Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Balansera dina chakran med eteriska oljor

0

På vår kropp finns energicenter som kallas för chakran. Ordet chakra är sanskrit och betyder hjul eller skiva. Våra chakran är portar i vår aura där livsenergin flödar och verkar. Vi både ger och tar emot energi från universum, andra människor och djur, växter och saker i vår omgivning.
Chakrana representerar och ger uttryck för både kropp och själ.
Varje chakra representerar både fysiska, mentala och själsliga aspekter och hur dessa kommer till uttryck beror på aktiviteten i respektive chakra. De kan vara överaktiva eller underaktiva och man strävar efter att försöka ha så bra balans i sina chakran som möjligt för att må bra och fungera optimalt. Chakrana hänger ihop och påverkar varandra, så en obalans i ett chakra kan skapa obalans i ett annat.

Vi har 7 chakran längs ryggraden.

Det finns många chakran på kroppen, men de allra vanligaste och största som man oftast talar om är de 7 chakran som finns längs ryggraden med start vid svanskotans spets och slut uppe på hjässan. Livskraften, kundalinikraften strömmar längs vår ryggrad och passerar varje chakra.
Alla chakra har en färg och en ton.
Det finns många olika sätt att balansera sina chakran på. Varje chakra har en speciell färg kopplad till sin vibration, och att bära den färgen, äta mat i den färgen, omge sig med färgen hjälper chakrat att vibrera i rätt frekvens. Det finns också toner kopplade på samma sätt till chakran. Det finns speciell musik som är skapad för chakrabalansering. Googla eller sök på Spotify så hittar du!

Du kan balansera chakran med kristaller

Kristaller är ett mycket användbart sätt att tillföra energi som skapar balans i din aura och din chakra. Det finns speciella set med stenar för chakrabalansering att köpa, men du kan också välja stenar efter din intuition. Den sten du dras till är den sten du behöver. Lita på visdomen från ditt högre jag. Du kommer direkt att märka att det är en speciell liten sten som ligger och ropar på dig bland de andra.
Andra sätt att balansera sina chakran är med hjälp av healing, pendel, yoga, affirmationer och visualiseringar, olika fysiska aktiviteter, meditation eller eteriska oljor. Jag tänkte här ge exempel på eteriska oljor som passar för att skapa balans i de olika chakrana och de områden som de berör.

Om eteriska oljor

Eteriska oljor är en naturlig del från växter som man utvinner och använder i koncentrerad form. Det är viktigt att komma ihåg och ha respekt för att det är ett starkt koncentrat med mycket hög vibration, en droppe kan motsvara flera kilo växt! Så håll låg dos även om det ser lite ut med ”bara” en droppe. Eteriska oljor skall inte användas rent på huden p.g.a. sin starka koncentration, utan bör blandas ut i en vegetabilisk olja som fungerar som bärarolja. Till exempel olivolja, mandelolja, cocosolja eller tistelolja.

Verkar både via hud och inandning

Oljorna tas upp antingen via huden om vi smörjer in oss men också via vår inandning. När vi doftar på en eterisk olja så följer molekyler från oljan med i vår inandning ner i lungorna och blodet och in i doftcentra i hjärnan och transporteras ut i kroppen och påverkar vårt nervsystem och våra organ på olika sätt beroende vilken olja du har valt.
Använd som doft eller direkt på chakrat
Du kan välja att använda oljorna enbart som en doft, ta en droppe av oljan eller oljorna du valt och ha i en aromalampa eller på en pappersnäsduk som du bär på dig så påverkas du av doften och dess vibration. Eller så blandar du ut den eteriska oljan i vegetabilisk olja, du kan ta en matsked vegetabilisk olja i ett snaps- eller espressoglas och hälla i en droppe eller två av valda oljor och sedan smörja direkt på det chakra du vill skall påverkas, eller bara ha som parfym.

Rotchakrat

Namn: Muladhara
Färg: röd
Placering: vid svanskotans slut (brukar också anges vid perineum)
Nyckelord: trygghet

Rotchakrat är det chakrat som står för vår kontakt med jorden, gör att vi är grundade och har fötterna på jorden. Det handlar om vår fysiska kropp, överlevnad, livsvilja och materiella trygghet. Ett rotchakra i balans ger oss mod att hitta vår livsuppgift och följa den vägen utan rädsla.

