Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ge dig själv healing – alla kan!

12

Healing är universell energi som är tillgänglig för alla.

Healing är något som finns tillgängligt för oss alla och som alla kan lära sig. Det finns många olika former och metoder av healing med många olika namn – men det finns en gemensam nämnare och grundsten i dem alla, som ingen kan ta patent eller copyright på – och det är energi. En av de vanligaste förekommande healingmetoderna över världen är Reiki. Reiki är ett japanskt ord som betyder ”universell energi” vilket ganska bra beskriver vad det handlar om och var vi hämtar energin ifrån.

Det är ingen annan som ger dig kraften eller förmågan, den har du redan.

Vi har alla tillgång till den universella energin och det enda vi i själva verket behöver göra för att aktivera den är att rikta vår intention till den och öppna upp oss för att använda den. Man kan gå kurser för att lära sig olika tekniker, förstå mer om hur det fungerar och öppna upp sina kanaler mer genom initieringar. Men – det är ingen annan som ger dig kraften eller förmågan som många tror. Det är du själv som har den och med hjälp av din intention aktiverar du attraktionslagen som öppnar upp din förmåga att använda dig av energin medvetet för att hjälpa dig själv och andra att må bra och finna en balans.

Man låter energin sköta sig själv, kroppen vet vad den behöver.

När du ger dig eller någon annan Reiki eller healing skall du inte rikta in dig på att ställa en diagnos eller behandla specifika åkommor. Kroppen vet själv vad den behöver, var orsaken till obalansen finns och drar till sig energi. Att ge sig själv, eller någon annan, healing är en underbar form av meditation där man badar i varmt, mjukt helande ljus.

Så här gör du för att ge dig själv en helande självbehandling:

Förberedelser för att aktivera energiflödet.

 • Se till att du kan vara ostörd i ca 30 minuter. Stäng av mobil, dator etc. Ha gärna en meditativ musik på som hjälper dig att stänga ute omvärldens brus och komma ner i varv.
 • Sitt på en stol med fötterna mot golvet, lägg händerna i knät med handflatorna uppåt. (Du kan också ligga ner, men jag rekommenderar att du sparar det tills du provat några gånger, man somnar nämligen gärna, vilket visserligen är vad kroppen behöver då, men det är bra att vara närvarande i början).
 • Andas lugnt och avslappnat. Fokusera på dina andetag och känn hur du fyller på med luft ända långt ner i magen med lugna, djupa andetag. Håll i några sekunder och andas sedan, fortfarande lugnt, ut luften.
 • Sedan föreställer du dig att du andas in ljus med varje andetag. Du fyller på med ljus ända ner till ett område strax nedanför naveln som heter Dan Tien (Tanden på japanska, hara-området inom yogan). Det här området ligger strax ovanför navelchakrat och är kroppens kraftcentrum. Här lagrar vi energi, det är härifrån man hämtar koncentrerad kraft (qi) inom kampsporten.
 • Fyll på ljus ner till magen med varje inandning, håll ett ögonblick, och andas sedan ut och känn hur ljuset sprider sig ut från det här området. För varje omgång andetag sprider det sig mer och mer ut i kroppen tills hela du består av ljus.
 • Tänk dig nu att du öppnar ditt kronchakra. Varje gång du andas in drar du in ljus genom kronchakrat, ner till magen, och när du andas ut känner du hur ljuset nu strömmar ut genom dina händer.
 • Känn om du kan känna att det sticker, pirrar, bränner, blåser eller kittlas i händerna. Det finns ingenting som är rätt eller fel. Känner du ingenting skall du inte bli missmodig, det brukar komma med tiden när man övar.
 • Sätt sedan händerna med handflatorna ihop, fingrarna pekandes uppåt, framför bröstet och fortsätt andas på samma sätt, dra in ljus genom kronchakrat, ner till magen, låt ljuset flöda från magen ut genom händerna i ett ständigt flöde.

Ge dig själv en behandling:

Nu skall du prova att sända energin du satt igång, från dina händer till din egen kropp. Håll på varje position i ca 3 minuter eller längre om du känner att det behövs. Notera vad som händer på varje position, hur känns det, blir det varmt eller kallt? Vilka känslor, tankar, bilder dyker upp? Eller känns det bara lugnt och rofyllt? Känner du att du vill hålla händerna länge på någon position? Håll kvar tills du känner att ”det är klart”.

Huvudet:

 1. Börja med att lägga händerna över ögonen. Håll mjukt och försiktigt, kupa dina händer lite så att du inte trycker mot ögonfransarna.
 2. Lägg händerna uppe på huvudet så dina fingertoppar möts vid kronchakrat och handloven håller över tinningarna.
 3. Lägg händerna över öronen och käkarna. Jätteskönt att stänga av ljud och kärleksfullt lossa på allt man ”biter ihop” över.
 4. Nu skall du behandla bakhuvudet. Jag lägger den ena handen vid skallbasen med fingrarna pekandes åt sidan, och den andra parallellt ovanför, men du kan också lägga händerna sida vid sida med handloven i skallbasen och fingrarna pekandes uppåt, prova vilket som känns bäst för dig.

 

Kroppen:

 1. Lägg händerna kupade runt halsen. Här fyller du på med energi och balanserar ditt halschakra som symboliserar din sanning, att våga följa din egen tro och säga ja och nej.
 2. Jag lägger händerna korsande över bröstet och har en hand på vardera axel. Prova vilket som passar dig bäst, höger hand på höger axel och vice versa, eller korsat. Här ligger mycket tungt som vi bär runt på i livet.
 3. Sedan skall du lägga händerna över bröstet, hjärtchakrat. Det här är en jättebra position när du känner dig stressad, orolig, ledsen, sorgsen. Håll så länge du behöver. Det här är ofta en position man stannar lite längre på, både när man behandlar sig själv eller andra.
 4. Lägg händerna över magens övre del. Skönt när man har ont i magen eller har varit i energimässigt krävande situationer och behöver stärka din kraft. Här ligger magchakrat, solar plexus.
 5. Flytta händerna till nedre delen av buken, nedanför naveln. Här ligger navelchakrat där vi har glädje, kreativitet och unnar oss att njuta av allt liver har att ge.
 6. Nästa position är rotchakrat. Då lägger du händerna från höftbenet ner mot ljumsken. Här fyller vi på med jordande energi och trygghet.

 

Ryggen

Du kan behandla ryggen om du känner att du behöver och har ont där. De här är lättast att göra sittande.

 1. Lägg händerna över njurarna. I kinesisk medicin är detta kroppens energiförråd och om du provat Qi Gong så vet du säkert att man ofta fyller på med qi här, så den här positionen är allmänt stärkande och vitaliserande. Njurarnas element hör ihop med rädsla så om du känner dig rädd och osäker kan du stärka upp dig genom att ge njurarna energi.
 2. Flytta ner händerna till ländryggen. Ett område som hör ihop med att känna stöd och trygghet. Ett område som ofta behöver lite extra energi.

Ben och fötter

 1. Håll händerna runt ena knät, sedan det andra. Smärtor i knäna kan vara en indikation på om vi är på rätt väg eller om vi går åt fel håll i livet. Det kan ibland hänga ihop med ländryggen.
 2. Håll om en vrist i taget. Vristen är länken mellan knäna och fötternas energi.
 3. Fötterna, håll om fötterna med en hand på fotsulan och en hand ovanpå foten. Här fyller du på med jordande energi som förbinder dig med Moder Jord och gör att du står stadigt i din kraft. De som utöver kampsport i Japan ritar symbolen för kraft under sina fotsulor för att vara stadigt förankrade.

Skriv dagbok

Nu har du gjort en helkroppsbehandling med healing på dig själv. Att göra den här behandlingen är ett suveränt sätt att kombinera meditation med healing. Skriv gärna upp vad som hänt efter varje behandling, om några särskilda tankar eller känslor dök upp, om du drömt något speciellt efteråt.

Gör det här varje dag – eller vid behov.

Du kan göra hela behandlingen, gärna varje dag, för att stärka upp och balansera din kropp och själ. Prova att börja eller sluta dagen med den, jättebra om man har svårt att komma till ro och somna till exempel. Du kan också välja att behandla specifika områden vid behov. Har du huvudvärk kan bara behandla huvudet. Är du i en stressig eller stökig miljö kan du gå undan 10 minuter och börja med att andas lugnt, dra in ljus, känn hur energin aktiveras i dina händer och ge dig själv en behandling där du behöver, eller för att bara vitalisera dig och få balans.

Lycka till!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

12 kommentarer

 1. Berith Lundberg den

  Tack för att du delar med dig ?

  • Vivi den

   Kram vivi

 2. Karin Zollo den

  Tack har just provat healing på min hund! Såg att det rördes i hans kropp , sen steg han upp ich åt och drack!!!!!

  ??❤️???

  TACK❤️

  • Thomas Sunnerberg den

   Gick reiki 1o 2 för några år sedan nu är det dags att omsätta dessa fina verktyg för min egen del. Länge fram eventuellt för och med andra. Healing är framtiden och nuet.

   • Vivi den

    Lycka till! Vänligen vivi

 3. Marie den

  Säger som ovanstående: STORT TACK för att du delar med dig! Det är så uppmuntrande att få höra/läsa att alla kan! Det sporrar en att verkligen försöka, och inte ge upp! ♥
  Tack!

  • Vivi den

   Tack, kram

 4. Marita den

  Hej Vivi! Jag har en undran- ska man andas genom näsan när man heala r sig själv ? Eller är det genom näsan och ut genom munnen ? Tacksam för svar ? Mvh Marita

 5. Vero den

  Tack så jätte mycket ♥️du inspirerar mig att jag är på rätt väg i livet. Med en djupare plan att ta hand om mig själv♥️ å en känsla av att hjälpa andra blir större.

  • Vivi den

   Kra och lycka till! vivi

 6. Veronica den

  Tack Vivi för att du försett och främst delar med dig. Du är en stor förebild för mig. Jag håller själv på med detta. Men jagh måste fråga dig om hur jag s ska stänga av när jag är ute bland människor. Jag billig så tagen av alla energier folk har. Jag känner åhhh hur folk mår och det tar jag på mig. Detta är jätte jobbigt förr mig. Snälla känn du berätta för mig hur jag ska göra för att kunna gå på stan utan att bli helt slut i hela min kropp? Jag vore så tacksam om du ville ge mig lite råd.
  Mvh Veronica

  • Vivi den

   Hej! Tack, vad gullig du är. Du kan nog behöva stänga igen dina chakran. Här kan du läsa hur man gör. Kram
   vivihttps://tarotguiderna.se/lar-dig-meditera/

Lämna en tanke