Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Flower of Life (livets blomma)

0

Flower of Life (livets blomma) är en form som förekommer inom den heliga geometrin. Den består av flertalet cirklar som med samma avstånd överlappar varandra och tillsammans utgör ett blomliknande mönster. Den perfekta form som livets blomma har, samt den harmoni som den ger, är känd av såväl arkitekter som filosofer runt om i världen. Inom hedendomen menade man att den var helig geometri som innehöll tidens och rymdens grundläggande former. Man trodde även att den innehöll ett slags Akasha-arkiv med grundläggande information om alla levande varelser.

Inom new age-kretsar menar man att Flower of Life har en djup spirituell betydelse och bidrar med upplysning till de som studerar den som helig geometri. Det finns även grupperingar med individer världen över som helt eller delvis baserar olika former av meditation samt trossystem på livets blomma. Symbolen Flower of Life har även haft stor betydelse genom kulturen så till vida att den förekommer i skrifter, tempel och konst tillhörande olika kulturer runt om i vår värld.

Flower of Life inom alkemin och matematiken

Livets blomma, Flower of Life, har även varit en del i alkemisternas arbete. Till exempel är Metatrons kub baserad på denna symbol. Även Leonardo da Vinci studerade dess form och matematiska egenskaper. Han ritade också upp blomman samt variationer av denna, såsom livets frö.

För att rita upp livets blomma bör en passare användas tillsammans med en penna. Om man ritar flertalet sammanfogade cirklar av en och samma storlek, där den andra cirkel vidrör mitten på den föregående cirkeln och samtidigt centreras vid en punkt på den allra första cirkeln, har man en bra start. Därefter centrerar man de nästkommande cirklarna vid den punkt där dessa första två cirklar möts, så får man till slut fram denna mäktiga symbol.

Livets frö och livets blomma som en symbol för skapelsen

Livets frö är för övrigt en form som uppkommer då sju cirklar placeras genom sexfaldig symmetri. De olika cirklarna bildar då ett mönster av cirklar och linser, och utgör en enkel grund till den design som har kommit att bli känd som Flower of Life. Vissa menar att de sju cirklarna motsvarar de sju dagar under vilka Gud ska ha skapat livet här på Jorden.

Många ser för övrigt livets blomma i sig som en symbol för skapelsens cykel. Symbolen visar nämligen att allt liv och all medvetenhet uppstår ur en och samma källa: den första cirkeln. De sex nästkommande cirklarna är identiska med den celldelningsprocess som människor och alla andra levande organismer använder för att föröka sig. Flower of Life är därmed att betrakta som en modell för Guds skapelse, vilket innebär att namnet inte har så mycket att göra med bilden av en blomma utan snarare ett fruktträds cykel.

Genom att betrakta denna cykel kan vi se att ett träd växer ut knoppar som så småningom omvandlas till frukt – päron, körsbär eller andra frukter. Inuti frukten finns frön som när frukten faller till marken kan utgöra grunden till skapandet av nya träd. Denna cykel gör att ett träd förvandlas till blomma och frukt för att sedermera åter omvandlas till ett träd. Livets blomma, Flower of Life, är med andra ord en symbol för livets fantastiska mirakel.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke