Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

El Morya – uppstigen mästare

0

El Morya är en uppstigen mästare som förkroppsligar Guds vilja. Han må vara okänd för många, men desto fler är sannolikt bekanta med hans tidigare liv. För hans orubbliga kärlek till Guds vilja har bestått genom hans olika livstider. Detta har gjort att han har kunnat förkroppsliga lydnaden till den heliga viljan. Idag är han chohan (mästare) av den första strålen, den blå strålen av Guds vilja, makt och beskyddande.

El Moryas tidigaste liv

Som vi redan har hintat om har El Morya tidigare varit förkroppsligad som kända personer. Han har förkroppsligats många gånger om och styrt flera riken. Men han har aldrig varit någon diktator utan istället varit en sann statsman.

Han har till exempel levt som den hebreiska patriarken Abraham, stamfader till Israels folk. Han var även Melchior, kung av Arabien och en av de tre vise män som var närvarande vid Jesus födelse.

Under 500-talet var han förkroppsligad som Kung Artur. Denna hjälte av sin tid har som bekant blivit förevigad genom Arturlegenden. El Morya har med andra ord befunnit sig i Kamelot, där han ska ha grundat den välkända orden Riddarna av Runda bordet. Hans riddare gav sig ut i jakten på den heliga graal. Enligt legenden ska graalen ha förts till England från det heliga landet av Josef från Arimataia. Den ska ha begravts i en brunn vid Glastonbury,

På 1100-talet var El Morya förkroppsligad som Thomas Beckets, ärkebiskop av Canterbury. Under 1400-talet förkroppsligades han återigen som en Thomas, denna gång som Sir Thomas More. Thomas More var en författare och politiker vars karriär kulminerade då han blev utsedd till lordkansler. Englands kung Henrik VIII krävde att Thomas More skulle svära en ed som ifrågasatte påvens överhöghet. Detta vägrade han dock att göra vilket innebar att han fängslades, dömdes till döden och sedermera halshöggs.

Hans senare liv och uppstigning

El Morya har även förkroppsligats som Akbar den store. Han grundlade mogulriket i Indien och anses tack vare sin förda politik ha varit den mest upplysta människan av sin tid. Han var en utmärkt organisatör och var även duktig på att administrera sina erövrade territorier. Hans reformer ökade handeln och toleransen mot de många religiösa troerna i Indien.

På 1700- och 1800-talen var han förkroppsligad som den populäre irländska poeten Thomas Moore. Den ömhet som visade sig i hans verk visade prov på hjärtat hos en person som har hängivit sig åt Guds vilja. En intressant betraktelse är att de som har stor makt genom Gud som härskare ofta har poesins gåva i sina själar. Deras kärleksfulla sida har på ett bra sätt balansera deras stora makt.

I slutet av 1800-talet förkroppsligades El Morya för sista gången. Han föddes då som en prins tillhörande folkgruppen rajput, hemmahörande i dagens Pakistan. Han var då känd som El Morya Khan och försökte genom det Teosofiska samfundet bekanta västvärlden med den osynliga världens verklighet och dess lära kring lag och hierarki.

Cirka år 1898 uppsteg han och har sedan dess arbetat outtröttligt med Saint Germain för såväl världsfrihet som individuell frihet.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke