Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Den universella lagen om attraktion – Den 7:e av de 12 universella lagarna

2

Den universella lagen om attraktion

Den universella lagen om attraktion är en av de 12 universella lagar som styr allt omkring oss. Denna lag är i grund och botten en filosofi som går ut på att positiva tankar renderar i positiva resultat. Enligt exakt samma princip resulterar även negativa tankar i negativa konsekvenser.

Filosofin baseras på att tankar är en slags energi och att positiv energi leder till framgång i livet på alla sätt och vis. Några exempel på de områden i ditt livs som kan påverkas i positiv riktning är dina förhållanden, din ekonomi och din hälsa. I själva verket har dock denna universella lag flera olika beståndsdelar. Nedan går vi igenom vilka dessa är!

De olika principer som tillsammans utgör attraktionslagen

Den universella lagen om attraktion är uppbyggd av dessa principer:

 • Lika barn leka bäst. Denna lag säger att liknande saker attraheras av varandra. Detta kan härledas till det gamla ordspråket “Lika barn leka bäst”. Vi människor tenderar nämligen att attrahera personer som liknar oss själva. Men detta gäller inte bara när det kommer till individer – även dina tankar tenderar att attrahera liknande resultat. Positivt tänkande tros leda till positiva upplevelser och resultat. Det motsatta gäller också för negativt tänkande.
 • Naturen avskyr tomrum. Ett annat klassiskt ordspråk som kan kopplas till denna lag är “Naturen avskyr tomrum”. Den universella lagen om attraktion säger nämligen att du kan göra plats för positiva tankar i ditt liv genom att först avlägsna dina negativa tankar. Det positiva tänkandet fyller då det tomrum som det negativa tänkandet lämnar. Detta bygger på en tanke om att det är helt omöjligt att ha ett tomrum i sinnet och i livet. Någonting kommer oundvikligen att fylla tomrummet. Därför bör du försöka fylla det med positiva tankar snarare än negativa sådana.
 • Den bästa tiden är nu. Attraktionslagen kretsar även kring tanken att det alltid finns saker som du kan göra för att förbättra den stund som är just nu. För även om det kan framstå som att nuet inte är helt perfekt är den bästa tiden den som är nu. Därför motsätter sig lagen den sortens tänkande. Du bör med andra ord inte vara olycklig och deppig över att saker och ting är som de är just nu. Fokusera istället all din energi på att hitta olika sätt att göra nuet till ett så bra ögonblick som det bara kan bli.

Så kan du använda den universella lagen om attraktion

Så hur kan du då använda den universella lagen om attraktion, kanske du undrar? Enligt denna lag kan du skapa din egen verklighet. För du attraherar helt enkelt det som du själv väljer att fokusera på. Det som du tror kommer hända i ditt liv är därmed vad som kommer ske.

Du kan därmed använda lagen för att förändra ditt liv till det bättre genom att:

 • vara tacksam
 • visualisera dina mål
 • försöka se det positiva i varje situation
 • identifiera när du tänker negativa tankar
 • förvandla negativa händelser till något mer positivt
 • använda positiva affirmationer för att stärka dig själv och din syn på allt.
Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

 1. Lotta den

  Kommer det inget horoskop för maj?

  • Vivi den

   Tyvärr så hinner jag inte med. Blir bara veckans och dagens framöver. kram vivi

Lämna en tanke