Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Den universella lagen om kompensation – den 6:e av de 12 universella lagarna

2

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

Se BOKENS INNEHÅLL HÄR!

 

 

 

 

Den universella lagen om kompensation – den 6:e av de 12 universella lagarna

Den universella lagen om kompensation är den sjätte av de tolv universella lagarna. Enligt denna lag kommer du alltid att kompenseras för dina ansträngningar och dina bidrag. Detta alldeles oavsett hur mycket eller lite du har ansträngt dig och bidragit. Men det kommer alltid att stå i proportion till din insats.

När du överkompenserar

Lagen säger även att om du överkompenserar så kommer den att ge mer överflöd. Så när du går den där extra milen för någon eller gör mer än vad du behöver för  något så kommer universum att överkompensera dig. Du kommer att få mer än du förväntar dig även om det kanske inte sker på det sättet du tror eller förväntar dig. Det viktigaste är att det kommer ur kärlek och en vilja att ge utan att kräva något i gengäld.

När blir man kompenserad

För när du till exempel ger någon någonting är det inte säkert att du belönas för detta omedelbart. Det är inte heller alltid som du får hela din belöning på en och samma gång eller på det sätt som du förväntar dig. Men du kan känna dig trygg i vetskapen om att du förr eller senare kommer att belönas, på ett eller annat sätt.

Du blir med andra ord kompenserad för de ansträngningar som du gör här i livet. Ett populärt ordspråk som skulle kunna knytas an till denna lag är därmed detta: “Som man sår får man skörda”. För i livet finns det alltid en handling och en jämbördig motreaktion. Här glider vi osökt in på den femte universella lagen: lagen om orsak och verkan (även kallad för karmalagen).

Därför är den universella lagen om kompensation viktig

Varför är då den universella lagen om kompensation så viktig, kanske du undrar? Den är till att börja med universell och dessutom väldigt bred. Den kan till exempel kopplas till förhållanden, pengar, lycka, tankar, idéer och andra delar av ditt liv.

Vad du gör i ditt liv påverkar hur du kommer att kompenseras. Vad du ger bestämmer vad du får tillbaka. Men det behöver alltså inte röra sig om pengar eller om ekonomisk välfärd.

Om du ger världen mer kärlek kommer du också att få mer kärlek tillbaka från din omvärld. Däremot är det inte säkert att du får det som du ger – du kan även ge kärlek men få något annat än just kärlek tillbaka. Hjälper du någon annan får du en belöning tillbaka i någon form, till exempel lycka, ekonomisk vinning eller en givande relation.

Vår värld fungerar på ett mystiskt sätt och denna mystik kan vara lika spännande och givande som förbryllande och skrämmande.

Några exempel på hur denna lag kan fungera

Nedan är några praktiska exempel på hur den universella lagen om kompensation kan fungera. Du kan till exempel:

 1. Ge någon kärlek och få kärlek i gengäld.
 2. Skänka någon lycka och få lycka tillbaka.
 3. Anstränga dig lite extra och få en belöning för detta.
 4. Dela med dig av din välfärd och få än mer välfärd i gengäld.
 5. Föreställa dig att människor är vänliga och uppleva hur de blir vänligare mot dig.
 6. Tänka att varje sekund av ditt liv är värt att leva och få ett magiskt liv.

 

Du bör därför vara vänlig mot andra i dina handlingar och ord. Om du använder dina tankar och din energi på ett positivt sätt kan ditt liv plötsligt förändras till det bättre. Ta därför en titt på hur ditt liv ser ut idag och fundera på vilka relationer och materiella ting du har. Dessa är bara några exempel på de belöningar som världen har givit dig för dina tidigare ansträngningar.

Överkompensera i livet

Fundera sedan på hur du kan bidra ytterligare till världen – hur du kan anstränga dig ytterligare genom tanke och handling. Skrid sedan till handling och ge världen lite mer, ansträng dig lite extra, sprid positiva tankar och gör andra människor lyckliga. Du kommer då att märka positiva förändringar i ditt liv och kunna skörda frukten av dina ansträngningar!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

 1. Lotta den

  Hej! Vilken är den 5:e?

  • Vivi den

   Den kommer, en liten miss. kram vivi

Lämna en tanke