Om rotchakrat är obalanserat har man fysiska problem i området kring rotchakrat, dvs. ländrygg, könsorgan, man drabbas av mensvärk, ischias, problem med höfter, bäcken. Man kan ha svårt att acceptera sin kropp och sexualitet.

Ett överaktivt rotchakra kan yttra sig med egenskaper som girighet, våldsamhet och dominans och mästrande medan en underaktivitet kan visa sig som blyghet, vilsenhet, svaghet, rädsla, underlägsenhet och otrygghet.

Du kan stärka upp ditt rotchakra genom att göra jordande aktiviteter. Använd din kropp, gör fysiska aktiviteter. Dansa! Gå ut i naturen och promenera, påta i jorden, fixa i trädgården eller blomlådor på balkongen. Gå barfota, helst på marken. Klä dig i rött och ät mat som är röd.

Exempel på oljor som stärker och balanserar rotchakrat:
• Vetivert
• Patchouli
• Myrra
• Ros
• Jasmin
• Slånlav
• Fjällkvanne – (angelicarot)

Navelchakrat

Namn: Svadisthana
Färg: Orange
Placering: några fingerbredder nedanför naveln
Nyckelord: njutning

Navelchakrat, eller sakralchakrat som det också kallas är placerat vid ett område som är kroppens stora energicenter. Här tar livet sin allra första början när manliga och kvinnliga essenser möts och nytt liv skapas. Både inom kinesisk, japansk och indisk tradition är detta ett viktigt område där vi lagrar livsenergi.

Navelchakrat står för glädje, passion och skapande! Här tillåter vi oss att njuta av allt det goda i livet utan osunda hämningar kopplade till skuld och skam, vi älskar oss själva såväl som vår nästa och unnar oss att sinnligt njuta av både mat, skönhet, kultur och närhet. Här är centrum för vår kreativitet

Fysiskt är navelchakrat är kopplat till livmoder och äggstockar, njurar och binjurar, endokrina körtlar, huden och lymfsystemet.

Ett obalanserat navelchakra kan ge upphov till olika form av självdestruktiva beteenden som missbruk av alkohol och droger, ätstörningar och depressioner. Fysiskt så yttrar sig obalansen ofta som smärta och problem i områden kring chakrat, värk i nedre delen av ryggen, problem med urinvägar och livmoder och menstruation. Sexuella störningar i form av impotens och frigiditet.

Om navelchakrat är överaktivt blir vi krävande och har ett stort behov av makt och kontroll. Motsatsen, underaktivitet gör oss rädda, passiva, överlåter beslut och kontroll till andra och vågar inte fatta beslut och ta ansvar själva.

För att balansera och stärka sitt navelchakra skall du göra saker som du njuter och mår bra av, samtidigt som du är lyhörd för dig själv och din kropps behov. Din kropp är ett heligt tempel och du skall behandla det på allra bästa sätt. Njut av en sinnlig, avslappnande massage eller SPA-behandling, unna dig kärleksfull beröring i alla former du vill ha, allt från att tvätta håret hos frisören till att njuta av närhet och sex utan skam, kela med ett husdjur, ta ett lyxigt bad med eteriska oljor eller en dusch med en härlig kroppsskrubb, ät god, vällagad mat som du njuter av, var närvarande och smaka på maten, ät långsamt och njutningsfullt, känn hur kroppen känns när du äter, hur den svarar på det du stoppar i dig. I alla sammanhang som du känner att kroppen inte är nöjd så sätter du gränser och säger nej, eller ändrar på situationen till något din kropp vill ha. Because you’re worth it!

Exempel på eteriska oljor som stärker ditt navelchakra:

• Sandelträ
• Cederträ
• Patchouli
• Apelsin
• Ylang ylang
• Ros
• Muskatellsalvia
• Kardemumma

Solar plexus

Namn: Manipura
Färg: gul
Placering: solar plexus, på magen nedanför bröstbenet.
Nyckelord: vilja

Mitt i magen sitter magchakrat som symboliserar vårt jag! Här hämtar vi kraften till vårt självförtroende och vår integritet. Solar plexuschakrat hjälper vårt ego att verka på ett positivt sätt, vara en drivkraft att göra det vi vill göra, och att vi värderar oss själva tillräckligt mycket för att sätta gränser och säga nej, uttrycka våra behov och önskningar och kunna skilja på vad som är andras förväntningar och våra egna.

Solar plexuschakrat i balans hjälper vår sociala förmåga, att förstå och kommunicera, att respektera och bli respekterade. Det hjälper oss också att agera rationellt utifrån förnuft och tanke och inte dras iväg och fatta beslut enbart baserat på känsla, men ändå lyssna till dem båda – det som kallas magkänsla!

Fysiskt påverkar magchakrat magen och inre organ som tarmar, lever och gallblåsan, bukspottskörtel, mjälte och det påverkar också vårt nervsystem. Begreppet ”is i magen” ger en fingervisning om vad det handlar om.

Ett överaktivt magchakra gör att vi blir dömande och kritiska, samtidigt som vi inte själva kan ta kritik. Man rackar gärna ner på och snackar skit om andra i stort och smått för att hävda sig själv, man har svårt att förstå och kontrollera sina känslor, medan ett underaktivt magchakra bidrar till att man är överdrivet känslig för vad omgivningen tycker och tänker, är osäker och har svårt att bestämma sig, man är alltid mån om att vara andra till lags och vara omtyckt och har lätt för att bli utnyttjad.

Bra sätt att stärka ditt magchakra är att vara ute i solen och fylla på med dess energi, känn hur solen strålar rakt ner i din solar plexus och fyller dig med kraft och livsglädje.
Lyssna till dina känslor i olika situationer utan att trycka undan dom, konstatera och acceptera. Ge akt på dina tankar och känslor om du känner att du är snar att döma eller kritisera, eller kör över dig själv för att vara andra till lags. Känn hur känslan känns i kroppen.

Om du har lätt för att blir stressad eller trycka undan känslor är andningsövningar ett bra sätt att få lugn och balans och kontakt med det man gömt undan i magen. Långa, djupa andetag, ända ner i magen, känn och lyssna på kroppen.

Klä dig i gult i både kläder och accessoarer, ät mat som är gul.

Eteriska oljor som är till hjälp för magchakrat är:

• Citron
• Svartpeppar
• Ingefära
• Geranium
• Enbär
• Rosmarin
• Bergamott
• Mandarin
• Petit grain
• Citrongräs
• Tall

Hjärtchakrat

Namn: Anahata
Färg: grön (eller rosa)
Placering: mitt i bröstet
Nyckelord: kärlek och helande

I bröstet sitter vårt center för den fullkomliga, villkorslösa kärleken. Här sitter roten till allt helande, vare sig det är ett leende, en kram, eller ett medvetet helande energiarbete. Här har vi vår förmåga att utan krav eller förbehåll både kunna ge likväl som ta emot kärlek, att älska oss själv och andra, att känna empati för andra och acceptans för allas olikheter utan att förminska vare sig min eller någon annans rätt till en kärleksfull plats på jorden.

Chakrat är kopplat till det område det sitter, dvs. bröstet. Här har vi hjärtat, bröstet, lungorna och därmed vår andning.

Om man har obalans i hjärtchakrat i form av överaktivitet kan det ge upphov till egenskaper som svartsjuka, svårighet att förlåta, ett osunt omhändertagande som är kopplat martyrskap och olika former av kontroll- och ägandebehov. Underaktivt har man svårt att acceptera och ta emot kärlek, man känner sig mindervärdig och inte värd att älskas, man har ett stort bekräftelsebehov och är rädd för att bli övergiven och rädd för all form av ensamhet. Depression och mindervärdeskomplex är också vanliga symptom på en obalans i hjärtchakrat.

För att stärka och balansera ditt hjärtchakra bör du medvetandegöra dina tankar, om dig själv och andra. Sträva efter att i stort och smått få dina tankar, ord och handlingar kärleksfulla. Döm inte vare sig dig själv eller andra. Programmera om dina synapser i hjärnan till nya, kärleksfulla tankebanor. Dyker en tanke upp, fråga dig själv: är den kärleksfull? Om inte, varför, och hur kan jag ändra den så att den blir kärleksfull och till det allra bästa för alla?

