Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Därför är papayafrön bra för hälsan

0

De flesta som äter en papayafrukt kastar förmodligen papayafröna. Det är trots allt så vi brukar göra med de fröer som finns i frukt och grönt. Dessa är dock väldigt hälsosamma och kan bland förebygga och bota flera olika åkommor som är kopplade till levern, magen och tarmarna.

Papayafrön innehåller näringsämnen som bland annat bidrar till att läka levercirros och förbättra njurhälsan, vilket förhindrar njursvikt. Dess antiinflammatoriska egenskaper hjälper också till att behandla artros och ledsjukdomar. Papain, vilket är ett ämne som förekommer i papayafröna, underlättar för kroppen att på ett effektivt sätt spjälka protein. Hur kan då papayafrön mer specifikt främja vår hälsa? Här tittar vi närmare på några av de sätt på vilka papayafrön är bra för hälsan.

Främjar leverhälsan

Papayafrön innehåller viktiga näringsämnen som motverkar levercirros. Genom att mala eller krossa 5-6 papayafrön och äta dessa tillsammans med mat eller blanda dem i din juice, särskilt limejuice, kan du dra nytta av deras hälsofördelar. Du bör konsumera papayafrön i 30 dagar om du använder dem för att behandla levercirros. Att äta mindre mängder papayafrön på regelbunden basis är också ett utmärkt sätt att främja avgiftningen i levern, samtidigt som det håller njursjukdomar borta!

Främjar njurhälsan

Fröna i papayafrukten kan främja vår njurhälsa. Forskare vid Universitetet i Karachi, Pakistan har nämligen upptäckt att papayafrön kan användas för att förbättra njurhälsan och förebygga njursvikt. Fröna gör även underverk för personer som har drabbats av njurförgiftning.

Har antiinflammatoriska egenskaper

Många kryddor och frukter kan användas för att motverka inflammation. Även papayafrön har antiinflammatoriska egenskaper. Det gör dem till en utmärkt naturmedicin för att lindra artros, ledsjukdom, svullnad, värk och rodnad.

Har antibakteriella och antivirala egenskaper

En mindre mängd papayafrön har visat sig kunna döda skadliga bakterier såsom Salmonella och E. coli. De kan även användas för att bekämpa virusinfektioner såsom denguefeber och tyfus. I Nigeria används papayafrön tillsammans med mjölk som en effektiv behandling mot just tyfus.

Motverkar cancer

Papayafrön kan till och med motverka cancer! Fröna innehåller ämnen som stoppar tillväxten av tumörer och cancerceller. De innehåller bland annat isotiocyanat, vilket är ett ämne som är effektivt vad gäller att motverka bröstcancer, lungcancer, leukemi, prostatacancer och koloncancer.

Dödar parasiter

Papayafrön dödar tarmparasiter. Samtidigt bidrar papayafrukten till att metabolisera proteiner och göra mag-tarmtrakten ogästvänlig för parasiter. I studier har man kunnat se att barn i Nigeria genom att konsumera juice med papayafrön under sju dagar blev av med parasiter i magen i 75 procent av fallen.

Är ett naturligt preventivmedel

Papayafrön är ett utmärkt naturligt preventivmedel för såväl kvinnor som män. De har inga biverkningar, till skillnad från p-piller som vid långvarig användning kan ge flera biverkningar. I århundranden har såväl män som kvinnor i Indien och delar av Sydostasien använts sig av papayafrukten och dess frön som ett slags preventivmedel.

Främjar matsmältningen

Såväl omogen papaya som papayafrön innehåller höga halter av enzymet papain. Papain främjar spjälkningen av protein, men bör inte konsumeras av kvinnor som är eller försöker bli gravida. Män kan markant minska spermieproduktionen utan att påverka sexlusten, genom att varje dag under tre månaders tid äta en tesked papayafrön. Effekten är dessutom tillfällig – så fort du slutar äta papayafrön återgår fertiliteten till det normala.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke