Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Gör din egen lyxiga handscrub

2

Lyxigaste handscruben som alla älskar

Jag var nyligen på en mysig yogastudio där man hade en handscrub som var galet skön. Händerna blir otroligt mjuka och lena och doftar ljuvligt. Alla som provade var lyriska och satt och klappade och snusade nöjt på sina händer efteråt.
Det första jag gjorde när jag kom hem var naturligtvis att göra en sådan och här kommer receptet, hur enkelt som helst! Frågan är om man skall äta den eller smörja in sig med den? Du kan ju faktiskt göra både och!

Du behöver

• ½ dl cocosolja – konsistensen är fast i rumstemperatur och blir flytande vid uppvärmning.
• ½ dl Socker -gärna rårörsocker.
• 10 droppar eterisk olja av lime – du kan också ersätta det med rivet skal av lime om du inte hittar eterisk olja.

Rör ihop ingredienserna till en massa och förvara i en lufttät burk. Ställ burken vid handfatet med en liten träsked eller liknande så att du inte petar med fingrarna i scruben (då försämras hållbarheten).
När du tvättar händerna så blöter du först dina händer, sedan tar du lite scrub och masserar in på de fuktiga händerna. Sockret peelar bort torr, död hud, kokosoljan ger fukt och skyddar huden som blir sagolikt mjuk och len och limen gör att det doftar rent och fräscht och alldeles, alldeles underbart.
Tips: köp några fina burkar, vackra skedar eller små träslevar och snygga etiketter. Gör i ordning en större sats och häll upp på burkarna, skriv en liten instruktion på etiketten som du fäster med ett snöre och du har en gå-bort present som är garanterat uppskattad.

Åsa – Aromaterapeut, Tarotguiderna

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

2 kommentarer

  1. Helene den

    Hur är det med hållbarheten på egengjord handscrub? Hur ska skrubben förvaras bäst?
    Tacksam om svar då det är tänkt att ge bort

    • Vivi den

      Både salt och olja är konserverande så hållbarheten är lång. Sen beror det på vilken olja man använder. Men räkna med ca 1 års hållbarhet. Mvh Åsa

Lämna en tanke