Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

I dag firar alla häxor Yule “midvinter”

0

Idag firar vi häxor Yule! Yule är en gammal hednisk sabbat och tradition som kristendomen tagit över och gjort till sin….not nice! Yule är ursprunget till julen.Denna dag kallas även ”midvinter”. Den hedniska vinterfesten övergick för ca 1000 år sedan till en kristen högtid.

 

Prästerskapet såg till att manipulera människorna till att tro på Gud ist för som tidigare naturreligionen.Vi trodde en gång på jorden och naturens kraft och energier. Det var ingen tro som styrdes av Gudsdyrkan eller prästerskap. Du ska inga Gudar hava jämte mig sades för att man såg att människor gav olika naturelement kraft och betydelse, vilket var ett hot. Makten och härligheten…. Amen!

 

De kristna tyckte att det var naturligare att tro på en Gud som inte syntes, än att tro på att det är vår jord och universum som har den inneboende kraften. Makes no sense to me. Om Gud finns så är han en energi som finns i allt levande. Vi är ett mikro kosmos i ett makro kosmos.

 

Förr i tiden var naturen och årstidernas skiftningar viktiga i våra liv och vi styrdes av ljus och mörker. Att vara i kontakt med djur och natur var då viktigt. Yule firas vid vintersolståndet, solens återkomst. Vid denna tid på året så tänder man eldar för att uppmuntra solen då Solguden återkommer vid Yule. Moder jord börjar vakna till liv igen. Vi firar här ljusets återfödelse och den livgivande gudinnan. En tid för död och pånyttfödelse.

 

Att göra vid denna tid:

 

Yule – info

20-23 december, vintersolståndet.
Jordhögtid.
Nordvästlig vind.

Vid denna tid på året så tänder man eldar för att uppmuntra solen då Solguden återkommer vid Yule. Moder jord börjar vakna till liv igen. Vi firar här ljusets återfödelse och den livgivande gudinnan. En tid för död och pånyttfödelse. Denna dag kallas även ”midvinter”. Den hedniska vinterfesten övergick för ca 1000 år sedan till en kristen högtid och fest.


FÄRG: Man använder sig av klara och intensiva färger. Grön, röd, silver och guld.
SYMBOLER: Mistel.
PÅ ALTARET /  DEKORATION: Ljus, mossa, tall, Rosmarin, enbär, torkade löv, järnek, murgröna, kryddor, citrusfrukter (som påminner om solen)
RÖKELSE: Rosmarin
MAT: Nötter, äpplen, citrus, saffran, pepparkakor, grytor, glögg, russin, fläsk och julöl.
BESVÄRJELSER / RITUALER: Ritual för att sätta upp ett nytt mål  och för att lämna gammalt bakom sig

Att göra vid denna tid:
Julkrubba i en kärleksfull miljö. Gör även kärleksfulla okända figurer(personer) i lera som du vill dra till dig i framtiden och ställ ut runt din krubba. 
Vill man ha en magiskare känsla hemma så kan man dekorera granen med gudinnor, feér och sådant man plockat i naturen som kottar, röda bär, små juläpplen och löv. För att symboliser solens återfödelse så kan man ha små solar och saker i gult eller guld.
Ritual för att sätta upp ett nytt mål  och för att lämna gammalt bakom sig.

 

Meditera över det gångna året för att sedan släppa det och välkomna det nya.

 

Passa gärna på att tacka för det gångan året och dess gåvor likväl som dess lärdommar. Känn tacksamhet för att attrahera sådant du känner tacksamhet för i framtiden. Släpp taget om smärta och oförätter om du inte vill ha med dig dom in i nästa år också. Förlåt och känn kärlek i ditt hjärta till dig själv, till andra och till universum.

 

Du kan inte alltid styra över vad som kommer in i ditt liv men du kan välja hur du förhåller dig till det. Meditera en stund över detta och försök komma fram till någon slutsats eller sänd ut till universum att du behöver vägledning.

Har något gått riktigt snett under året så meditera en stund över detta. Försök finna förståelse, vad har du lärt dig av detta? Har något positivt kommit ur detta om ack så litet? kan du se vad det är? meditera över vad du kunde ha gjort annorlunda och släpp det sedan. Du kan också be om vägledning över hur du ska hantera detta i framtiden.

Ritual för att lämna gammalt bakom sig

En ritual för att lämna gammalt bakom sig, att släppa.
Skriv ner på en lapp något du vill släppa eller lämna bakom dig.
Du eldar sedan upp lappen samtidigt som du offrar något ”offergåva” som t.ex. mat, blod, öl, sten eller något annat som känns rätt.

Ritual för att sätta upp ett nytt mål
Skriv upp ett nytt mål på en lapp och gräv sedan den ner i jorden så det kan växa.

Yuleschema (för dig som vill fira ordentligt) Mer info till hjälp fins under kategorin Häx o Magi

1. Skapa ett heligt rum.
2. Slå cirkeln.
3. Åkalla väderstrecken.
4. Bjud in guden och gudinnan.
5. Den välsignade versen
6. Berätta om Yule (ur en bok, ur minnet eller googla lite info)
7. Meditera över återfödelsens innebörd.
8. Ritual för att sätta upp ett nytt mål.
9. Ritual för att lämna gammalt bakom sig.
10. Gruppenergi övning.
11. Stänga cirkeln.
12. Jorda genom att äta.

Glad Yule på er!

 

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke