Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Den universella lagen om polaritet – Den 10:e av de 12 universella lagarna

0

Den universella lagen om polaritet

Den universella lagen om polaritet är en av de universella lagar som förklarar hur universum fungerar. Vi lever i en komplex värld och det mänskliga sinnet blir allt mer komplicerat för varje år som går. Men som tur är finns det principer och lagar som kan hjälpa oss att få ett grepp om allt.

Det är viktigt att du förstår dig på den universella lagen om polaritet. Detta om du vill kunna leva ett lyckligt och givande liv, och vem vill väl inte det?! Den energi som du avger har betydelse, inte bara för dig själv och för dina relationer utan även för dina livsmål.

Vad är den universella lagen om polaritet?

Den universella lagen om polaritet är en princip som går ut på att allting har två motsatta poler. Några exempel på sådana är:

  • godhet och ondska
  • kärlek och hat
  • attraktion och bortstötande.

På samma sätt som Nordpolen och Sydpolen är varandras motpoler eller ett batteri har en positiv och en negativ pol har allt i universum två poler. Enligt Newtons tredje lag finns det en lika och motsatt reaktion. Alla krafter som verkar omkring oss kommer parvis: handling och reaktion, maskulinitet och feminitet.

Genom att förstå hur den universella lagen om polaritet fungerar kan du locka till dig energier som en magnet. Du kan även se på saken på följande sätt: Det skulle vara svårt att förstå glädje om det inte även fanns ledsamhet. Vad vore välbehag utan smärta? Mörker utan ljus? Kärlek utan hat? Skapelse utan förgörelse? Listan över parvisa motpoler kan göras lång.

Så kan du förändra ditt liv till det bättre med hjälp av denna lag

Den universella lagen om polaritet kan såklart appliceras på precis allting här i livet. Och genom att förstå lagen och använda den på rätt sätt kan du förändra ditt liv till det bättre. Detta kan du bland annat göra genom att förändra ditt sätt att tänka. För med vetskapen om att det finns en positiv motpol till allt negativt kan du alltid välja att fokusera på det positiva.

När du fastnar i en negativ spiral kan det vara svårt att se saken ur ett annat perspektiv. Du kanske är ensam, missnöjd med din karriär eller har andra slags negativa känslor. Om så är fallet kan det tyckas som att de negativa känslorna alltid åtföljs av mindre bra händelser som sker i ditt liv. Detta gör bara att de negativa tankarna stärks ytterligare. Denna ändlösa cirkel eller negativa spiral kan dock brytas.

För att på riktigt bemästra den universella lagen om polaritet måste du applicera den på alla delar av ditt liv. Allra först måste du ta itu med de begränsande övertygelser som vi alla bär på. Om du till exempel är missnöjd med ditt jobb lägger du sannolikt all din energi på att hitta ett nytt arbete. Detta är ett positivt sätt att försöka nå dina mål.

Men det är viktigt att du inte har underliggande begränsande övertygelser som håller dig tillbaka. Ett exempel vore att du är rädd för att misslyckas eller att du inte tror dig vara värd lycka här i livet. Denna tro kommer i sådana fall göra att du fortsätter dras till jobb som du inte finner tillfredsställande. Därför måste du gräva djupt inom dig själv för att kunna locka till dig positiva energier och skeenden!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke