Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Idag firas den hedninska sabbaten OSTARA (vårdagsjämning)

2

Idag firar vi den gamla hedninska sabbaten/högtiden OSTARA – vårdagsjämning

Detta är en tid då Moder Jord vaknar till liv igen. Tid av balans, dag och natt är lika långa över hela planeten. En sabbat som liknar den kristna påsken på flera sätt, många av symbolerna vid firandet är tagna från denna uråldriga över 5000 åriga gamla sed.

Ägget är en mäktig symbol för fruktbarhet, återfödelse och uppståndelse. Man kan börja hålla ritualer utomhus igen och börja odla till sin magiska trädgård. Fruktbarhets gudinnan den germanska Eostra firas. Hon är återfödelsens och ungdomens gudinna

FÄRG: Pastell färger, gul, grönt, isigt blå, lavendel och svalt röd.
SYMBOLER: Ägg, liksidiga kors, fjärilar, kaniner, harar, djurungar, solen, lökar och videkissar – allt som symboliserar fruktbarhet och nytt liv. ÄGGET SYMBOLISKT:
fruktbarhet, beskydd, healing, skapelsens mysterium, offergåva (ge skalen tillbaka till naturen).
PÅ ALTARET/ DEKORATION: Vårblommor, nyutspruckna grenar, förvara från i en skål, , gula ljus och servetter, blomster korgar, målade ägg.
RÖKELSE: Ros, jasmin, salvia.
MAT: Äggtoddy, äggrätter, våfflor, majonnäs, lamm, bullar med kors på står för balans och helhet.
BESVÄRJELSER / RITUALER:
Sådana som tar lång tid.
Frigöra sig från det förflutna, börja om på nytt /nystart /nya projekt,  nya handlingar och ageranden.
Balanserings meditationer.
Fertilitets riter,

Att göra vid denna tid:
Meditationer.
Starta nya projekt.
Plantera fröer.
Måla ägg.
Städa.
Inventera sitt liv.

Ostara – Vårritual

Känn in energin från en vårblomma och meditera därefter över årstiderna. Avsluta vid årstiden våren och hälsa den välkommen.
Visualisera hur växtligheten slår ut i full blom.
Visualisera de starka rötterna som slingrar sig i marken och träden som sträcker sig mot himlen.
Känn hur du fylls med en energi av växande.
Tacka naturen för dess betydelse i våra liv.

Här ger jag er en meditation ni kan göra med vårgudinnana Eostra

Möt Vårgudinnan:

Försätt dig i ett meditativt tillstånd.

Se hur att du går in i en fantastisk prunkande trädgård full med vårblommor. Du ser hur vår gudinnan Eostre sakta kommer gående emot dig. Hon har ett vackert leende på sina läppar, hon är glad att äntligen få möta dig. Eostre håller en kanna full med vatten i sin hand och sträcker fram den till dig för att du ska ge din inre trädgård näring och växt möjligheter. Du ser dig runt i trädgården, den är underbart vacker med klara färger, dofter och synintrycket som ger dig harmoni och glädje, du känner dig trygg och du vet att du är på rätt plats för dig i livet just nu. Vårgudinnan Eostre berättar att denna trädgård representerar ditt liv just nu, eller något i ditt liv. Titta dig omkring, ser du någon blomma i trädgården som inte ser lika vackert eller friskt ut, kanske är den något överblommad, död eller så har den bara svårt att växa och frodas där den befinner sig. Ser du den inte på en gång så gå runt och titta i din trädgård tills du finner den. När du hittar blomman så känn efter vad den symboliserar i ditt liv just nu, det kan vara ett område, relation eller situation? Ta dig en stund och mediterar på vad har gått fel? Vilket budskap kommer till dig? Låt blommans tillstånd vägleda dig i hur situationen ser ut. Är denna situation kanske död, överblommad eller har den svårt att växa i den jorden den befinner sig i? Eller kanske något annat? Lyssna på vad vår gudinnan Eostre säger till dig utan fördömande eller förutfattade meningar. Ta till dig det hon säger som en sanning. Innan du går så vattnar du först denna blomma ordentligt innan du sedan vattnar resten av din trädgård så den kan växa och frodas. Du kan också fråga Vårgudinnan Eostre en sista fråga om t.ex. framtiden eller något annat som berör dig, men ställ inga följd frågor. Lämna sedan trädgården. Du vet nu att du börjar en healing process av dig själv och situationen i ditt liv.

Skriv ner det som kom till dig.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

2 kommentarer

  1. tina den

    hej vivi tänkte höra om det går bra att jag länkar ut eran sida på min hemsida
    kram christina

    • Vivi den

      Det går bra 🙂 kram

Lämna en tanke