Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Den universella lagen om kön (manligt och kvinnligt) – Den 12:e av de 12 universella lagarna

0

Den universella lagen om kön (manligt och kvinnligt)

Den universella lagen om kön säger att allt och alla innehar en blandning av feminin och maskulin energi. Oavsett vilket kön man identifierar sig med går det alltså att ha såväl den manliga som den kvinnliga energin.

Den universella lagen om kön

Precis som i naturen kan man se på den feminina energin som ett frö och en maskulina energin som ett pollen. Fröet kan inte blomma ut utan att befruktas och pollen är egentligen värdelöst om det inte kan användas för att pollinera ett frö. Naturen kräver med andra ord en likvärdig mängd av dessa bägge energier för att frodas. Det är här som den universella lagen om kön, d.v.s. manligt och kvinnligt, kommer in i bilden.

Hur skiljer sig maskulin och feminin energi åt?

Den feminina energin är givande, mottagande, passiv och flödar inåt medan den maskulina energin är tagande, handlingskraftig och flödar utåt. De båda energierna är på många sätt varandra motpoler, precis som yin och yang.

Maskulin energi baserar sig på kunskap – tillämpning, handling, logik, praktiskhet, stabilitet, viljekraft, driv, fokus och klarhet. Om du har svårt att motivera dig själv eller känner dig väldigt impulsiv, bortkommen och kaosartad kan du behöva använda lite mer av din maskulina energi. Om du istället alltid är på språng, aldrig låter dig själv ta ledigt, inte kan sitta still och ser på allt ur ett antingen svart eller vitt perspektiv kanske du använder alltför mycket av denna energi.

Kvinnlig energi baseras istället på vetande – intuition, passion, kreativitet, empati, passivitet, ömhet, öppenhet, dynamik och uppfattning. Om du känner dig blockerad, överdrivet kritisk eller i osynk med dig själv och personerna i din närhet kan du behöva använda din kvinnliga energi lite mer. Om du istället har svårt för att skrida till handling, finna dig själv eller låter andras känslor påverka dig för mycket kan det vara så att du använder alltför mycket av din kvinnliga energi.

Så kan du använda den universella lagen om kön

För att kunna använda den universella lagen om kön på bästa sätt bör du först ta reda på vilken slags energi du har mest av. Vi syftar då på huruvida du främst har maskulin eller feminin energi. När du vet vilken av dessa bägge energier som du har mest av är det betydligt enklare att kanalisera den motsatta energin närhelst du behöver den.

Till exempel kanske du får sparken från jobbet och ser det som en kvinnlig reaktion att bli ledsen. En mer maskulin reaktion skulle kunna vara att istället bli arg eller att se på saken ur ett lite mer rationellt perspektiv. Så vi kan använda oss av de två principerna utifrån vad vi behöver för stunden.

Så genom att vara medveten om att du antingen främst har maskulin eller feminin energi kan du enklare lösa problem. Om du till exempel framför allt bär på maskulin energi skulle du kunna ha ett mer praktiskt förhållningssätt till saker och ting.

Om en närstående till dig skulle avlida kan du då fokusera mer på planeringen av begravningen samt hanteringen av dödsboet. Detta skulle å andra sidan ge dig mindre utrymme för att sörja att en person nära dig nyligen har gått bort. Med hjälp av den universella lagen om kön kan du påminna dig själv om att du även har en mindre mängd feminin energi och därmed ta dig tid att sörja dödsfallet. Det raka motsatta gäller naturligtvis om du istället har en större andel kvinnlig energi och en mindre andel maskulin sådan.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke