Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Finn din livsuppgift – 10 råd på vägen

0

Vilket är ditt livssyfte? 10 råd för att finna sin livsväg och livsuppgift.

Många undrar vad som menas med att ha en livsuppgift, vad är det, och har alla en? Och om man nu har en sådan i livet hur vet man vilken det är och varför??
Jag brukar svara att alla har vi en livsuppgift, vi är alla här för att tjäna Moder jord och vårt högre syfte på något sätt.
Det vi väljer att tjäna kommer att tjäna vårt livssyfte. Ofta har vi det precis framför våra ögon.

Det vi behöver göra för att komma i kontakt med vår livsuppgift är att börja agera i enlighet med vår inre vision. Man behöver lyssna på sig själv för att veta vart man ska, svaret ligger inte utanför oss själva utan det bor i vår själ. Man behöver inte gå över ån för att finna vatten, och man behöver inte gå utanför sig själv för att finna sina svar.
Vill man förstå vilken livsuppgift man har så ska man se vad man älskar att göra eller vad man känner en oåterkallelig dragning till. Ibland kan det till och med kännas som att vi inte vill gå den vägen, att det finns ett motstånd eller att den kräver för mycket av oss. Och ibland så kan vi inte bara göra något annat, vår livsuppgift är då som en oemotståndlig magnet.

Vår livsuppgift brukar handla om tjänande i någon form. Vad eller vem tjänar du? Dig själv, andra människor, en människa, mänskligheten i 7 beslut att förbättra digstort, djur eller Moder Jord?
Vem/vad tjänar du just nu i ditt liv? Vem eller vad vill du tjäna? Där kan du finna ditt svar om du är ärlig mot dig själv.
Om svaret är dig själv så brukar det handla om att du är verktyget. Det är då upp till dig att använda ditt verktyg på ett positivt sätt så att du i förlängningen tjänar andra. Du kanske drivs av en ambition för att utveckla dig själv ”att lyckas”, ditt ego kanske styr dig, men i förlängningen kommer ditt högre syfte att uppdaga sig utan att du från början visste att din väg var ditt verktyg. Om du väljer att låta den vara det. Vår väg har alltid olika vägval.

Hur vi en vänder och vrider på det hela så går vi exakt den vägen vi ska gå, och den leder oss ovillkorligen fram till vår livsuppgift, vi har sedan valet att göra något bra eller dåligt av det hela eller helt enkelt ignorera känslorna och tankarna som pockar på vår uppmärksamhet och välja bort vår livsuppgift. Valet är alltid vårt. Men livsuppgiften ligger alltid på den vägen du går.
Oftast går ett livstema som en röd tråd genom livet, saker sker för att föra oss i en viss riktning. Många gånger så uppfattar vi det som att det är yttre omständigheter som dikterar vårt liv när de egentligen är där för att föra oss i rätt riktning mot vår livsväg. Det kan både vara det bästa som det värsta som hänt oss som kan styra oss i rätt riktning.

Ibland kan det ta tid att förstå vad vi ska göra för att vi inte ser skogen för alla träden men så småningom mynnar det ut i en insikt om vad livsuppgiften egentligen handlar om, det gäller att ha tålamod och tillit, livsuppgiften finns där även om vi inte alltid ser den klart. Kanske förväntar man sig att den ska se annorlunda ut, att den ska vara större eller spektakulärare? Ibland kan det ta tid att acceptera sin uppgift. Den är inte alltid enkel utan kan vara just det som utmanar oss mest i livet.

10 tips på vägen för att finna din livsuppgift

1. Lägg inte någon värdering i din livsuppgift, vad den är eller hur den ska se ut. Det är din väg och många gånger blir vi själva förvånade när vägen öppnar upp. Vår livsväg hör ihop med vårt livssyfte och det förändras ofta längst vägen så bli inte förvånad om det slutar helt annorlunda mot hur det började. Lägg heller ingen värdering i hur stor eller liten den är. Universum ser ingen skillnad på små och stora handlingar. Vi är alla en del av en helhet.
Gör heller ingen skillnad på om din livsuppgift är ditt arbete eller det du gör i ditt privatliv. Vi ger ofta just arbetet för stor pondus i våra liv, vårt livssyfte behöver inte vara avlönat.

