Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Betydelsen av kraftdjur inom shamanismen

1

Inom shamanismen kan en shaman genom att uppnå en meditativ trans färdas till andra världar för att bygga förhållanden med hjälpare och guider. Detta transtillstånd innebär att shamanen befinner sig på en hjärnvåg där det medvetna sinnet mycket lättare kan ta emot meddelanden och intryck från det undermedvetna sinnet.

Kraftdjur är hjälpare och guider för shamanen. I samband med healing kan shamanen bli det som kallas för “det ihåliga benet”, och fungera som en helande kanal som drivs av de olika hjälparna och guiderna. Shamanens kraft har en direkt koppling till dennes förhållande med kraftdjuren.

Det går att lära sig att utföra dessa shamanska resor. För att göra detta behöver man uppnå ett tillstånd av trans genom upprepat trummande och färdas till någon av de tre shamanska världarna, närmare bestämt den lägre, den mellersta eller den övre shamanska världen.

Kraftdjuren är för det mesta däggdjur, fåglar, fiskar eller insekter. Dessa djur lever i den lägre världen, som främst har landskap såsom öknar, skogar, djungler, sjöar och hav. Ett kraftdjur är i grund och botten en vaktande ande. När man får ett kraftdjur är det viktigt att komma ihåg att detta djur representerar och skyddar hela sin art, vilket innebär att ditt kraftdjur vaktar sin shaman genom att använda hela den aktuella artens kraft. En shaman väljer inte ut ett kraftdjur, utan djuret väljer istället shamanen.

Vilka djur det kan röra sig om? Ett kraftdjur kan vara i princip vilket djur som helst, till exempel en varg, björn, tiger, utter, delfin, häst, hök, buffel, orm, sköldpadda, zebra, lama, säl, leopard, panter, kamel, mus, bläckfisk, krabba, korp eller ett helt annat djur.

Så hjälper ditt kraftdjur dig

Kraftdjuret ger skydd och vägledning samt är till stor hjälp i samband med shamansk healing. För en shaman är det viktigt att skyddas i samband med att denne rensar bort fästa andar och blockerad negativ energi hos en mottagare, för att denna healing ska kunna utföras på ett säkert sätt. Shamanen visar i utbyte mot detta skydd den andliga guiden respekt och vördnad.

Dessa kraftdjur gör det också möjligt för oss att läka problematiska förhållanden, uppnå utmanande målsättningar, samt att få vägledning för att hitta förlorade föremål. Att bygga upp relationer med dessa kraftdjur genom shamanism är en väldigt personlig och självutforskande upplevelse. Ofta kan endast den person som gör denna resa tolka  meddelanden från guiderna, då dessa är direkt kopplade till dina personliga intentioner och inre energier.

Kraftdjur är alltid gynnsamma att ha till hjälp och det är du som besitter kraftdjuret – det besitter aldrig dig. Dina kraftdjur skyddar dig på dina resor och du bygger förhållanden med dessa på samma sätt som du gör med nya vänner, så du förstår att det tar tid. Du kan också skicka iväg dina kraftdjur till avlägsna platser för att läka, hjälpa eller rådgöra andra personer. I samband med att våra vibrationer förändras kan vi få ett nytt kraftdjur. Det är viktigt att komma ihåg att visa vördnad för detta och bygga upp ett ömsesidigt förhållande och respekt för att få vägledning och skydd av detta nya kraftdjur.

Dela.

Om skribenten

1 kommentar

  1. Lillemor den

    Varg o Björn har ja haft många drömmar om

Lämna en tanke