Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Frankincense – Används som rökelsekåda, ört i medicinska sammanhang eller som eterisk olja

0

Frankincense – en gudagåva!

Vi har alla hört historien om de tre vise männen som kom med presenter till det nyfödda Jesusbarnet. En hade med sig guld, en hade med sig myrra och den tredje hade med sig rökelse. Rökelsen kallas för frankincense och är en aromatisk kåda från trädsläktet Boswellia som växer i Afrika, på arabiska halvön och i Indien och intilliggande länder. Frankincense kallas också för olibanum – oljan från libanon, men den engelska beteckningen frankincense tror man härstammar från orden frank som betyder sann och incense som betyder rökelse – den sanna rökelsen!

Används som rökelse i kyrkor runt om i världen

Både frankincense och myrra används traditionellt i ortodoxa kyrkor och ceremonier. Man kan använda frankincense både som rökelsekåda, som ört i medicinska sammanhang eller som eterisk olja med höga vibrationer och fantastiska egenskaper.

Hjälper celler att förnya sig

En av de egenskaper som är värda att lyfta fram hos oljan är att den är cellförnyande, den hjälper celler att reparera sig, jättebra att använda vid all form av sårvård, efter operationer för att få en snabb och fin läkning, den kan reparera skadad hud, torr och trött hud, och få gamla ärr att läka ihop vid regelbunden användning. Naturligtvis gör den här egenskapen oljan till ett måste i ansikts- och hudoljor och redan i det forna Egypten gjorde man ansiktsmasker med frankincense för dess förmåga att behålla ungdomens lyster i huden.

Både ört och olja används som smärtstillande och antiinflammatoriskt preparat

Som alla träd – jordens lungor – har frankincense en påverkan på andningen och därmed också luftvägarna. Den har starka antiinflammatoriska egenskaper och kan användas som inhalation vid olika problem i luftvägarna och halsinfektioner, bronkit och astma. Den är också mycket verksam vid besvär i urinvägarna, gärna tillsammans med bergamott. Man använder växten som ört invärtes för sin antiinflammatoriska och smärtstillande effekt, som ört kallas den för boswellia och används mer och mer även i Sverige som ett alternativ till djävulsklo då boswellian är lika bra men ger en snabbare effekt, både till människor och djur. Fånghästar är ett exempel där boswellian är till stor hjälp. (Observera att man inte använder eterisk olja invärtes).

Fantastisk olja för meditation och lugn

Det är en mycket lugnande olja, det kan vara bra att veta att den i sin kemiska sammansättning påminner om marijuana – så håll låg dos om du vill stanna kvar med fötterna på jorden. Den hjälper dig att fördjupa din andning på ett fantastiskt sätt, ända ner på cellnivå. Den cellförnyande effekten verkar även på en andlig nivå och man kommer i kontakt med livets kretsgång och ser saker i ett större perspektiv. Saker försvinner och nya saker kommer in i livet, dåtid, nutid, framtid, allt hänger ihop. Allt är som det skall vara. En bra olja att använda i samband med sorg och separationer där man måste släppa taget om saker och gå vidare.

En stor hjälp vid kanalisering och andligt arbete

En suverän meditationsolja som kan hjälpa dig att komma kontakt med saker som ligger gömt i djupet av ditt inre och kan få komma upp till ytan och så att du kan släppa taget om det och låta det transformeras. Till yoga brukar jag göra en blandning av frankincense och eucalyptus för att få en superkombo för djup andning och meditation. Det här är en olja med höga andliga vibrationer som är en stor hjälp vid kanalisering och andligt arbete och kontakt med högre frekvenser som änglar, guider och uppstigna mästare. Oljan har ju som sagt en direkt koppling till Jesusenergin och det gudomliga. Oljan är kopplad till vårt sjunde chakra.

Får tyst på pladder!

Den är bra att använda vid nervositet och stress eller när det är mycket tankar som fladdrar och far i huvudet. Tillsammans med underbara mandarin får man en anti-pladdereffekt som är nästan skrattretande effektiv, oavsett om det är dig själv eller någon annan du vill få att landa och vara här och nu och inta ett mer kontemplativt tillstånd. Häll 2 droppar mandarin och 1 droppe frankincense på en näsduk som du bär på dig, eller i en skål med kokande vatten som förångas i rummet och märk hur lugnet sänker sig. Jätteskönt vid sömnbesvär där malande tankar envist håller John Blund på behörigt avstånd. Den här blandningen kan också vara en god hjälp på möten som har en tendens att bli överdrivet ordrika på bekostnad av effektiviteten. Men som sagt, var försiktig med antalet droppar så att du inte överdoserar. Då somnar ni istället!

Tips om du letar efter oljan: den finns både under namnet frankincense och olibanum. Ibland både och.

Åsa – Aromaterapeut, Tarotguiderna

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke