Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Book Of Shadow, Magi och Häxkonst

1

Magi – Sveriges största mediala portal – Vivi LindeTarotlinje, Bloggportal, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar, meditationer. Book of shadow, Häxa

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot

Magi dagbok – The Book of Shadow

The Book of Shadow är en bok som bl.a används vid magi. Den är en omfattande guide till den urgamla utövningen av häxkonst, en utövning som har funnits i århundradenTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot och som fortfarande utövas i dag. Den täcker historia, trosuppfattningar och ritualer som är förknippade med häxkonst, samt ger praktiska råd om hur man utövar magi på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Den innehåller också en mängd olika trollformler, symboler och ritualer som kan användas för att bota, skydda och åstadkomma önskade resultat.

Fördelar med att vara en häxa
Det finns många fördelar med att vara en häxa. Att kunna utnyttja naturens och universums kraft och energi kan hjälpa dig att skapa magi , åstadkomma positiva förändringar, hjälpa dig att leva ett mer tillfredsställande liv samt ge dig en större kontakt och känsla av vem du verkligen är.

Att vara öppen för de lärdomar som livet har att erbjuda dig genom att använda erfarenheterna från ditt förflutna för att vägleda dig i framtiden kommer att hjälpa dig att leva ett mer tillfredsställande liv. Att vara häxa hjälper dig att uppnå alla dessa saker och mer därtill, samt ge dig en känsla av samhörighet med dig själv, andra och världen omkring dig.

Trosuppfattningar och ritualer inom häxkonsten

 • Häxor tror att allting hänger ihop och att det finns ett samband mellan livets andliga, fysiska och känslomässiga aspekter. De tror att när dessa aspekter av livet är i balans kommer de att leva ett lyckligt, hälsosamt och tillfredsställande liv.
 • Häxor tror att de kan påverka förändringar i sina och andras liv genom att utnyttja den kraft som de själva och universum består av. Denna kraft kallas “magi”. Inom magin så använder man sig utav naturens energier och krafter samt energin i allting.
 • Häxor tror att universum inte har någon början eller slut. Istället är det cykliskt och alltid i rörelse.
 • Häxor tror att universum har ett gudomligt och ett mänskligt plan. Dessa plan är sammanlänkade och beroende av varandra. Ritualer utförs för att ha en effekt på båda dessa.

Att utöva häxkonst / magi på ett säkert och ansvarsfullt sätt
Liksom alla andra utövningar bör magi utföras försiktigt och ansvarsfullt. Det bästa sättet att se till att du gör det på ett säkert och ansvarsfullt sätt är att få kunskap om häxkonstens historia och praxis. Häxkonst har funnits i århundraden, och det är viktigt att lära sig av erfarenheterna från dem som har gått före dig. Det finns många böcker i ämnet häxkonst och magi som ger en omfattande översikt över utövandet och dess historia. När du väl har en god förståelse för häxans historia och de metoder som är förknippade med den kan du tillämpa kunskapen när du utövar magi.

Besvärjelser, trollformler och ritualer

 • Besvärjelser är magiska ord eller meningar som är avsedda för att åstadkomma ett önskat resultat. Man kan likna det vid en åkallan eller bön. Besvärjelser används många gånger för att åstadkomma helande eller skydd mot skada.
 • Det finns många trollformler som kan användas för helande. En vanlig besvärjelse för helande innebär till exempel att man placerar en bit rosenkvarts i närheten av den person som behöver helande. Rosenkvartsen kan sedan användas för att hjälpa till att absorbera all negativ energi bort från den person som ska helas.
 • Symboler är föremål som tros ha magiska krafter. Många symboler är helt enkelt till för att ge lycka eller för att åstadkomma en positiv förändring, men det finns också sådana som används för att skydda mot skada eller förbannelser.
 • Ritualer är ett sätt att åstadkomma förändringar i ens liv genom att blanda magiska och andliga metoder. Det finns många ritualer som häxor utför, bland annat ritualer för rening, välsignelse och firande. Dessa ritualer innefattar vanligtvis en kombination av magiska föremål, såsom bland annat ljus, örter och stenar, tillsammans med heliga föremål, såsom en skål med vatten eller bränning av rökelse.

Helande och skyddHäxa och Magi
Häxor tror att all negativ energi som sänds ut i universum så småningom returneras till avsändaren. För att skydda dig själv från skada måste du därför först rena dig själv från all negativ energi. Det finns en mängd olika sätt att göra detta på, bland annat genom smudging, meditation och visualisering.

 • Smudging är processen att bränna örter, till exempel salvia, för att rensa luften och energin runt omkring dig från negativa känslor.
 • Meditation är en process där du rensar ditt sinne från alla tankar, vilket gör att du kan fokusera på din andning och hitta en känsla av lugn i det nuvarande ögonblicket.
 • Visualisering är en process där du föreställer dig ett önskat resultat, till exempel att du själv blir helt helad, och känner att det redan har hänt.

Önskade resultat
Häxor tror att allt som händer i ditt liv har en mening. Ingenting är slumpmässigt, och allt du upplever lär dig något om dig själv och ditt liv. De tror att du kan använda lärdomarna från dina tidigare erfarenheter för att vägleda dig i nuet och framtiden. Det finns många sätt att göra detta på, bland annat genom att föra en dagbok eller genom att använda kristaller, ljus och örter.

 • Att föra dagbok är ett utmärkt sätt att reflektera över tidigare erfarenheter, dra kopplingar mellan dem och ditt nuvarande liv och använda dessa kopplingar för att vägleda dig i nuet och framtiden.
 • Kristaller, ljus och örter kan användas för att fokusera din energi på önskade resultat och hjälpa dig att se din framtid tydligare.

The Book of Shadow

The Book of Shadow är en gammal bok som har använts vid magi av häxor i århundraden. I denna bok skriver man ner sin magi utövning, trollformler, ritualer och annan magisk visdom som kan användas för att åstadkomma förändringar eller hjälpa häxor på deras väg mot andlig växt.

Den tros ha sitt ursprung i gamla hedniska trosuppfattningar och har anpassats och använts av många olika häxor genom historien. Det är en plats där en häxa kanVivi Linde lagra all sin magi kunskap. De kan skriva ner trollformler eller ritualer som de hittar på nätet eller i böcker. Boken är en plats där en häxa kan förvara sina mest personliga och magiska hemligheter. Boken existerar i flera dimensioner vilket gör att den kan komma i kontakt med frågor, svar och magi bortom vår verklighet. Häxor brukar nedteckna sina magiska resor och kan genom boken komma i kontakt med sin inre makt och visdom  .

Även om det exakta ursprunget till The Book of Shadow inte är känt har den fungerat som en viktig del av häxpraktiken i generationer. Det är ett kraftfullt verktyg för omvandling, helande och personlig utveckling. Vare sig du är nybörjare eller en erfaren utövare som vill fördjupa sina kunskaper kommer The Book of Shadow att ge dig den kunskap och vägledning som behövs för att bli en mer kraftfull häxa.

Översikt över The Book of Shadow
The Book of Shadow är en en form av anteckningsbok eller dagbok som är ett mycket personligt föremål. Varje Book of Shadow är unik för varje häxa och vad de försöker åstadkomma i sitt liv. Även om det finns vissa gemensamma ritualer och besvärjelser som används inom häxkonsten, kommer innehållet i varje Book of Shadow att vara annorlunda för varje person och återspegla deras egen personliga resa. The Book of Shadow är skriven av häxan för sig själv. Eftersom varje bok är annorlunda så finns det inga bestämda regler för vad som ska stå i den. De avsnitt som återfinns i de flesta Books of Shadow är dock trollformler, ritualer och dagboksanteckningar.

Fördelar med The Book of Shadow
The Book of Shadow är ett magiskt verktyg som kan användas för att åstadkomma förändringar i ditt liv. Det är ett kraftfullt verktyg för transformation, helande och personlig, andlig och medial växt och utveckling. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren utövare som vill fördjupa sina kunskaper kommer The Book of Shadow att ge dig den kunskap och vägledning du behöver för att bli en mer kraftfull häxa.

Book of Shadow är ett mycket personligt föremål. Varje bok är unik för varje häxa och vad de försöker åstadkomma i sitt liv. Eftersom varje bok är annorlunda finns det inga fasta regler för vad som ska finnas i den.

Din Book of Shadow

Att göra din egen Book of Shadow är ett utmärkt sätt att börja använda den. Boken är en häxbok där du skriver ner allt som sker i ditt magiska liv och sådant du vill komma ihåg. Du kan naturligtvis även göra en magisk bok för ditt andliga liv utan att praktisera just magi.

 • Du kan börja med en dagbok, eller så kan du skapa din egen Book of Shadow med hjälp av en anteckningsbok eller dator.
 • När du skapar din bok, se till att den speglar dig och vad du försöker uppnå i ditt liv.
 • Gör en vacker dagbok/händelsebok och skriv ner allt som är viktigt och vad som sker i din utveckling. Allt du ger energi i ditt liv växer så vill du att ditt andliga/mediala liv ska växa så ge det näring och lägg kärlek och energi på det som en blomma som du vill ska slå ut.
 • I The book of shadow skriver man ner sina ritualer, drömmar, meditationer, recept, örter, bilder, tankar, spådomar, kanaliseringar mm. Skriv ner allt som har med ditt magiska liv att göra.
 • Det kan vara en dagbok som du redan har, eller så kan det vara en ny dagbok som du köper.
 • Dagboken kan vara handskriven, maskinskriven eller en kombination av båda. Se till att dagboken speglar dig och vad du vill åstadkomma i ditt liv.

Så här kan du göra en egen book of shadow:

 • Köp en bok med hårda pärmar i en bokhandel.
 • Klä den sedan i svart eller mörklila sammet.
 • Du kan sen smycka den med bl.a. vackra band, stenar eller andra dekorationer.
 • Rita gärna ett pentagram eller andra symboler med silver eller guld penna.

Skriv ditt häxnamn eller namnet på din coven med häxboksäver.

Vit magi för nybörjare: En guide för att låsa upp naturens krafter och manifestera dina drömmar

Har du någonsin velat låsa upp universums mysterier och manifestera dina drömmar? Om så är fallet är magi ett utmärkt sätt att att göra det på. Magi är en urgammal metod som utnyttjar naturens kraft och universums energi för att åstadkomma önskade förändringar i ens liv. Magi är ett kraftfullt verktyg för att hjälpa dig att manifestera dina mål och drömmar, skapa förändringar och skapa balans och harmoni i ditt liv.

Att förstå naturens element
Naturelementen är de grundläggande byggstenarna som allt i universum är gjort av. För att använda naturens kraft i magi är det viktigt att förstå elementen och deras egenskaper.

 • Luft – Luft förknippas med sinnet, intellektet, kommunikation och kreativitet. När du använder luftens energi vill du fokusera på dessa områden i ditt liv. Luft kan hjälpa dig att få ut dina idéer i världen, kommunicera tydligt och effektivt och hitta nya sätt att skapa.
 • Jord – Jord förknippas med kroppen, fertilitet, pengar och välstånd. När du använder energin från jorden vill du fokusera på dessa områden i ditt liv. Jorden kan hjälpa dig att känna dig mer jordad, vara mer i samklang med dina naturliga instinkter och manifestera överflöd i ditt liv.
 • Eld – Eld förknippas med andevärlden, entusiasm och energi. När du använder dig av eldens energi vill du fokusera på dessa områden i ditt liv. Eld kan hjälpa dig att aktivera din kreativa potential, hitta din passion och släppa negativitet.
 • Vatten – Vatten förknippas med känslor, känslor och hälsa. När du använder vattnets energi vill du fokusera på dessa områden i ditt liv. Vatten kan hjälpa dig att koppla in dina känslor och känslor, läka och hitta en känsla av lugn i ditt liv.

Lås upp universums krafter
När du lär dig magi är det viktigt att förstå principerna för manifestering så att du kan använda naturens element till din fördel.

 • Fokusera på det du vill ha – När du lär dig magi är det första du behöver göra att fokusera på det du vill ha. Vad vill du föra in i ditt liv? Vad vill du skapa? Varför vill du använda magi? Genom att fokusera på vad du vill kan du rikta universums energi mot dessa mål och drömmar.
 • Visualisering – En annan viktig sak att tänka på när du lär dig vit magi är visualisering. Visualisering är att se dina mål och drömmar i ditt sinne. Det kan vara till hjälp att föreställa sig hur ditt liv kommer att se ut när du har uppnått dina mål. Genom att visualisera det du vill ha kan du hjälpa till att föra in det i ditt liv. Fokusera på det nuvarande ögonblicket
 • Vara i nuet – En annan viktig sak att komma ihåg när du lär dig vit magi är att hålla dig förankrad i det nuvarande ögonblicket. Detta är viktigt eftersom när du fokuserar på framtiden tar du din energi från det nuvarande ögonblicket. Genom att stanna i nuet kan du använda universums energi för att manifestera dina mål och drömmar.

Principerna för att manifestera

När du lär dig magi kan det vara till hjälp att förstå principerna för att manifestera. När du förstår principerna för manifestering kan det hjälpa dig att använda universums energi för att manifestera dina mål och drömmar. Det finns olika principer för manifestering som du kan använda när du lär dig magi. När du lär dig magi kan det hjälpa att fokusera på en princip i taget och använda den för att hjälpa dig att manifestera dina drömmar och mål.

Manifestering är processen att föra in dina mål och drömmar i ditt liv. När du lär dig magi är det första du bör göra att börja manifestera dina drömmar. Detta kan vara lite utmanande i början eftersom du kanske inte vet vilka steg du ska ta. Här är några saker att tänka på när du lär dig vit magi och börjar manifestera dina drömmar:

 • Var positiv – Det första du bör göra när du lär dig magi och börjar manifestera dina drömmar är att vara positiv. När du är positiv skickar du ut positiv energi i världen vilket kan hjälpa dina drömmar att bli verklighet.
 • Fokusera på vad du vill – Det andra du bör göra när du lär dig vit magi och börjar manifestera dina drömmar är att fokusera på vad du vill. När du är fokuserad på dina mål och drömmar hjälper det till att rikta universums energi mot dessa saker och skapa positiva förändringar i ditt liv.
 • Visualisera dina mål och drömmar – Det tredje du bör göra när du lär dig magi och börjar manifestera dina drömmar är att visualisera dina mål och drömmar. Visualisering är att se dina mål och drömmar i ditt sinne. När du visualiserar dina mål och drömmar kan det hjälpa dig att föra in dem i ditt liv.
 • Håll dig jordad i det nuvarande ögonblicket – Den fjärde saken du bör göra när du lär dig magi och börjar manifestera dina drömmar är att hålla dig jordad i det nuvarande ögonblicket. Detta är viktigt eftersom när du är fokuserad på din framtid tar du din energi från det nuvarande ögonblicket, vilket kan göra det svårt att manifestera dina drömmar.

Att använda magi för positiv förändring
När du lär dig magi kan du använda naturens element för att göra positiva förändringar i ditt liv.

 • Med hjälp av luft kan du fokusera på att kommunicera mer effektivt, få ut dina idéer i världen och hitta nya sätt att skapa.
 • Med hjälp av jord kan du fokusera på att känna dig mer jordnära, vara mer i samklang med dina naturliga instinkter och manifestera överflöd i ditt liv.
 • Med eld kan du aktivera din kreativa potential, hitta din passion och släppa negativitet.
 • Med hjälp av vatten kan du koppla in dig på dina känslor och känslor, läka och hitta en känsla av lugn i ditt liv. När du lär dig vit magi kan du använda naturens element för att göra positiva förändringar i ditt liv.

Att utöva magi för nybörjare
När du har en uppfattning om vad magi är och hur den fungerar kan du börja öva. Det finns många enkla trollformler och ritualer som du kan göra för att börja praktisera magi för nybörjare. Magiska trollformler och ritualer kan användas för att hjälpa dig att manifestera dina mål och drömmar, föra in positiva förändringar i ditt liv och skapa en känsla av harmoni och balans i ditt liv. När du utövar magi för nybörjare kan det vara bra att fokusera på ett element i taget. Genom att fokusera på ett element i taget kan du lära dig mer om det och bli mer bekväm med det. Här är några ritualer och trollformler du kan göra för att börja praktisera magi:

 • Prova en meditation. En meditation kan vara ett bra sätt att börja praktisera magi. När du mediterar fokuserar du din energi mot det du vill ha i ditt liv. Du kan göra detta genom att antingen visualisera dina mål och drömmar eller genom att upprepa ett mantra.
 • Rensa ditt utrymme. En annan enkel magisk trollformel du kan göra är att rensa ditt utrymme. Att rensa ditt utrymme kan hjälpa till att ta bort all negativ energi i ditt liv, skapa ett utrymme med positiv energi och hjälpa dig att känna dig mer tillfreds.
 • Använd en bekräftelse. Du kan också använda en affirmation när du praktiserar magi. En affirmation är ett uttalande som du upprepar för dig själv för att hjälpa dig att fokusera på ett mål eller en önskan.
 • Gör en kreativ ritual. Du kan också prova att göra en kreativ ritual när du utövar magi. En kreativ ritual hjälper dig att utnyttja din kreativa potential och manifestera dina drömmar.

 Blessed be! Vivi

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

1 kommentar

 1. Birgitta den

  ?‍♀️ skulle vilja gå en kurs framöver ??? fnular på ett bra namn ???

Lämna en tanke