2. Skriv en lista över vad du tycker om att göra, dina passioner i livet eller vad njuter av att göra. Det ska gälla både din fritid och ditt arbete.

3. Föreställ dig att du hade obegränsat med pengar och resurser och skriv upp vad du skulle vilja göra då. Om du kunde göra precis vad du ville. Hur ser din dröm ut?

4. Skriv en lista på personer som du beundrar eller ser upp till. Titta sen på listan och skriv ner vad du uppskattar just med dessa personer. Vilka egenskaper de har som du beundrar eller vad de gör.
Deras kvaliteter finns även inom dig eftersom de talar till dig. Låt dig inspireras och se dessa inre resurser hos dig själv. Skriv ner det du ser inom dig själv hur smått eller stort de än är.

5. Skriv en lista över saker du gör naturligt utan att tänka på det. Det handlar om naturliga talanger och ageranden. Sådant du har fallenhet för och är duktig på. Du kan gärna be andra skriva en lista åt dig om du själv har svårt att se vad du gör eller kan. Vissa saker kommer lätt till oss utan att vi behöver lägga så mycket energi på det. Dessa egenskaper kan vi enkelt använda oss av i vår livsväg. Många gånger är det just här vi kan identifiera sånt som tillhör vår livsväg.

6. Se din passion – Skriv ner vad som gör dig passionerad. Vad brinner du för? Vad väcker starka känslor och tankar? Vad kan du inte låta bli att göra eller vad känner du att du måste göra? Passionen är en stark inre kraft som kan få dig att manifestera dina drömmar. Ofta är det fi brinner för vår livsuppgift.

7. Bli medveten om hur du känner dig – När du är på din rätta livsväg så känner man sig ofta upprymd, upphetsad, glad och levande. Om man inte känner att man upplever detta utan tycker att man är fel på något sätt så kan man gå tillbaka och titta på sina listor för att se om det är något man glömt skriva ner, det kan också vara så att man undvikit att skriva ner det för att det känns för stort eller skrämmande.

8. Övervinn din rädsla – Upplev rädslan och göra det ändå! Låt den inte hindra dig. Det är inget konstigt utan helt naturligt att känna sig rädd när man kliver in i något nytt. Att ta tag i sitt livs syfte kan kännas skrämmande. Fritz Perls sa, “Rädsla är egentligen bara spänning utan andetag.” Så, håll andan och ta ditt nästa steg. Nästan allt som är något värt för oss göra gör oss rädda. Se din rädsla som en energi som är igångsättande, använd den. Öva på att övervinna dig själv och din rädsla. Låt inte din rädsla styra dina handlingar.

9. Ägna lite tid varje dag att läsa igenom din lista. Kanske förändras den över tid. Skriv då en ny lista och lägg till nya saker där gammalt faller bort. Ändra inte i din gamla utan skriv en ny varje gång du ändrar. Avsluta med att skriva datum på dina listor så du kan se starten på din resa och följa förändringen för att slutligen finna sin plats. Det blir lättare för dig att få en överblick över din resa då. När du börjar fokusera så kan tydliga mönster börjar framträda starkare för dig.
Låt dig ta lite tid att få listan rätt. Att få tid att identifiera dina sanna känslor, tankar och drömmar.

10. Sammanfatta – Se, känn och fundera över vart du är, och vart du är på väg. Känn efter om det är dit du vill? Se hur du kan använda denna lista för att komma närmare din livsuppgift Kanske har du upptäckt att du redan är på väg?
Vad behöver du göra, känna och se över? Vad ska du ta fasta på och vad har detta skrivande skapat för känsla inom dig. Ta fasta på det och skriv ner.

Namaste Vivi

shutterstock_3384500

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke