Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Gör egna lyxiga SPA-produkter!

0

SPA-produkter – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar &Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot meditationer

Ge bort lyxiga SPA-produkter!

Visste du att du har ett SPA hemma i skafferiet? Du kan enkelt göra egna lyxiga, ekologiska skönhetsprodukter med råvaror som du antingen redan har hemma eller enkelt kan köpa i affären. Då vet du precis vad den innehåller, och även vad den inte innehåller.

Skapa enkelt vackra och lyxig förpackningar

Vivi Linde bok böcker Medial vägledning och mediumkunskap

💗 Förstå, utvecklas, öva & praktisera. 💗 Nybörjare & erfarna. 💗 Nå högre kunskap & information 💗 Universella strukturen, själens mening, andevärlden, andeportaler, tredje ögat – porten till upplysning, våra uppgraderade mediala sinnen, våra åtta intuitiva superkrafter, mm… 💗 Praktiska övningar 💗 Lär dig tolka 💗 Lär dig länka till andevärlden.

 

• Om du inte har tomma burkar hemma att lägga din lyxiga present i så kanske du har gamla förpackningar/burkar i kyl och skafferi, eller varför inte i sminkskåpet?
• Diska ur, ta bort etiketter.
• Skapa egna etiketter genom att klistra fast fina lappar eller kanske bokmärken eller andra bilder på burken.
•  Eller ta ett hushållssnöre eller annat snöre och vira några varv runt och ta sedan din pappershålslagare för att göra ett hål i en egentillverkad etikett och trä igenom och knyt fast.
•  Eller googla upp fina bilder och skriv ut.
• Du kan också klä in burken i ett vackert tyg eller limma fast fina band.
• Använd din fantasi. Du kan säker hitta något hemma att lägga dina produkter i.
• Cellofanpapper ger en extra lyxig känsla.
• Har du en liten korg eller tjusig påse så ge gärna bort ihop med andra hud eller hälsoprodukter.

Hemgjort är bättre för kroppen och själen

Huden är kroppens största organ och allt du smörjer in dig med tas upp av huden och transporteras in i kroppen. Du skall alltså inte smörja in dig med något du inte kan tänka dig att äta. Nu kommer lite jobbiga sanningar om vad de produkter man vanligen köper i grunden består av, nämligen mineralolja. Namnet mineralolja är ett tjusigt namn på olja som är utvunnen ur fossila bränslen men innehåller ingenting som är bra för vare sig huden, kroppen eller djur och natur i övrigt. Ursprungsprodukten är alltså råolja.

Övriga användningsområden för råolja är asfalt, bensin, eldningsolja, plaster och fotogen. Innan oljan blir till råvaror för kosmetika och hudvårdsprodukter raffineras den i flera steg. Framställningen är miljöfarlig och mineraloljorna bryts som bekant inte ner i naturen – de har ju redan legat i naturen miljoner år utan att brytas ner och oljan kan innehålla rester av ämnen som är cancerframkallande.

Det vill vi varken äta, smörja in oss i eller bada våra bebisar i när man tänker efter. Fördelen med att använda mineraloljor i industrin är att de har en i princip obegränsad hållbarhet, vegetabiliska oljor är levande och härsknar och blir dåliga efter ett tag, precis som mat – eftersom de är mat! Mineraloljorna är också billiga och lätta att hantera för kosmetikföretagen.

Och faktum är att mineraloljorna gör huden mjuk och len och skyddar huden och bevarar fukt. Fast sanningen är att de lägger sig ovanpå huden och täpper till porerna så att huden känns len och fin men detta bidrar till att syre och fukt inte tränger igenom och svettavsöndring och fettproduktion hindras. Huden torkar och vi smörjer in oss ännu mer, till slut skapas ett beroende. Klassikern är cerat. Så länge vi har cerat på läpparna känns de mjuka och lena, vilket i själva verket är lagret av torr hud som täcks med en yta av cerat. När man slutar kommer den torra huden fram alldeles sprucken och trasig och man måste genast ta på mer cerat, och mer och mer… Men står man ut och låter det vara kommer flera lager av torr, död hud ramla av innan läpparna är naturligt mjuka och friska igen. Det här lät ju inte så kul kanske. Vad kan man använda istället? Enkelt – gå ut i köket!

Gör ett eget SPA av :shutterstock_156704024

Vegetabiliska oljor,
Frukt
Bär
Örter
Gryn
Kaffe
Te
Choklad
Honung
Kryddor
Ägg
Mjölkprodukter

Allt är lika nyttigt utanpå kroppen som inuti!
Här kommer lite tips och recept på hur du skämmer bort dig själv så att du kan skina som en gudinna eller varför inte göra i ordning några riktigt lyxiga julklappar som gör både mottagaren och Moder Jord lyckliga, vackra och friska!

Kroppsskrubber

När man skrubbar kroppen så avlägsnar man döda hudceller, som med sandpapper ungefär.

1. Man kan ha socker eller salt som bas i en skrubb.
Salt har en rengörande effekt. Skall du använda den i ansiktet bör du inte ha salt, det blir för starkt för den känsliga hyn i ansiktet, där är socker bättre.

2. Du kan göra både torra skrubber som du använder i duschen på blöt hud eller fuktiga skrubber som du blandar med vegetabilisk olja.
Blandar du dem med olja håller de ca 6 månader. Du kan utan problem fördubbla recepten om du vill göra större satser.

Saltskrubb med olivolja, rosmarin och citron – vakna till en doft av medelhavet!

Här är en underbar morgonskrubb med citron och rosmarin som får kropp och själ att vakna. Citrusen piggar upp och kickar igång immunförsvaret, rosmarin öppnar upp kapillärerna och är en stark antioxidant och när du skrubbar kroppen sätter du fart på cirkulationen, sen är du redo att ta världen med storm!

1. Blanda i proportionerna 1 dl havssalt med ½ dl olivolja.
Gör den gärna lite lösare än du tänkt eftersom saltet suger åt sig av oljan.
2. Sen blandar du i rivet citronskal och färsk rosmarin som du hackar och blandar i.
Saltet och oljan konserverar så råvarorna håller sig.
3. Har du eteriska oljor kan du använda dem istället. Ta 5-10 droppar av varje till blandningen ovan.

Kick-start med kaffe

För dig som inte kan vakna utan kaffe! Precis som i receptet ovan blir du pigg både av denna cirkulationsökande massagen och av koffeinet som kommer in i kroppen via lungorna när du andas in kaffeångorna och sätter fart på livsandarna.

1. Blanda 1 dl strösocker med ½ dl kaffepulver.
Vill du lyxa till den kan du lägga en snittad vaniljstång i sockret som får ge underbar doft men det är inget måste.
2. Blanda med 1 dl mandelolja eller olivolja.

Peeling för kropp och ansikte

Skillnaden mellan skrubb och peeling är att skrubben mekaniskt tar bort död hud medan en peeling verkar med naturliga syror som löser upp och gör huden mjuk.

Ett urgammalt skönhetsmedel är mjölk då mjölksyra gör underverk för huden. Det säga att Cleopatra brukade bada i åsnemjölk för att bibehålla sin skönhet. För dig som inte har tillgång till ett badkar med åsnemjölk finns enkla lösningar ändå.

shutterstock_187095053Havrepeeling eller ansiktsmask med rosor och lavendel

Havre är underbart på känslig och fin hud. Den läker och lugnar och gör huden babymjuk.
1. Mixa 1 dl havregryn med ½ dl torkade rosenblad och lavendelblommor.
Du kan hitta rosenblad och lavendel i hälsokostbutiker som te. Mixa så att det blir ett fint mjöl.
2. När du skall använda det blandar du mixen med lite mjölk, grädde eller yoghurt och en liten klick honung i en skål.
Masserar sedan in på fuktad hud med varsamma, kärleksfulla, mjuka rörelser. Du kan också använda röran som en ansiktsmask, låt den sitta en stund på fuktad hud. Fukta den gärna lite om den håller på att torka.

Havre och kamomillskrubb

Lugnande, lenande, som en öm smekning på trött och torr hud.
1. Mixa 1 dl havregryn med ca ½ dl kamomillblommor (eller kamomillte).
2. Blanda med mjölk eller grädde och lite honung.
3. Skrubba eller ha i badvattnet där blandningen gör lika gott på hela kroppen.
Du kan också ha den torra blandningen i en linnepåse (eller en nylonstrumpa, mindre tjusigt men det funkar i nödfall) och lägga i badet som en tepåse, då räcker den till flera bad om du låter den torka mellan varven. Eller så kan du ha den som en badsvamp och tvätta kroppen med i duschen, huden blir härligt mjuk och len! Riv gärna i lite eklogisk olivtvål också.

Havreskrubb med choklad för kroppen

Den här skrubben kan du antingen använda torr på fuktad hud, eller utblandad med mjölk, grädde eller yoghurt som i receptet ovan.
1. Mixa 1 dl havregryn med 2 msk kakao, lite mald kardemumma och torkade apelsinskal.
2. Använd torr på fuktad hud eller blandad med mjölk eller vegetabilisk olja.

Badsalt

Har man ett badkar är det lyx på högsta nivå att krypa ner i ett ångade bad med renande salt och underbara örter och kryddor som både doftar gott och gör gott för kropp och själ.

Använder man hela örter kanske det inte ser så roligt ut i badvattnet med örter som flyter omkring (beroende på hur känslig man är…) eller om man har en jacuzzi där munstyckena inte får täppas till kan man göra en ”badpåse” av en linnepåse eller kanske inte lika tjusigt en nylonstrumpa. Lägg den i vattnet som en tepåse och låt saltet lösas upp och örterna/kryddorna infuseras i vattnet.

1. Ta havssalt som grund och krydda med örter och dofter som du gillar, exempel nedan.
Har du eteriska oljor är dessa jättebra att använda ihop med salt eftersom det då fungerar som en emulgator så att oljorna löser upp sig i vattnet istället för att ligga ovanpå ytan.

Exempel på badsalt:

Jul
2. Torka apelsinskivor på svag värme i ugnen och lägg några torkade apelsinskivor, en kanelstång, lite kardemumma och gärna en vaniljstång ovanpå saltet som dekoration.
Det blir jättefint och luktar mumma.

Lugn och ro
2. Blanda lavendel och kamomill i saltet.
Rogivande och lugnande. Bra innan läggdags.

Vinterbad för trötta muskler
2. Plocka granskott och lägg i saltet.
Jätteskönt för trötta muskler och värkande leder.

Kärlek
2. Till 1 dl salt tar du 5 droppar eterisk olja av ylang-ylang, apelsin, cederträ och 3 droppar patchouli. Har du tar du någon droppe ros eller två också.
En äldigt dyr och exklusiv olja men helt fantastiskt för både hud, kropp och sinne.
2. Vill du använda kryddor och örter istället för etetiska oljor kan du ta rosenblad, kardemumma och apelsinskal. Ljuvligt!

Förkylning
2. Till 1 dl salt tar du 5-10 droppar eterisk olja av eucalyptus och citron.
Här kan du också torka citronskivor i ugnen och ha som dekoration tillsammans med eucalyptusblad som finns att köpa i blomsterhandeln. Du skall däremot inte byta ut den eteriska oljan mot bladen, utan enbart ha dem som dekoration. Det är i oljan den antivirala kraften sitter. Du kan också ta någon droppe eller två av oleum basileum som finn att köpa på apoteket och på häloskosthyllan i livsmedelsbutiken. Den är ganska stark och effekten med det varma vattnet blir betydligt starkare än man tror så håll låg dos och var försiktig om du har känslig hud.

Fotbad
Inget badkar? Ingen fara! Du kan ta ett fotbad istället. Under fötterna sitter reflexzoner som motsvarar hela kroppen och genom att ta ett skönt fotbad ger du hela kroppen terapi.
GT! – Citron är renande och stimulerande för immunförsvaret, enbär är vätskedrivande och hjälper till att få igång cirkulationen i trötta, svullna fötter.
2. Till 1 dl salt tar du 10 hela enbär och lägger i några citronskivor.
Skall du ge bort saltet kan du antingen torka skivorna i ugnen först så att det blir en snygg dekoration eller bara riva ner skalet i saltet. Du kan också ha eterisk olja av enbär och citron.

Fräscha fötter
2. Skär några citrongräs i skivor och blanda ner i saltet tillsammans med torkad eller ännu hellre färsk mynta, alternativt eterisk olja av pepparmint.
Citrongräs har en antiperspirant verkan.

Trötta, frusna fötter
2. Gå ut och plocka några kvistar gran och tall och gärna några enbär och lägg i badvattnet tillsammans med salt.
Det här får fart på cirkulationen och hjälper till att rensa ut slagg och gifter som samlats i kroppen.

Förkylningsbad för fötterna
När man känner att en förkylning är på g är det bra att ha fötterna varma, då drar man ner hettan från huvudet ner till fötterna enligt antroposoferna. 1. 2. Blanda salt med någon droppe oleum basileum och citron, antingen rivet citronskal i saltet eller färska skivor i vattnet.
Stick ner fötterna och njut och känn hur viruset eller bacillerna går en snabb död till mötes!

Du kan enkelt kombinera ihop egna blandningar av sånt du har hemma, prova!

Det du bör tänka på om du använder eteriska oljor är att de inte skall användas direkt på huden utan lösas upp i vegetabilisk olja först, alternativt salt eller mjölk till badet. Lycka till med ditt pysslande.

Åsa – Aromaterapeut, Tarotguiderna

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke