kläder och inredning. Olika toner av silver, blått och grönt är bra färgval för dig. Även de dofter som du omger dig av bör vara söta och kalla. Några exempel på sådana är lavendel, mint, sandelträ och kamomill.

Slutligen bör du också se till att skratta mycket, varje dag.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke