Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Den universella lagen om kompensation – den 6:e av de 12 universella lagarna

3

Universella lagarna – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportal, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer


Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot

 

Den universella lagen om kompensation – den 6:e av de 12 universella lagarna

Den universella lagen om kompensation är den sjätte av de tolv universella lagarna. Enligt denna lag kommer du alltid att kompenseras för dina ansträngningar ochTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot dina bidrag. Detta alldeles oavsett hur mycket eller lite du har ansträngt dig och bidragit. Men det kommer alltid att stå i proportion till din insats.

Ralph Waldo Emerson publicerade denna lag i sin bok Essays 1841.Hn konstaterade att världen är som en “matematisk ekvation” som söker balans. Det finns en dualism i universum som skapar balans och förhindrar överskott (obalans).

Enligt kompensationslagen finns det inga genvägar i livet. Med andra ord får man vad man ger, hur lite eller hur mycket som helst. Om du ger mer kommer du därför att få mer, och om du ger lite kommer du att få lite. Om du anstränger dig mer i dina relationer, din karriär och ditt liv kommer du alltså att belönas med positiva erfarenheter. Denna belöning kanske inte kommer direkt eller på ett sätt som du förväntar dig, men du kommer att kompenseras för dina ansträngningar i slutändan. Lagen om kompensation är ett exakt värde, och den fungerar för varje person.

Samverkan

Manifestation är en holistisk process vilket innebär att det är viktigt att även aktivera de andra 12 universella lagarna, Speciellt då lagen om attraktion och lagen om handling.

Balans

Denna lag handlar om den balans som finns mellan att ge och ta emot, och hur den direkt påverkar våra liv. Den säger att för varje handling finns det en lika stor och motsatt reaktion – det vi lägger ut i världen kommer vi att få tillbaka. Att förstå den universella lagen om kompensation kan hjälpa oss att bättre förstå hur våra tankar, ord och handlingar påverkar oss och människorna runt omkring oss. Genom att lära oss hur vi medvetet kan använda denna lag till vår fördel kan vi skapa bättre resultat i våra liv och belönas med fler positiva upplevelser.

Många människor uppfattar inte att denna lag fungerar för att de har för vana att bara göra det som krävs för att klara sig.

Ge och få

Lagen om kompensation handlar inte om vad du kan få, utan om vad du bidrar med till världen. Det är utifrån vad du bidrar med som du kompenseras. När du väl upplever att du blir belönad så kommer du att vilja hålla hela detta system eller denna cykel igång, och du kommer att fortsätta att ge till världen och använda lagen om kompensation till din fördel. När du inser att det du får styrs av vad du ger, så kan det förändra ditt fokus i livet. Ditt fokus bör alltså ligga mer på att ge än på det egoistiska kravet på vad du kommer att få i gengäld.

Lagen om kompensation, liksom andra universella lagar, understryker konceptet att livet inte bara händer. Du måste vara proaktiv och vidta åtgärder för att få saker och ting att hända i ditt liv i stället för att vänta och hoppas att saker och ting löser sig av sig själva. Du måste fråga dig själv vad du kan ge för att få det du önskar.

När din uppfattning förändras, förändras också din verklighet. Det blir mycket lättare att manifestera de saker du vill ha när du arbetar i en mer positiv verklighet.

Att ge bra saker gör dig till en magnet för bra saker.

Kompensationslagen och attraktionslagen

Lagen om kompensation har ett nära samband med lagen om attraktion och lagen om korrespondens. “Du skördar vad du sår” är den viktigaste utgångspunkten, och lagen säger att dina ansträngningar alltid kommer att komma tillbaka till dig på ett positivt sätt. Om du strävar efter något måste du på något sätt bidra till ditt mål.

Även om attraktionslagen ofta används synonymt med kompensationslagen är de olika. Attraktionslagen fokuserar på energin inom dig, medan kompensationslagen fokuserar på energin i omvärlden.

 • Attraktionslagen attraherar till dig utifrån hur du förhåller dig, agerar, dina förväntningar och önskningar. Du uppmärksammar dina behov och önskningar.
 • Kompensationslagen drar till sig överflöd utifrån hur du agerar mot din omgivning. Resultat kommer när du fokuserar på vad du kan ge. Du behöver uppmärksamma andras behov och önskningar. 

Lagen om överkompensation

Denna variant av lagen om kompensation är snudd på magisk. Den säger att om du överkompenserar så kommer det att ge mer överflöd. Så när du går den där extra milen för någon eller gör mer än vad du behöver angående något så kommer universum att överkompensera dig. Du kommer att få mer än du förväntar dig även om det kanske inte sker på det sättet du tror eller förväntar dig. Det viktigaste är att det kommer ur kärlek och en vilja att ge utan att kräva något i gengäld.

 • Gör alltid mer än vad du får betalt för, annars kommer du aldrig att få mycket mer betalt än vad du får nu. – Earl Nightingale
 • Enligt denna lag får de som satsar mer än vad de förväntar sig att få ut en större belöning.
 • Om vi ger utan att förvänta oss något i gengäld kommer universum att belöna oss med så mycket mer än vad vi någonsin skulle kunna få. Om du gör mer än vad som förväntas av dig kommer du så småningom att få mer kompensation.
 • Du kan dock bara uppnå detta om du fokuserar mer på att ge än på vad du kommer att få. Ta bort ditt fokus på vad du kommer att få och flytta det till vad du kan ge, så kommer lagen om överkompensation att ta hand om resten.
 • Om du gör mer än vad du får betalt för kommer du snart att få betalt för mer än vad du gör.

All den ansträngning du ger, de handlingar du gör, de saker du säger, hur du känner, allt detta kommer att avgöra hur du blir överkompenserad. Om du kontinuerligt anstränger dig för att sätta goda saker i världen kommer du att få mer av det.

Överkompensera i livet

Fundera på hur du kan bidra ytterligare till världen, hur du kan anstränga dig ytterligare genom tanke och handling. Skrid sedan till handling och ge världen lite mer, ansträng dig lite extra, sprid positiva tankar och gör andra människor lyckliga. Du kommer då att märka positiva förändringar i ditt liv och kunna skörda frukten av dina ansträngningar!

När blir man kompenserad

När du till exempel ger någon någonting är det inte säkert att du belönas för detta omedelbart. Det är inte heller alltid som du får hela din belöning på en och samma gång eller på det sätt som du förväntar dig. Men du kan känna dig trygg i vetskapen om att du förr eller senare kommer att belönas, på ett eller annat sätt. Enligt denna lag kommer du att belönas för varje ansträngning och bidrag som du gör till universum. Din belöning kommer att stå i direkt proportion till vad du lägger ut i världen.

Du blir med andra ord kompenserad för de ansträngningar som du gör här i livet. Ett populärt ordspråk som skulle kunna knytas an till denna lag är därmed detta: “Som man sår får man skörda”. För i livet finns det alltid en handling och en jämbördig motreaktion. Här glider vi osökt in på den femte universella lagen: lagen om orsak och verkan (även kallad för karmalagen).

Lagen om kompensation är en manifestationsteknik, vilket innebär att du kan använda den för att skapa ditt liv och det liv du vill ha genom att skicka ut rätt energi för att attrahera det du behöver. När du väl förstår kompensationslagen kan du använda den för att attrahera dina önskningar. Du kan sända ut positiv, välgörande energi för att manifestera dina önskningar. När du sänder ut positiv energi kommer du att attrahera mer av den.

Därför är den universella lagen om kompensation viktig

Varför är då den universella lagen om kompensation så viktig, kanske du undrar? Den är till att börja med universell och dessutom väldigt bred. Den kan till exempel kopplas till förhållanden, pengar, lycka, tankar, idéer och andra delar av ditt liv.

Vad du gör i ditt liv påverkar hur du kommer att kompenseras. Vad du ger bestämmer vad du får tillbaka. Men det behöver alltså inte röra sig om pengar eller om ekonomisk välfärd.

Om du ger världen mer kärlek kommer du också att få mer kärlek tillbaka från din omvärld. Däremot är det inte säkert att du får det som du ger – du kan även ge kärlek men få något annat än just kärlek tillbaka. Hjälper du någon annan får du en belöning tillbaka i någon form, till exempel lycka, ekonomisk vinning eller en givande relation.

Vår värld fungerar på ett mystiskt sätt och denna mystik kan vara lika spännande och givande som förbryllande och skrämmande.

Några exempel på hur denna lag kan fungera

Nedan är några praktiska exempel på hur den universella lagen om kompensation kan fungera. Du kan till exempel:

 1. Ge någon kärlek och få kärlek i gengäld.
 2. Skänka någon lycka och få lycka tillbaka.
 3. Anstränga dig lite extra och få en belöning för detta.
 4. Dela med dig av din välfärd och få än mer välfärd i gengäld.
 5. Föreställa dig att människor är vänliga och upplev hur de blir vänligare mot dig.
 6. Tänk att varje sekund av ditt liv är värt att leva och få ett magiskt liv, så blir livet mer magiskt.
 7. Du kan vara tacksam för det du redan har i ditt liv, så får du mer att bli tacksam för.
 8. Du kan stödja andra och hjälpa dem att lyckas, så kommer människor i sin tur att stödja dig.
 9. Du kan skapa positiva relationer med andra, så kommer andra vilja ha positiva relationer till dig.
 10. Du kan förlåta dem som har sårat dig, så kommer du att bli förlåten.

Om du använder dina tankar och din energi på ett positivt sätt kan ditt liv plötsligt förändras till det bättre. Ta därför en titt på hur ditt liv ser ut idag och fundera på vilka relationer och materiella ting du har. Dessa är bara några exempel på de belöningar som världen har givit dig för dina tidigare ansträngningar.

Hur man använder sig av lagen om kompensation:

 • Det är inte bara fysiska handlingar som skapar kompensation för oss. Det är också våra tankar, känslor och intentioner. Om du till exempel skulle tillbringa hela dagen med att fokusera på tacksamhet och de saker du har, skulle du kompenseras med känslor av helhet och överflöd.
 • För att arbeta med denna lag på ett sätt så att vi blir kompenserade för vår kärlek och stöd, så är det en bra tanke att fråga sig: “Var kan jag tjäna, stödja eller hjälpa i dag? Hur kan jag visa mer vänlighet? Vem kan jag ge mer kärlek? Vad skulle glädja någon annan?

Kram & Namaste Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

3 kommentarer

 1. Lotta den

  Hej! Vilken är den 5:e?

  • Vivi den

   Den kommer, en liten miss. kram vivi

 2. Pingback: Universums tolv lagar – Vägen mot drömlivet

Lämna en tanke