Andra aktiviteter är att ta emot healing, yoga, qi gong eller allra enklast men inte desto mindre effektivt: vara ute i naturen! Gå ut i naturen och låt växternas helande omsluta dig, andas in syret de producerar och känn hur livskraften sprids i din kropp med hjärtat som bas, andas in doften, smaka på ett granskott, lägg dig i mossan eller på gräset och bara var, här och nu.

Använd färgen grönt i både mat och kläder. Att grönt är en helande färg är anledningen till att man traditionellt använt den färgen både till sjukhuskläder och väggarna i rummen på sjukhus.

Eteriska oljor som passar för att balansera hjärtchakrat är:
• Ros
• Lavendel
• Lindblom
• Citronmeliss
• Bergamott
• Neroli
• Cypress
• Mandarin
• Eucalyptus staigeriana

Halschakrat

Namn: Visuddha
Färg: blå
Placering: halsen, ovanför halsgropen
Nyckelord: sanning

I halsgropen hittar vi chakrat som hjälper oss att våga tala om vad vi egentligen tycker på ett bra sätt, att stå för våra åsikter, vår sanning utan att trycka ner någon annan utan även respektera andras åsikter och sanning. Här har vi vår förmåga att uttrycka oss på ett sätt som gör att andra förstår oss, vår vältalighet. Andra områden som halschakrat styr över är kreativitet och struktur, vår förmåga att planera. Även tilliten, både till oss själva och vår duglighet, och att kunna lita på andra hör till halschakrat.
I vår fysiska kropp hänger halschakrat ihop med halsen, sköldkörteln, käkarna, munnen, och området kring nacke och axlar. Återkommande halsinfektioner och halsbesvär, problem med talet är tecken på att halschakrat behöver balanseras och stärkas, liksom problem med sköldkörteln, som också styr hormoner som kan ge en påverkan på PMS, klimakteriebesvär och liknande hormonella problem.

Om halschakrat är obalanserat och överaktiverat kan det resultera i att man är överdrivet pladdrig utan att ha en röd tråd eller något vettigt att säga, eller så är man träig och håller nitiskt och onyanserat fast vid en åsikt som man ofta försvarar med kritik mot andra istället för saklighet om den blir ifrågasatt. Ett underaktivt halschakra gör att man har svårt att säga och stå för vad man tycker, man är blyg och har svårt att tala inför folk, och svårt att göra sig förstådd och hitta ord så att man kan uttrycka sig på ett bekvämt och bra sätt.

Behöver du balansera ditt halschakra skall du använda din röst allt vad du kan, sjung för full hals! I bilen, i duschen, i skogen! Våga låta din röst ta plats. Har man varit en duktig flicka eller pojke och svalt mycket ilska kan det vara bra att konkretisera den och ge den fysisk form genom att skrika ut den på en plats som funkar. Återigen är bilen en bra plats om man inte vill skrämma slag på sin omgivning. Att läsa böcker, skriva, skapa och vara kreativ stärker ditt halschakra. Diskussioner där du får ta plats, säga din mening och uttrycka dig utan att bli kritiserad är också bra, har du svårt med detta kan du börja med att uttrycka dina åsikter i skrift. Skriv dagbok eller brev till dig själv och andra.
Balansera och stärk ditt halschakra genom att bära blå kläder, en blå halsduk, ett blått halsband, gärna med blå kristaller som stärker halschakrat som sodalit eller lapis lazuli.

Eteriska oljor som kan hjälpa dig med ditt halschakra:

• Kamomill blå (german)
• Kamomill roman
• Eucalyptus
• Pepparmint
• Niaouli
• Enbär
• Timjan
• Rosmarin
• Salvia
• Basilika
(inte helt oanat är alla dessa oljor även verkningsfulla mot alla sorters halsbesvär, halsinfektioner, hosta osv.)

Tredje ögat

Namn: Anja
Färg: indigo
Placering: mitt i pannan, strax ovanför ögonbrynen
Nyckelord: Insikt – jag ser

Tredje ögat, eller pannchakrat kallas också för visdomens chakra. Via vår intuition får vi förmågan att se, höra och känna det som inte syns, hörs och känns – men ändå finns. Kontakten med vårt högre jag hjälper oss att vara klarseende och betrakta tillvaron i ett större perspektiv.

Chakrat påverkar fysiskt området kring ögon, näsa och öron och tallkottkörteln.

Obalanser i tredje ögat gör att vi har svårt att förstå samband i ett större perspektiv, man kan ha svårt att lära sig och förstå saker, svårt att föreställa sig något utanför det man är van vid. Man har en förmåga att intellektualisera saker i överkant och flyr gärna in i en värld uppbyggd av matematiska strukturer. Man har ofta svårt att läsa av andra människor och deras känslor eller uppfatta stämningar i olika situationer. Man kan ha svårt med empati eftersom man inte lyssnar på vare sig sina egna eller andras känslor. Andliga förmågor och intuition viftas bort som rent nonsens och man håller sig tryggt till det intellektuella och vetenskapliga och fjärmar sig från det som man uppfattar som annorlunda och skrämmande. Eftersom man saknar kontakt med sitt högre jag och den vägledning man får därifrån kan man känna sig förvirrad och försvinna in i sin egen lilla värld.

För att stärka ditt tredje öga är all form av meditation bra. Gör olika övningar för att träna upp din intuition på ett lekfullt sätt. Våga följa din magkänsla och se vad som händer. Allt som har att göra med en livlig fantasi och dagdrömmer i är fullt tillåtet och till och med att rekommendera eftersom det ofta är i fantasin vårt högre jag och våra guider kommunicerar med oss. Gå ut på kvällen och titta på stjärnorna, åk till havet och meditera, gå upp på ett högt berg, tillåt dig att känna att du är en del av något större!

Bra oljor att använda för att stärka ditt tredje öga är:

• Muskatellsalvia (heter Clary Sage på engelska, vilket betyder klarsyn, att se klart!)
• Rosmarin
• Petit grain
• Immortelle
• Nard
• Frankincense (olibanum)

Kronchakrat

Namn: Sahasrara
Färg: violett
Placering: uppe på huvudet, vid fontanellen
Nyckelord: andlighet

På toppen av vår hjässa ligger porten till universum, kosmos, det gudomliga, det högre medvetandet där vi alla kommer ifrån och som vi ger som många olika namn.
Här är kopplingen till de högre frekvenserna och energiplanen än det som vi befinner oss i här på jorden, och via vårt kronchakra kan vi ta emot budskap från änglar, guider och högre energier som hjälper oss att finna vår mening och livsplan och hjälpa till att på olika sätt höja frekvensen för både oss själv och andra här på jordeplanet.

Kronchakrat är fysiskt kopplat till hjärnan och nervsystemet.
Med ett balanserat kronchakra känner vi att det finns en större mening med vårt liv här på jorden och att vi alla är en del av något större. Vi föds och dör, går tillbaka till källan och gör upp en ny plan för nästa liv där vi skall öka på våra kunskaper, insikter och lärdomar för att utveckla vår själ och höja vår frekvens i ett dynamiskt kretslopp. Vi är alla en del av samma källa, av ett ständigt expanderande universum där vi ständigt är medskapare. När kronchakrat är i balans så har vi lättare att känna kärlek och tillit även när livet är svårt att hantera eller förstå.

När det är obalans i kronchakrat kan det innebära att man flummar iväg och utan att ifrågasätta och köper allt som har med andlighet och new age att göra. Man gör allt för att uppfylla ett andligt bekräftelsebehov och delar mer än gärna med sig av gratis readings och behandlingar, man healar allt och alla av hjärtans lust och löper stor risk att bli utnyttjad och tömd på energi. Man ger också lätt bort sin kraft genom att söka sig till andliga ledare eller skaffar sig gurus och tillskriver dem all sanning och vänder sig ifrån den vanliga, fysiska världen med det den faktiskt innehåller.
Den här typen av andligt bekräftelsesökande kan också bidra till att man utstrålar en gränslöshet som gör att man drar till sig vilsna själar från andra sidan som kan vara stora energitjuvar och strunta helt i dina egna behov och känslor, vilket kan leda till att du mår riktigt dåligt. Har du mycket påhälsning av den typen bör du kontakta en kunnig och stabil person som kan hjälpa dig stänga ner och kommunicera på dina egna villkor. I den situationen bör du fokusera mycket på ditt rotchakra – din fysiska kropp och din jordning och ditt magchakra, solar plexus där du sätter gränser och vet ditt värde. Eterisk olja av salvia, vetivert, tall och svartpeppar och är ett vinnande team i den situationen.
Ett underaktiverat kronchakra gör att man ofta är helt fokuserad på att meningen med livet är att tjäna pengar för att kunna uppfylla tillvaron med en aldrig sinande ström av materiella ting. Tron på andlighet, att det finns något mer skapar stora rädslor vilket gör att man stänger av och avfärdar allt som inte är konkret och bevisbart som fantasier och orealistiskt flum. Man är ofta rädd för döden och känner sig ensam och vilsen i sin själ, och trots att man är omgiven av många vänner och dyra saker så känner man att det är något som fattas.

För att balansera ditt kronchakra är all form av andlig utveckling bra, under förutsättning att du ändå har fötterna på jorden och vet att du också lever i den fysiska verkligheten. Kopplingen mellan himmel och jord. Gå på utbildningar, cirklar för medial utveckling, gå på föreläsningar, workshops, läs böcker och läs om andlighet på nätet. Men – ifrågasätt allt, smaka på det och känn om det stämmer som din egen sanning, du behöver inte köpa allt, plocka russinen i kakan och ha tillit till att du är en lika andlig varelse med lika stort tolkningsföreträde för din verklighet som alla andra. Våga tro på att livet är magiskt, det är en förutsättning för att det skall vara det, men våga samtidigt ifrågasätta det som sägs. Var alltid din egen guru.
Öppna upp din kontakt med högre energier genom att köpa orakelkort. Be om råd och vägledning från dina vägledare och håll sinnena öppna för vad som kommer. Ha tillit. Be om budskap i dina drömmar, skriv ner eller spela in direkt när du vaknar.
Umgås med djur, som fortfarande är naturligt andliga varelser och kan komma med häpnadsväckande insikter och vägledning utan att pracka på dig en viss lära eller teori. Våga se dem som högt stående andliga varelser som kan hjälp oss att se och utveckla oss själva. Våga se dem utanför det komplexa system av makt och kontroll vi människor utvecklat efter hand som vi tappat eller stängt ner vår egen naturliga koppling till de högre dimensionerna, och inte vågar leva sida med sida med djuren som de kloka, andliga vägledare de är.

Gå en healingkurs, utveckla den medfödda förmåga som finns naturligt hos alla människor och djur.

Våga ha tillit!

Följande oljor kan hjälpa dig att öppna upp och balansera ditt kronchakra:

• Neroli
• Frankincense (olibanum)
• Lavendel
• Fjällkvanne (angelicarot)
• Myrten
• Myrra
• Nard
• Sandelträ

Inget är svart eller vitt, det är alltid både och – yin och yang!

Det är viktigt att komma ihåg att det inte är svart eller vitt, vi har alla någon gång, ibland mer, ibland mindre, de egenskaper, både positiva och negativa som hör ihop med varje chakra. Livet och energin är alltid i rörelse, i ett ständigt dynamiskt flöde och utbyte. Ingen människa har en alltid total balans i sina chakran. Vinsten är att lära sig se och känna igen när och var man behöver balansera, att man får en fingervisning om vad man behöver jobba med och stärka upp respektive dämpa, eller om det har blivit en stagnation någonstans som påverkar energiflödet och därmed de andra chakrana också, som behöver lösas upp.
Du kan också använda det här för boosta dig själv inför vissa uppgifter du står inför. Skall du hålla ett föredrag, tala inför folk osv. – stärk upp ditt halschakra! Ta på en blå scarf, ett halsband med en blå sten och använd någon av de eteriska oljorna som passar.
Skall du på anställningsintervju? Stärk ditt självförtroende med att stärka ditt magchakra och ge halschakrat en skjuts så att du får hjälp att hitta de rätta orden.
Vid sorg är det hjärtchakrat som behöver omvårdnad. Citronmeliss heter också hjärtans fröjd och läker hjärtan både fysisk och psykiskt. Om du behöver hjälp med att bearbeta sorg, en hjälpande hand som tar dig igenom så att du ser ljus i tunneln för att kunna släppa taget är citronmeliss, cypress och eucalyptus staigeriana en ovärderlig kombination.
Är du flygig och mycket uppe i huvudet, har svårt att vara här och nu och behöver hitta balansen med fötterna på jorden? En droppe vetivert under fotsulorna ger dig rötter under dina fötter!

Åsa på Tarotguiden –  Aromaterapeut

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke